Wedstrijdverslag Odysseus D2 - EDO (U) D1 13/05/2023

Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het is weer zover, zaterdag, tijd voor een nieuwe wedstrijd. Als tegenstander op het programma voor vandaag: het altijd gezellige EDO. De grimmige uitwedstrijd, waarin onze tenen er nog af vroren, eindigde in een zure 2-2. Dit was gezien ons spel zeker niet verdiend (en had misschien wel te maken met wat externe factoren). Vandaag is het anders, het zonnetje schijnt en er hangt een goede sfeer op en rondom Olympos, dit belooft veel goeds.

We doen het vandaag tranquillo en beginnen twee minuten later dan gepland. Door dit warme weer lijkt het net vakantie, dit denken de chickens ook, want binnen twee minuten scoort EDO al… maar niet getreurd ody is meteen wakker geschud uit hun siësta en reageert direct met een aanval van Imre aan de rechterkant, ze geeft een pass op Lotte zo is het al bijna 1-1. Hoe tranquillo deze dag begon hoe weinig rust Ody nu aan de bal kan houden. Tijd om ons te herpakken en gebruik te maken van de vijf seconde regel!

Goed veldspel laat EDO niet zien, alle ballen gaan naar hun linksbuiten. Joëlle laat haar kwaliteiten zien deze wedstrijd, ze komt een aantal keer mooi uit om de snelle linksbuiten van EDO beter af te zijn.

In de 21e minuut schiet Heuv vol overtuiging van afstand op de lat, Lotte is scherp en schiet hem prachtig binnen in de rebound. VÁMONOS 1-1!!
De bal komt voor op Lotte, ze is op zoek naar de tweede goal, maar die wordt helaas niet gevonden. Wel een mooi schot waardoor een EDO speler met kramp in elkaar zakt. De wedstrijd gaat gelijk op, veel acties van Aïsa, het lijkt net alsof ze het nest niet verlaten heeft. Imre wordt neer gebotst door twee EDO spelers, maar dit geeft Aïsa een kans, ze neemt een prachtige vrije trap die maar net over de lat gaat. Als afsluiter van de eerste helft nog een mooie actie tussen Imre en Lotte. Helaas geen goal, maar wel een strike van EDO spelers, dat is ook winnen!

Tijd voor rust, waarin de 5 seconden regel toch maar weer is wordt benadrukt. Marret komt erin voor Hannah (kom er nu pas achter dat ze Sterre heet) en Kay komt erin voor Imre. De chickens hebben niet geleerd van hun fouten en staan nog steeds in standje siësta. In de 47e minuut, weer twee minuten na het startsignaal, scoort EDO uit een voorzet die toevallig op iemands hoofd komt, dat is balen de stand is 1-2… In de 52e minuut valt er nog een doelpunt voor EDO, 1-3. Kom op chickens, wakker blijven! Ody geeft niet op, Linda dribbelt een paar EDO spelers uit, maar helaas is de goal nog niet gevonden.

Tijdens de drinkpauze komt ody met een driedubbele wissel, Mara, Juul en Britt komen erin. De nieuwe energie is meteen te merken, in de 78e minuut geeft Mara een mooie pass op Lotte. Ditmaal scoort niet Lotte, maar Heuv uit de rebound, ze knalt de bal vol overtuiging in het net.

De vermoeidheid op het veld door de hitte is te merken bij beide teams. De EDO spelers hebben moeite met het uit elkaar halen van de bal en Heuv en zo wordt Heuv onderuit getrapt. Ondertussen loopt ook buiten de lijnen de temperatuur hoog op. Een coach, met als je het ons vraagt, een aparte kledingkeuze (trainingspak met bretels en het kraagje omhoog) en nog een vent hebben veel commentaar op de scheidsrechter. Hierdoor ligt de wedstrijd even stil. De situatie loopt bijna uit de hand en de scheids vraagt aan de man om buiten de hekken te gaan staan. Scheids bedankt! Na een hoop gezeik kan de wedstrijd weer doorgaan. Na een paar acties, het hooghouden van Juliette en een rode kaart voor de EDO grensrechter later, klinkt het eindsignaal. Tijd voor de chickens om zich te wassen en te