3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Het was een mooie doch winderige dag in Vleuten, waar de chickens van ODY zich moesten melden om 14u. Echter, het was zo ongans druk dat er veel auto’s moeite hadden om een plekje te verkrijgen.

Vandaag was de beurt aan Sergej om zelfstandig de chickens naar een overwinning of een minder groot verlies (van 0-15) te leiden. De doelstelling was duidelijk: niet de kopjes en de snaveltjes laten hangen wanneer we een tegendoelpunt zouden krijgen. Misschien konden we zelfs gaan stunten zoals Rivierwijkers dat ook hadden gedaan.

Aan de opstelling waren een paar wijzigingen toegebracht. Zo kon Britt haar vleugels spreiden als vleugelspeler aan de linker kant, en had ze van achter een sterke rugdekking van oud-chicken Sanne. Op het middenveld stond Afke verdwaald om haar heen te kijken.

Toen ging het fluitsignaal. De eerste minuten was Ody scherp en fel. Britt maakte gelijk in de 4e minuut haar aanwezigheid bekend door een goede tackel op de bal. Even later werd het alweer druk voor het Ody doel en kreeg Jo tijdens een redding een beuk van de tegenstander, waarna de bal gelukkig werd weggewerkt. Het ging moeizaam, maar met vlagen werd er goed opgebouwd en geprobeerd om onder de immense druk uit te voetballen.  De chickens wisten het te rekken tot de 9e minuut, en toen viel het eerste tegendoelpunt.

UVV kreeg in de 20e minuut veel ruimte en kon vaak het spel kantelen, maar Rachel was uiterst helder en onderschepte vaak de bal. (Dit deed ze de gehele wedstrijd). Ze loopt op maar verliest helaas dan weer de bal. In de 27e minuut was er weer een aanval van UVV, die rakelings langs het doel wordt geschoten. Ody probeert goed op te bouwen, en krijgt de bal bij onze aanval, die tegen een muur van UVV’ers aanbotsen en de bal weer verliezen. UVV schakelt in een aanval. Britt en Haak stappen uit, maar er was geen rugdekking. UVV schiet en het is raak. 2-0 helaas. Dan gaat het even snel. Binnen 5 minuten krijgt Ody nog 2 doelpunten tegen.

De chickens gaan bij het rustsignaal vermoeid de kleedkamer in met een achterstand van 4-0.

Tijdens de rust is er weer wat gesleuteld aan de opstelling. Marret en Juul zijn eruit, Ais en Imre komen erin. Ais op het middenveld en Imre in de aanval. Britt is naar een van de cv-posities gegaan, Afke is weer terug als backie en Kay is te vinden op het middenveld.

Met de wind tegen startten we de 2e helft. Het duurde 7 minuten voor de bal in de kluts voor het doel komt en de tegenstander het laatste zetje geeft om te scoren. 5-0, zeer naar dit. Het blijft onrustig voor het Ody-doel en met man en macht probeert de verdediging van Ody de bal te blokken. Ook Jo doet weer een goede redding en tikt de bal weg. Toch in de 59e minuut scoorde die vervelende mensjes weer. 6-0. En in de 62e minuut via een voorzet en een onhoudbare kopbal weer. 7-0. In de 63e minuut wisselt Flo voor Kay, en staat ze plotseling spitta. Lotte zakt uit naar de 10-positie. Ook UVV was aan het wisselen en had inmiddels al 3 keeperwissels gedaan. WTF. Ody probeert nog steeds op te bouwen en dit gaat een tijdje goed, maar dit heeft steeds helaas geen lange duur. De minuten zijn zwaar en tikken langzaam weg. In de 70e minuut komt Ody een paar keer op hun helft en dolt Imre een paar speelsters van hen uit. Dit weten ze te couperen en om te zetten in hun achtste doelpunt. 10 minuten later scoren ze de 9-0. En nu is de beurt weer aan ons. Imre pakt de bal op het middenveld, zet de brommer aan en rent zich behendig langs verscheidene tegenstanders. Rachel krijgt de bal en geeft nog een mooi lobje. Helaas blijft die door de harde wind in de lucht hangen, waardoor UVV hem weer kan afpakken. En dan klinkt het verlossende eindsignaal.

Eindstand: 9-0, jammer, maar geen dubbele digits! De chickens hebben hun snavels niet laten hangen en bleven het proberen. En zoals Britt mooi heeft gezegd: “Vanaf nu gaan we alles winnen!