39'
83'

Dames 3 4e klasse C

4 oktober 2008 10:00

Na een weekje rust oftewel een training op de zaterdagmiddag stond vandaag de wedstrijd tegen HMS Dames 1 op het programma.  Helaas geen stralende zon om ons op te warmen. Nee, het was regen wat de klok sloeg deze ochtend. De scheidsrechter liet behoorlijk lang op zich wachten waardoor we onszelf warm moesten houden met het overtikken van een balletje. Na een tijdje kon de pot dan eindelijk beginnen. De tegenstanders zagen er in de miezerige regen behoorlijk gevaarlijk uit. En niets bleek minder waar te zijn. Ody startte de eerste 15 minuten met sterk spel. De balletjes rolde lekker en met behulp van onder andere Lisette (van dames 2) werden mooie combinaties gemaakt met Doris, Floor, Roosmarie en Rosalien. Maar Ody moest het in de 17e minuut toch afgeven met een 0-1 achterstand. Gelukkig bleven we positief en al snel werd in de 22e minuut de 1-1 binnengeschoten door Rosalien. Dit door een mooie bal die van achteruit de ruimte werd ingespeeld. Floor stond niet buitenspel en kon de bal meenemen richting doel om hem vervolgens af te spelen aan Rosalien.  Ondanks het slechte weer bleven we allemaal hard werken om de bal niet meer richting het odydoel te krijgen maar juist richting het doel van de dames van HMS. Een fanatieke verdedigingsactie werd in de 33e minuut streng afgestraft – door onze Odyscheidsrechter – met een vrije trap tegen, net buiten de zestien. De dame in kwestie schoot dwars door de muur heen waardoor Emma de bal net niet meer kon hebben. Vooral de linksback stond op dit moment vreselijk te balen waardoor zij niet meer scherp was en er na een minuut of 5 nog een grove verdedigingsblunder werd gemaakt. Met 1 – 3 gingen we de rust in.  Gelukkig dat de donkere wolken tijdens de rust ver van het odyveld waren gewaaid. De tweede helft had Ody dan ook zeker het betere spel. Achterin werden geen ruimtes meer weggegeven en voorin werden de combinaties beter en beter. Dit resulteerde dan ook in de 70e minuut in de 2 – 3, deze werd mooi binnengetikt door Lisette.  Door een ongelukkige goal in de 83e minuut was de eindscore tijdens het eindsignaal van de scheidsrechter 2 – 4. Helaas voor ons maar progressie is in ieder geval wel te zien in ons spel. Dit kunnen we volgende week uit tegen Desto Dames 1 dan ook weer laten zien.  We spelen dan om half twee op het Vryheit sportpark.  - Mariëlle Lunenburg -