Radioweg 67
1098NG
AMSTERDAM
tel. 020-6332935

Op een warme, zonnige zaterdag stond de laatste competitie wedstrijd tegen Real Srenang in Amsterdam op het programma. Van nacompetitie waren onze Odyduifjes al verzekerd, maar om als eerste Ody team op het terrein van Real te winnen en met winst de naco in te gaan zou wel fijn zijn. Onder het gemis van wat duifjes en met lichte blessures (lees: Dana 0- shotglas 1), werd de selectie versterkt door Haak en Afke. Ondanks wat opstart problemen (lees: Cato’s interne wekker ging niet af) kon de wedstrijd gelukkig op tijd van start gaan. Hier en daar waren wat wedstrijdzenuwen bij de duifjes, maar lang niet zoveel als bij Real. Zij konden bij 2-0 winst op ons en verlies van Delta kampioen nog kampioen worden. Na een wat grimmige thuiswedstrijd tegen Real werden we gelukkig ondersteunt door KNVB bondofficial E. Rotscheid, die zijn fluitje strak in zijn rechterhand geklemd had. Geen ongestrafte vuile overtredingen vandaag!

Beide teams beginnen fel en gedreven aan de wedstrijd. In de 6e minuut verovert Veldpien de bal en speelt hem naar Lau, die een prachtige dieptepass geeft op onze nieuwe spits Jutka, die de bal voorgeeft op Char. Helaas weet de verdediging de bal te onderscheppen en komt Real goed weg. Maar wacht eens... Spits Jutka?? Jazeker. In het nieuwe strijdplan van hoofdcoach Rick was Jutka gepromoveerd tot spits, tot grote teleurstelling van oud-spits Fleur, die graag nog een doelpuntje had mee willen pikken.

In de 8e minuut wordt Jutka de diepte ingestuurd en komt ze in duel met de centrale verdediger. De verdediger weet als eerste de bal te bereiken en tikt deze naar de keeper, die de bal oppakt. Rotscheid is lief voor Ody en fluit voor hands. De vrije trap wordt genomen op 5 meter afstand van het doel maar gaat naast, net als de corner die daarop volgt. Toch groeit het vertrouwen van Ody.

Na een welverdiende drinkpauze begint al enige frustratie te ontstaan bij de tegenstander, iets wat later een terugkerend fenomeen blijkt te zijn. Het spel wordt hervat, maar Nina merkt tijdens een ingooi goed op dat we niet altijd even gretig zijn "Odyyy, wil iemand de bal?". Het spel gaat op en neer, zonder veel resultaat. Real weet nog even gevaarlijk te worden tot de spits uitglijdt… foutje bedankt. Er volgt nog een goede aanval van Ody, maar helaas eindigt Char’s schot in de handen van de keeper.

Tijdens de rust wordt er lekker gesabbeld op de stukjes sinaasappel die de moeder van Jutka heeft meegebracht en wordt er gesleuteld aan de tactiek. Meer grip op de wedstrijd, dit moet toch gaan lukken?!

En dan begint de tweede helft. Ook nu gaat het spel op een neer, al is het Ody die voornamelijk aan de bal is. De verdediging, geleid door Cato, Fleur en Haak, staat als een huis en Real komt er nauwelijks doorheen. Ook Keeppien weet de ballen goed van de lijn te houden. Op de vleugel worden Lotje en Nina nog steeds geteisterd door vliegensvlugge buitenspelers, maar tot gevaarlijke kansen komt Real niet. Wanneer Lotje de bal op links krijgt, ziet ze ruimte aan de andere kant van het veld en geeft de bal voor. Toch jammer dat Jutka’s hoofd net in de lijn van de bal zat, want ze krijgt hem vol op haar achterhoofd. Gelukkig heeft Jutka een hard hoofd en hobbelt ze weer verder.

En dan, na een uur strijden, vindt er een mooie combinatie tussen Jutka en Lau plaats. Lau speelt de bal diep op Nina, die op doel schiet. De bal raakt keihard de onderkant van de lat en belandt zo voor de voeten van spits Jutka, die hem netjes binnentikt. 1-0!

Er wordt een wissel doorgevoerd. Char, die keihard heeft staan shinen voorin, wordt gewisseld voor Shan, die inmiddels terug is na 2 welverdiende weken Italië. Shan laat niet lang op zich wachten, want niet meer dan 10 minuten later krijgt ze de bal voor, weet de verdediger uit te kappen en zo de bal tussen de keeper en 1e paal te leggen. 2-0! Dit kan toch niet meer stuk??

Het gemopper, geklaag en gekibbel neemt bij Real toe, en daarmee ook de harde acties en het vieze enkeltrappen. Rotscheid heeft zijn fluitje goed in zijn hand, maar lijkt te zijn vergeten om zijn kaartjes in zijn borstzakje te stoppen. Ondertussen staat Cato bij een aanval van Real precies op de goede plek en weet de bal van de lijn te maaien. +1 Cato!

Real is het (en elkaar) inmiddels helemaal zat en zet de aanval weer in. De bal wordt vanaf de zijkant voorgegeven en vliegt over de verdediging heen naar de 2e paal, waar Real met hun handen probeert te scoren. Er wordt niet gefloten dus probeert Fleur de bal ook maar van de lijn te slaan. Er ontstaat een grote kluts en de bal wordt moeizaam weggewerkt. Helaas eindigt deze voor de voeten van een aanvaller, die hem dan toch binnen weet te schieten. Een onterechte 2-1…

De wedstrijd wordt wat spannender en de billetjes van hoofdcoach Rick worden nog harder samengeknepen, maar de duifjes geven niet zomaar op. Fleur wordt nog even naar de grond gewerkt, maar krabbelt gelukkig weer op. Er worden nog 2 wissels doorgevoerd. Veldpien, die de hele wedstrijd heeft staan bikkelen, wordt gewisseld voor Han, die na maanden blessureleed weer haar eerste minuten als veldspeler in dames 1 maakt! Ook Sas mag lekker gaan uitpuffen op de bank en wordt gewisseld voor invaller Afke.

In de laatste 15 minuten worden de duifjes meegetrokken in de onrust van Real en wordt het spel chaotisch. Real schiet nog van dichtbij op doel, maar Keeppien weet de bal gelukkig van de lijn te redden. Tot slot breekt Ody opnieuw uit en eindigt Jutka 1 op 1 met de keeper. Ze probeert dansend de keeper voorbij te gaan, die de bal weet te onderscheppen maar ook weer loslaat. Jutka pakt de bal weer op en weet hem alsnog binnen te schuiven, 3-1!

De laatste minuten tikken (onder streng toeziend oog van de spits van Real) voorbij, maar het is wel duidelijk: Ody heeft Real (weer) uitgespeeld en gaat met winst de naco in. Aanstaande zaterdag staat de 1e wedstrijd tegen DSVP in Pijnacker op het programma, waar de duifjes gaan laten zien dat zij toch echt wel 1e klasse waardig zijn. To be continued…

Opstelling: Keeppien, Lotje, Cato, Fleur, Haak, Nina, Sas (Afke ‘75), Veldpien (Han ‘75), Lau, Char (Shan ‘61), Jutka