3555EZ
UTRECHT
tel. 0611254546

Er waren eens 20 paarse chickens in een land hier ver ver vandaan (voorbij nummer 1000 van de Amsterdamsestraatweg). Deze chickens mochten een flink stuk fietsen om het sportcomplex van HMS te bereiken. Een extra warming up, laten we maar zeggen.

De opstelling van Ody ziet er als volgt uit: Afke, Marret, Britt en Rachel achterin. Ann, Vera en Mathilde op het middenveld. En Jet, Pien en Heuv in de voorhoede. Met goede moed beginnen we de warmingup op een lichtelijk hobbelig grasveldje naast ons wedstrijd veld. Voor wie hoopte haar schoenen vast schoon te kunnen trappen van de training op het combiveld donderdag, kwam er nog een lekker extra laagje zand tussen de noppen. De wedstrijd zelf werd gespeeld op het kunstgrasveld, dus uiteindelijk ging iedereen wel weer naar huis met schone schoenen.

Odysseus begint agressief aan de wedstrijd. Gelijk in de eerste minuut speelt Britt een diepe bal op de rechterflank naar Rachel. We zijn dreigend op de helft van de tegenstander en Pien komt zelfs tot een schot. Helaas kan de keeper de bal tegenhouden en de rebound komt net niet bij Jet terecht. Het gevaar lijkt even geweken, maar enkele minuten later wordt Heuv ook weggestuurd op de rechterflank. Ze krijgt de bal opnieuw bij Pien terecht, maar tot ieders treur gaat het schot over het goal heen.

Maar ook HMS wil er een spannende wedstrijd van maken. Na 5 minuten moet Jo voor het eerst serieus in actie komen. Een mooie redding, maar HMS krijgt een corner. Op de bank wordt het stil. Iedereen herinnert zich de thuiswedstrijd tegen HMS en hun ontzettend sterke corners. Gelukkig kan deze corner worden weggewerkt. Vrijwel direct volgt een grote kans voor Heuv. Ze schiet de bal gericht richting de hoek, maar de keeper kan er gestrekt nog net haar vingertopjes tegenaan zetten.

Bij Odysseus is er weinig rust aan de bal en door slordigheid komt de spits van HMS 1-op-1 met de keeper te staan. Jo redt deze bal nog, maar na verdere rommel in de opbouw kan HMS na 12 minuten hun eerste doelpunt noteren. Ody wil het hier niet bij laten en Rachel stuurt direct na de aftrap Jet weg richting de 16 van HMS, maar door een slim duwtje in de rug kan ze de bal net niet goed aannemen. Er komt een herkansing wanneer Til Jet probeert te bereiken, maar de keeper komt uit en is Jet net voor. En een minuut later komt Heuv vrij voor de goal, maar haar schot mist net.

Er volgen 10 minuten van heen en weer gevoetbal en opnieuw een spannende corner van HMS. De bal rolt maar net voor onze goal langs. Ody produceert nog een hele mooie combinatie, over alle linies van het veld, maar helaas eindigt de bal bij Afke in buitenspelpositie. Vlak daarna scoort HMS de 2-0. 30 minuten gespeeld, maar opzich nog niks verloren. Want in de 34e minuut, uit een aanval die begint wanneer Heuv sterk staat in haar duel, weet Jet de 2-1 binnen te prikken. Zal dit dan de aansluitingstreffer zijn? We zijn af en toe dreigend op het randje van de 16 van HMS. Heuv, Pien, Til, allemaal krijgen ze de bal in schietpositie, maar het lukt niemand om ook echt een schot te lossen.

Dat komt ons duur te staan, want HMS weet vlak voor rust wel nog te scoren. Een wipje over de keeper na een mooie hoge voorzet die stuitert in onze 16. Met een afstandschot proberen ze er zelfs nog één bij te leggen, maar Jo heeft de bal klemvast. Tijd voor de rust. In de kleedkamer wordt het team streng toegesproken. Waar we vorige week in de eerste helft veel controle uitstraalden, was deze eerste helft bijzonder slordig. Daar zou in de tweede helft echt verandering in moeten komen. Tijdens de rust worden er twee wissels doorgevoerd; Lotte komt er in voor Mathilde en Marret verlaat het veld voor Juliet. Pien schuift naar het middenveld en Ann schuift door naar de verdediging.

Ook deze helft zet Ody de eerste grote kans neer. Heuv speelt de bal op Rachel, die met een voorzet Jet bereikt. De bal verdwijnt helaas naast het goal. HMS antwoordt hierop snel met een diepe bal, een schot over de keeper en een uitbreiding van hun voorsprong; 4-1. Hierop volgen 20 minuten waarin HMS fysiek de duels overheerst. Odysseus krijgt nog wel af en toe een paar kansen. Zo wordt Jet nog een keer weggestuurd, maar de bal is net te diep. Heuv gaat nog op de brommer, maar het resulterende afstandsschot van Rachel belandt in de handen van de keeper.

Jet wordt vervangen door Kay en pakt haar taak als vlagger op. Zo vers uit het veld zijn de regels van het vlaggen duidelijk nog net niet helemaal scherp, want Jet vlagt enthousiast voor buitenspel bij een ingooi. Kan gebeuren, hè. Mara komt in het veld voor Rachel, Heuv schuift terug naar de rechtsback. Een kwartier voor tijd wordt Juliet bijna onderuit gehaald door een teamgenoot. En 5 minuten later wordt Mara op net buiten de 16 meter onderuit gehaald door de tegenstander. De vrije trap wordt heerlijk door Ann binnengeschoten!

De pret mag helaas niet lang duren, want 5 minuten voor tijd schiet HMS de 5-2 er nog in. We eindigen de wedstrijd met een volgende vrij trap voor ons. Pien denkt sluw te zijn en gaat naast de muur van HMS staan. Een oplettende toeschouwer wijst de verdediging van de tegenstander er echter op dat in de nieuwe regels staat dat dat niet meer mag. Helaas. De vrije trap gaat er niet in en de scheids fluit direct af.

Een resultaat wat absoluut niet nodig was geweest, maar wat we toch echt aan onszelf te danken hadden. Slordig in de opbouw en terughoudend in de duels, daar gaan we tijdens de trainingen de komende week verandering in moeten brengen. Zodat we weer topfit en met veel vertrouwen zaterdag de wedstrijd tegen DHSC zullen beginnen. Gelukkig voor het team, hoefde we niet al te lang te blijven treuren om de uitslag. Het Ody gemaskerd gala stond namelijk voor de deur! Sprookjesachtige taferelen, maar dat, lieve kinderen, dat is weer een ander verhaal.