Kruislaan 4
1097EC
AMSTERDAM
tel. 020-6947472

De duifjes komen na de winterstop weer bijeen voor de eerste competitiewedstrijd. De winterstop was top: Kerstmis, oud & nieuw, wintersport en feesten met elkaar. Maar na weken training en geen competitiewedstrijden zijn we toch wel benieuwd: hoe meten wij onszelf nu aan onze tegenstanders? We zijn gebrand om te winnen. We willen revanche, want de vorige keer hebben we 4-1 verloren van deze tegenstander.

Het eerste moment dat de tegenstander ons ziet, staan ze versteld van onze jeugdige koppies, strakke huidjes en het leven dat wij nog voor ons hebben. “Ze lijken wel 16” horen we ze zeggen. “Ja, welkom op onze sweet 16” reageert een duifje. Bijna alles is compleet voor dit feest; zin om te winnen, de goede mindset, Esther is zelfs terug van haar reis door Europa om dit feestje bij te wonen en Jutka’s moeder heeft een geweldige cake gemaakt. Nu alleen nog de winst binnen hengelen en ons feestje is compleet.

De wedstrijd begint. Zowel Wartburgia als de duifjes beginnen scherp aan de wedstrijd. We zijn gewaagd aan elkaar, maar beide partijen komen niet tot veel kansen. Door een aantal lange ballen en snelle buitenspelers weet Wartburgia bij onze goal te komen, maar de verdediging en Pien zitten er steeds goed tussen. Daarna wordt Ody iets gevaarlijker. Bibi geeft een mooie steekpass op Shan, maar helaas leidt dit niet tot een goal. Net voor rust wordt Lotje mentaal voorbereid op de linksback positie. Ze staat er net in en dan fluit de scheids af. Lotje, die nog geen balcontact heeft gehad, wordt al geprezen “lekker gedaan hoor Lotje!” klinkt het van alle kanten.

RUST

Na de rust komen de duifjes steeds beter door de achterhoede van Wartburgia heen. Shan maakt de verdedigers helemaal gek, maar tijdens de corners heeft ze even tijd om te ontspannen en over de geweldige cake van Jutka’s moeder te fantaseren. Shan: “Maar Jut, ff serieus, wat zit er allemaal in die cake?”. Ook Esther wordt gegrepen door de geweldige textuur bij het nemen van haar eerste hap “holy shit” is de eerste reactie die Esther kan geven. Voetballend krijgen de duifjes grip op de wedstrijd. Er ontstaan veel aanvallen. Lau geeft een hoge bal richting Nien, die net in de 16 belandt. Nien schiet hem rakelings over. Aan de andere kant van het veld voorkomt Merel een minuutje later een schot op ons doel. Dan, rond de 60e minuut, is daar de kans: Bibi ontvangt de bal en geeft hem op mooie wijze voor op Lau. Lau plaatst de bal met haar hoofd in de rechterhoek. GOAL!

Na dit doelpunt pakken de duifjes door. Er wordt goed en snel geopend en er worden kansen gecreëerd. Nien zet Jut 1 op 1, de bal komt tegen de keeper en de rebound wordt net naast geschoten. Het is een feestje om al deze kansen te zien. Helaas verpest Wartburgia de feestvreugde in de 70e minuut met een tegendoelpunt: de duifjes geven ze te veel ruimte en de bal wordt van buiten de 16 het doel in gekruld. “nu wij weer!”

Hoe waardeloos deze kreet soms kan zijn, hoe toepasselijk die nu is. Want nog geen twee minuten later zijn wij echt weer aan de beurt. Sas draait prachtig weg en geeft de bal op Nien. Nien sprint naar de achterlijn, geeft voor op Lau en Lau schiet de bal keihard in het doel. Wat een goal en wat een heerlijke timing!

Tijdens de eindfase van de wedstrijd houden de duifjes het bijna niet meer; Cato’s “kleine tien minuten” lijken uren te duren. Dan is daar het verlossende fluitsignaal. De duifjes winnen met 1-2 van Wartburgia en stijgen daarmee een plekje in de competitie. Ons feest kan nu écht beginnen en alle duifjes flapperen vrolijk met hun vleugeltjes. De duifjes vliegen (op normaal tempo, toch Lau?) terug naar Ody. Ze bespreken de winst, genieten na van de voortreffelijke cake en kunnen hun buikjes vullen bij de gastvrije Sma. Met een gevuld buikje en fijne herinneringen keren ze terug naar huis van dit voortreffelijke feestje.