Eemweg 1
3764DG
SOEST
tel. 035-6018612

Zaterdag 13 mei was in heel Nederland, en dus ook in het afgelegen Soest, een bijzonder warme dag. De zon stond hoog en brandde fel, de terrasjes waren vol en Heren 3 stond nog voor de warming-up al te zweten. Dit mocht de pret uiteraard niet bederven, nadat alle drie de team auto’s te laat aan waren gekomen op sportcomplex Eemweg was dit team klaar om VVZ een potje Braziliaans voetbal te laten zien. Een tegenstander uit de top 4, waar op Olympos met 4-1 van was verloren, was niks om bang van te worden volgens onze paarse mannen in vorm. Zeker vanwege het feit dat Thomas de stoomtrein vandaag zou beginnen in de spits, gebrand om te laten zien dat we ook zonder onze topscorer Jorno genoeg scorend vermogen in huis hebben.
De wedstrijd begon traag vanaf beide kanten, maar de bal was, zoals gewoonlijk, in bezit van Odysseus. De jonge goden waren duidelijk beter bestand tegen de hitte dan de bejaarden aan de andere kant, maar deze waren wel meer ervaren en gingen slim om met de kansen die ze kregen. Zo stond het toch na een kwartier en exact 1 kans voor VVZ, 1-0 voor de thuisploeg. Gelukkig kon de tegenstander zo goed omgaan met de kansen dat ze, na een schitterend getrapte corner van Tinus, ook wisten te scoren in hun eigen doel: 1-1. Na een dominant Ody, maar wel 1 lange bal van VVZ, gingen we helaas de rust in met een 2-1 achterstand. Toch was er hoop, want kansen kregen we genoeg, en vroeg in de tweede helft knalde Thijn de bal eindelijk ook zelf vol tegen het net voor de 2-2.
Zo was er nog genoeg tijd om de 3 punten mee naar huis te nemen, maar hoewel er goed en aanvallend gevoetbald werd kregen we de bal er in de overige 40 minuten niet meer in. De hitte werd uiteindelijk ook duidelijk zwaarder, zo viel de ene na de andere speler toch op het veld met kramp. De tegenstander wist er in de tweede helft ook een aantal keer doorheen te komen, maar door een aantal uitstekende reddingen van Keeper Joram en een fantastische verdedigende actie van Daan op de doellijn kwam ook VVZ niet meer tot scoren. Als laatste redmiddel bracht Coach Kosja nog onze ‘route 1’ spits Timo in voor Thomas, maar de tactiek wierp zijn vruchten niet af. De eindstand stond bijna een hele helft op het scorebord en Ody moest genoegen nemen met 1 punt uit Soest. Toch was er geen reden tot treuren. Het was een zwaarbevochten gelijkspel en Ody Heren 3 is nu officieel meer dan 2 maanden ongeslagen.