Loenenseboslaan 2
3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Op zaterdag 15 april stond er voor de duifjes een spannende wedstrijd tegen De Meern VR1 op het programma. Ody dacht vooraf dat het wel goed zou komen, omdat er thuis 4-1 was gespeeld, maar al in de tweede minuut werd duidelijk dat De Meern niet zomaar van zich zou laten winnen. De club in oranje-zwart nam een eerste corner, die naast werd gekopt. In de vierde minuut zette Ody een aanval in, waarbij Char de bal diep gaf op Nien, die de bal voorgaf op Lau, wiens schot werd gekeerd. Drie minuten later speelde De Meern een diepe lange bal, die Lotje eruit wist te halen. Ody counterde snel. In de tiende minuut probeerde Lau door te lopen op de keeper en ze wist daarbij de bal te onderscheppen, maar er werd gefloten voor duwen van Nina.

Ody speelde prima combinatievoetbal en voetbalde onder de druk van De Meern uit. In de vijftiende minuut gaf Cato een lange bal op Nien, die haar tegenstander flink het bos in stuurde en vervolgens een steekpass gaf op Char, die toen de bal voor gaf op Jutka, maar Jut miste nét een grote teen om een goal te maken. In de achttiende minuut werd Lau diep gestuurd en gaf ze een voorzet op Nina, maar door een botsing met de keeper werd een goal voorkomen. In de twintigste minuut wist Lau de bal te onderscheppen en kreeg ze een 1-op-1 met de keeper, maar haar schot werd gered. In de tweeëntwintigste minuut gaf Dana (of was het Heuv?) de bal op Nina, die open draaide en uit de draai met links (over)schoot. Tien minuten later wéér een doelkans voor de duifjes: Lotje gaf een hoge bal op Lau, die helaas net naast schoot.

Tot nu toe veel balbezit, maar nog zonder afgemaakte kansen van Ody. In de 44e minuut was het dan eindelijk zo ver: uit een corner van Cato scoorde Lau door de bal een klein zetje te geven met haar buik (au). De eerste helft eindigde in een 0-1 voorsprong voor de duifjes! :)

De tweede helft liet nog even op zich wachten, omdat Heuv nog op het toilet zat (moest m’n haar borstelen, laat mij…). De Meern begon met hernieuwde energie en zette hoog druk. In de 46e minuut speelde Dana slim snel een vrije trap op Lau, die de bal voor gaf, maar even de wind was vergeten. Gelukkig kwam er in de 54e minuut  ‘een aanval uit het boekje’, zoals Rick het noemde, toen Jut de bal goed wegstak naar Heuv, die hem subliem breed gaf op Lau en al begon te juichen voordat Lau de bal binnen kon lopen in het lege doel. Zo kwam Ody op een 0-2 voorsprong!!!

De Meern liet zich echter niet zonder slag of stoot uit het veld slaan. Er werden overtredingen en opmerkingen in én langs het veld gemaakt. Trainer Rick merkte op: “het lijkt net alsof ze gesnoven hebben voor de wedstijd.” In de 70e minuut werd Pien gewisseld voor Merel. Vijf minuten later resulteerde een eerste echte aanval van De Meern in een goal: vanuit een counter via de rechterkant werd de bal teruggegeven op de zestien meter, waarna De Meern scoorde in de lage rechterhoek. Het stond nu 1-2.

In de 81e minuut werden Heuv en Char gewisseld voor Suus en Sas. Suus joeg meteen de verdediging af en in de 84e minuut sprong een tegenstander met twee benen in op Lau. Doe ff normi! De Meern bleef flink druk zetten en speelde agressief in de allerlaatste minuten van de wedstrijd. In de 91e minuut kreeg De Meern een corner, waarna de bal via via op de paal belandde. De spanning was om te snijden, maar Ody hield stand en zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de duifjes. Tevreden, maar met vermoeide benen werden 3 punten meegenomen naar Oly. Eerst dat pokke eind nog even fietsen.