Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

22 april 2023; het is alweer tijd voor de 22e competitiewedstrijd van dit seizoen! Vandaag mochten we wederom aantreden tegen Delta Sports en na een toch wat troosteloos verlies in de uitwedstrijd viel er veel te winnen voor de Chickens. Delta is namelijk hét te kloppen team om toch nog een plekje binnen de top 10 te bemachtigen dit seizoen. Dit keer was ons eigen mooie cluppie het strijdtoneel; met al het support langs het hoofdveld tijdens de SUSA en familiedag moest dit wel goed komen! Zo was in ieder geval aan het begin van de week de gedachte. Na wat miscommunicaties van allerlei kanten bleek dat wij plaats moesten maken op het hoofdveld voor een Match of The Day van de Zatco (don’t blame me). Uit voorbeeld van Heren 2 bleek daarentegen dat we de kans hadden om de selectiekloof te vergroten en ons plekje te claimen op het hoofdveld. Na goed teamoverleg besloten we toch dat we een enorm lief team zijn en we voor deze keer maar het combiveld onveilig zouden gaan maken. Bovendien pakte onze vorige wedstrijd op het modderige grasveld uitstekend uit!

Na deze commotie kon de focus weer volledig op de wedstrijd zelf….. zou je denken. Helaas bleken we bij aanvang van de wedstrijd opeens geen keeper te hebben. Ik heb geen idee wat er allemaal aan de hand was, maar eindstand: Na een hoop geregel stond Indy uit dames 3 op doel, thanks Indy!! Met een nieuwe keep en een bank vol half geblesseerden/herstelden konden we eindelijk van start op het combiveld! Om 15:20 trapten we af na wat vertraging aan de kant van Delta. Jules had hier zo zijn mening over: ‘Is kwart over bij Delta ook niet gewoon kwart over?’.

De wedstrijd begon en we waren meteen redelijk gewaagd aan elkaar. We creëerden geen grote kansen, maar Delta zeker ook niet. Heuvel legde wel al vrij snel aan voor een schot maar schopte deze Out of The Park (dat is helaas de verkeerde sport Heuv). Toch speelden al snel de randzaken - waar deze wedstrijd van te voren al door werd getekend - weer op: eerst bleken we met twee nummers 15 te spelen, om vervolgens op onze kop te krijgen omdat Indy geen scheenbeschermers droeg. Zo klonk vanaf de tegenstander; ‘Geen scheenbeschermers, zijn jullie 3 ofzo?!?’. Gelukkig kwamen Aïs en Bieb met het passende, volwassen tegenargument: ‘Nee 4’.

Toen de wedstrijd weer hervat werd kreeg Delta wel wat kansen: Indy redde de bal uit een corner met haar been (vermoedelijk met haar scheenbeschermer) en ook de lat van ons doel werd gevonden. Toch bleven we ondertussen strijdlustig. Zó strijdlustig dat Britt een mooie sliding maakt op de bal (lees: op de tegenstander en pakt daarmee plakje kaas). Daarna volgen wel een aantal mooie acties, scherpe onderscheppingen en goeie kansen vanaf onze kant. Zo is Lott een aantal keer dichtbij en wagen een aantal Chickens nog een afstandsschot. Zo komt er met een 0-0 stand een einde aan deze eerste helft. Ondertussen blijft het tendens tussen ons en hun coaches en team niet even gezellig.

De tweede helft begint met een wissel: Imre erin, Charlie eruit. Wedstrijd wordt weer zonder al te veel kansen hervat, maar al snel gebeurd er iets wat we nog maar weinig hebben gezien dit seizoen; nóg een gele kaart. Deze keer is Juul de gelukkige na een – vanuit ons oogpunt – verwaarloosbare overtreding (later bleek Juul m zelf wel te begrijpen na meerde waarschuwingen, maar daar leg ik liever niet de focus op). Er vallen deze helft 3 dingen op:

1. De Chickens grijpen elk moment aan om bij elkaar te komen, de gang van zaken te bespreken en elkaar te motiveren (lekker bezig meiden!)
  2. De scheids probeert dusdanig geen thuisfluiter te zijn dat er iets van uit-fluiten lijkt te ontstaan. Oké het is een felle wedstrijd maar alle vrije trappen en gele kaarten vallen precies de kant van Delta op. Coincidence? I think not. Als klap op de vuurpijl krijgt ook Haakie nog een gele kaart (we kunnen bijna een kaasboer starten).
  3. Ondanks de tegenslagen blijven we echt strijden. We gooien ons voor elke bal en hebben echt grip op de wedstrijd. Er zijn niet extreem veel kansen, maar één ding was duidelijk: verliezen gaan we niet.

Halverwege de tweede helft was ook het heugelijke moment dat Aïs na wat enkel-falen eindelijk weer het gras mocht betreden en Fenne maakte zowaar haar Ody-debuut! Dit sterke debuut werd nog bijna bekroond met een doelpunt, maar helaas was het vizier nog niet helemaal afgesteld. Achja, zo’n kannetje bier is ook maar duur! Na 90 minuten (en heel wat blessuretijd) was het spektakel dan eindelijk afgelopen. Helaas geen overwinning, maar wat we met deze 0-0 hebben laten zien is zeker iets om mee te nemen. De strijd die we lieten zien is iets wat we nog goed kunnen gebruiken de resterende wedstrijden. Wat blijkt: wéér zo’n sterke wedstrijd op het druilerige grasveld. Misschien was dat combiveld toch een geluk bij een ongeluk….