Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Ah, eindelijk is het weer zaterdag. Weer een echte voetbal zaterdag. Na zes weken geen wedstrijd gevoetbald te hebben mochten de meiden van Ody dames twee eindelijk weer hun opwachting maken voor wat beloofde een prachtige voetbal dag te worden. Ditmaal ging het om de kraker tegen DVSU dames 1. Tijdens de beker ging de wedstrijd nipt met 3-2 verloren. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Echter, ging alleen de voorbereiding niet zonder slag of stoot.

Om kwart voor elf stroomde het eerste apje al binnen van Juliet: “Ik was even vergeten dat mn fiets nog op het station staat dus ben wee iets later”. Gevolgd door: “Oké het gaat weer uitstekend, Mn band is lek dus ben sws later”. Dan denk je bij jezelf, oh nou komt goed. Rolt vervolgens een apje van Jet binnen: “Oke wtf ik ben later jongens”. Met een foto van een zeer platte swap fiets waarvan je zou denken als die ziet liggen: is dit wel echt de mijne? Na een uitgebreide analyse op de bank kwam Jet tot de conclusie dat de verdenkingen wel richting de lever vrachtwagen van de Aldi gaan. Een swap fiets is namelijk geen match voor een tientonner. Nou denk je misschien: maar twee laatkomers is niet zo’n probleem? Dat klopt maar nou wil het toeval dat Jet de shirtjes tas bij zich had. Inderdaad, dat is wel een medium start van de zaterdag. Gelukkig vonden Jet en Juliet elkaar en kwamen ze samen met de auto alsnog semi op tijd.

Op het moment dat de chickens het veld op liepen begon de zon te schijnen en konden we beginnen aan een goede en geconcentreerde warming up. De opstelling was als volgt: Joelle op doel, Geert en Fleuah centraal, Marret en Affie op de back, Veri en Linda op 6 en 8 met Yass op 10, Jet en Rachel op buiten en Mara in de spits. Op de bank mochten Sma, Britta, Sas en Juul plaats nemen. Doordat Haak en Ark ook niet meededen mocht Yasssmine fungeren als aanvoerder de eerste helft.

Na het uitvoerig checken van de spelers passen (foei, DVSU), floot de scheids (aka the tiny general) om 12:35 voor het begin van de wedstrijd. En of we er zin in hadden. De chicken begonnen in tegenstelling tot een aantal andere wedstrijden erg scherp aan de wedstrijd. DVSU had niks te melden in het eerst kwartier. Na 7 minuten kreeg Rachel een mooie bal diep en kwam een op een met de keeper. Op de bank zag iedereen hem er al ingaan. Helaas viel ze harder achterover dan dat ze de bal raakte. Helaas geen verdiende voorsprong voor de chickens maar de sfeer zat er goed in. De tegenstander werd vel afgejaagd waardoor er snel weer nieuwe kansen ontstonden voor Afke en Jet. Afke speelde in samenwerking met Jet zichzelf goed vrij door haar uitstekende conditie. Helaas was het daaropvolgende schot niet goed genoeg om de keeper te verassen. De bank was daarentegen zeker wel onder de indruk en ook de trainers stonden tevreden toe kijken hoe hun chickens over het veld vlogen.

Niet veel later kon Jet voor haar volgende schiet kans gaan maar helaas eindigde deze ook in de handen van de keeper die dit keer wel echt een keeper was. De keeper van de vorige keer speelde namelijk nu linksbuiten. Over de aanvallers van DVSU gesproken, na een halfuur kregen zij ook eindelijk wat te doen. Een goede lange bal over recht bracht de buiten van DVSU in een kans rijke positie maar dit werd goed uitverdedigd door ons gelegenheidsduo, Geert en robo fleuah. Zo bleef Ody lekker door gaan met druk zetten waardoor er corners ontstonden en Mara ook in stelling gebracht kon worden maar deze bal ging net naast.

Na 40 minuten, redelijk wat kansen en goed spel van Ody, ontstond er een moment van concentratieverlies bij de chickens. Een goede bal van DVSU werd niet tijdig afgejaagd en belande bij een lijp snelle aanvaller van DVSU. Voor we er erg in hadden lag de bal achter Joelle in het doel. 0-1 achter op slag van rust.

Met rooie koppies gingen de chickens naar binnen om een goed plan te smeden zodat ze in de tweede helft de wedstrijd alsnog naar zich toe konden gaan trekken. Want na een goede eerste helft waarin hard gewerkt werd had de stand toch heel anders moeten zijn.

Met het nog steeds een even lekker zonnetje in het gezicht, Britta in plaats van Marret en Sma in de plaats van Rachel, begonnen de meiden vol goede moed aan de tweede helft. Een goede voorzet van Mara na goed combinatie spel en een erg grappige te late trap van Veri kleurde de eerste 10 minuten van de tweede helft. Helaas zakte de moed al snel in de schoenen door een vrij snelle 0-2 achter stand. Na 15 minuten gelijk opgaande strijd gevoerd te hebben trok DVSU aan het langste eind en legde met een mooie bal over Joëlle de 0-2 erin. Maar goed nog alle tijd dus de chickens gingen gewoon weer verder met het creëren van kansen. Alleen lukte dit niet zo goed als in de eerste helft en kregen ze het steeds zwaarder. Door gaten in de linies en slechte ballen moest na ongeveer 20 in de tweede helft ook de 0-3 geïncasseerd worden. Joelle zat er met een katachtige reactie nog goed met de vingertoppen aan. De bank dacht zelfs nog dat de bal over ging en was al onderweg naar gelukkig ademhalen maar helaas bleek dat de bal er toch in lag.

Hierna was het goed spel van Ody helaas echt voorbij. Na al het harde werken waren de meiden moe en lukte het niet meer om echt kansen te creëren. Zoals we gewend zijn van de chickens bleven ze het ondanks de achterstand wel proberen wat resulteerde nog in een paar kansjes waaronder een schot van Yasssmine wat helaas niet hard genoeg was. Na 70 minuten ging Vera eruit voor Juul, die weer helemaal terug is na veel blessure leed en die och zo heerlijke yetyfus waar overigens de helft van het team van heeft mogen genieten. Ook Sas mocht weer haar rentree maken na haar overstap naar dames 1. Zij kwam voor Jet in het veld. Hier door schoof Yaasss door naar de aanval. Ondanks het harde werk van ook de invallers, viel ergens aan het einde van de wedstrijd ook nog de 0-4 na een goed uitgespeelde kans van DVSU.

0-4 werd uiteindelijk ook de uitslag. Absoluut een geflatteerde uitslag maar helaas toch aan onszelf te danken. Desalniettemin, een groot compliment voor een goede eerste helft en het harde werk van de chickens. Zoals Bram Krikke, Stefan en Sean zouden zeggen: daar zit potentie in. Dus koppies op en deze week goed de vleugels in een slaan tijdens de training. Ik weet zeker dat we dan wel met drie punten uit Zuilen zullen wegfietsen.