Wedstrijdverslag Houten D1 - Odysseus D2 15/10/2022

Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Voor de wedstrijd hadden de trainers al scherp gezien dat Houten tot onze wedstrijd, alle wedstrijden hadden gewonnen en al een hoog doelsaldo hadden opgebouwd. Dit was aanleiding om deze week maar goed te trainen op de nieuwe tactiek die we gaan hanteren tegen sterkere tegenstanders of tegenstanders die onder onze hoge druk kunnen uitspelen. En met de woorden die we van Rivierwijkers kregen, dat Houten een fysieke tegenstander is en er geen gras over liet groeien, leek dit de juiste tactiek om de wedstrijd aan te vallen. Kortom, het zou een spannende strijd worden.

Voordat de wedstrijd begint, gebeurt er al een hoop, met name rondom de keeper. Zo is de pols van Mara, onze keepster van deze wedstrijd, dubbelgeklapt tijdens de warming-up. Later blijkt dat er toch een breukje in zit en moeten we Mara de komende tijd helaas missen op het veld. Gelukkig was daar Jet die de keeperstaak deze week zo vlak voor de wedstrijd wou overnemen. De scheids had ook nog zijn zegje over ons keeperstenue, want die leek wel erg op het tenue van Houten, en dit was absoluut ons probleem. Jet, flexibel dat ze is, fixt dit wel even en doet heel professioneel een hesje aan.

Dit achter de rug te hebben begint de wedstrijd dan toch. De eerste 20 min moet Ody nog wakker worden en is Houten vooral in de aanval. Dit levert meerdere kansen voor Houten op en de paniek slaat achterin bij Ody af en toe in. In de 27ste minuut komt de spits van Houten erdoorheen, Jet komt uit met een combinatie van een halve sliding/duik en neemt daarmee de speelster mee. Er wordt niet gefloten en de bal wordt weggewerkt. En dan in de 31ste minuut, een aanval uit het welbekende boekje die wordt bekroond met de 0-1 voor Ody. De goal begint bij een goede opbouw van Jet en Vera, Aïsa geeft vervolgens een diepe bal op Sam. Sam, die de brommer van vorige week weer heeft meegenomen, gaat alles en iedereen voorbij, geeft een voorzet op Kay en die schiet hem bij de tweede paal binnen! Even later is het Yas die na een goeie actie loskomt en van afstand schiet, net naast. In de laatste minuut van de 1ste helft geeft de scheidsrechter een opmerkelijke vrije bal voor Houten, Sam die het hier overduidelijk niet mee eens is laat van zich horen en hiervoor krijgt zij een laatste waarschuwing voor commentaar op de scheids.

Sam is niet de enige met commentaar op de scheids. In de rust is de man al onderwerp van de dag. De scheids fluit voor bijna elke aanraking die Ody heeft met de tegenstander, maar andersom is dat een ander verhaal. De trainers en aanvoerder hebben in de rust de scheids hierop lief geattendeerd en gevraagd of hij beide kanten op kon gaan fluiten. Hij doet hier op zijn beurt niet zoveel mee in de 2de helft.

Na 3 minuten komt Houten al op gelijke hoogte na een ongelukkige terugspeelbal van Ody. Hierop volgt een periode waarin Houten veel aanvallen creëert en er wellicht weer lichte paniek achterin bij Ody ontstaat. Maar gelukkig hebben we Jet op doel staan die een paar fantastische reddingen heeft. In de 60ste minuut geeft Kay een perfecte voorzet op Sam. Waar iedereen denkt dat Sam gaat uithalen, dribbelt zij de bal nog net de goal niet in, 1-2 Ody!! Ody begint meer en meer de overhand te krijgen en er volgen meerdere aanvallen die er net niet ingaan. Toch komt Houten er 10 minuten later doorheen, Lynn trekt aan de noodrem en vangt hiervoor een mooi plakje kaas. De vrije trap die randje 16 wordt genomen, wordt goed gekeerd door Jet. Hierop volgen een aantal aanvallen van Ody, waar Ark bijvoorbeeld een lange teen mist om de bal binnen te schieten en afstandsschoten die door de keepster van Houten worden tegengehouden. In de 85ste minuut is het Sam die de flank afstormt en voorgeeft op Ark. Ark neemt aan en schiet, maar de keepster raakt de bal nog net, Sam is ondertussen bijgesloten en schiet op doel, hier heeft de keepster geen antwoord meer op. 1-3 voor Ody! In de laatste minuten merken we pas echt wat Rivierwijkers bedoelde dat Houten er geen gras over laat groeien. Houten wordt nog erg fel en er worden een paar zaagjes uitgedeeld, hun spits krijgt na een overtreding in onze 16 geel en een andere speelster had ook minstens geel moeten krijgen voor een overtreding. Arkema, die trouwens aardig wat jaartjes bij Houten heeft gespeeld, had commentaar op de scheids hierover waardoor hij opmerkelijk genoeg geen kaart meer trekt. In de laatste minuut van de wedstrijd gooit Britt zich met gevaar voor eigen leven nog voor de bal en blokt het schot. Menig trainer zou zeggen dat ze op Vidic van Manchester lijkt, ons zegt dit alleen niet zoveel.

De scheids gaf het eindsignaal van de wedstrijd. De 3 punten gaan mee terug met een half gehavend Ody, dit resultaat en de driemaal winst op rij werd nog goed gevierd op de paarse piste.