Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na de eerste revanche van vorige week tegen Wartburgia stond er deze week weer een nieuwe op het programma. Dit keer waren de Utrechtse meiden van Sporting 70 aan de beurt. Na wat problemen met de spelerspassen van Sporting werd er rond 15:30 dan toch afgetrapt.

In de eerste minuut laat Lau in een fel duel meteen zien wie de baas op het veld is. De toon is gezet. Ody wil winnen vandaag. In de eerste minuten probeert Ody Sporting hoog vast te zetten. Dit resulteert in de derde minuut in de eerste kans. Lotje onderschept de bal, speelt de bal in op Sas die de bal vervolgens meegeeft aan de doorgelopen Lotje. Helaas gaat de bal net naast. In de minuten daarna volgen er een hoop kansen voor Ody omdat het druk zetten wat vooraf afgesproken was goed werkt. Zo komen er grote kansen voor Lau, Bib en Shan maar doordat de keeper van Sporting goed staat te keepen staat het na 15 minuten nog 0-0. Na een kwartier doet Sporting wat terug. De bal wordt op het middenveld veroverd en naar de buitenkant gespeeld. De buitenspeelster van Sporting komt naar binnen en probeert de bal in de linkerbovenhoek te plaatsen. Gelukkig stond Keeppien goed en haalt de bal stijlvol uit de bovenhoek. De daaruit volgende corner werd makkelijk gevangen door Pien en gelijk meegegeven aan Sas. Sas speelt de bal diep op Sma en geeft de bal voor op Shan. Weer stond de keeper van Sporting een Ody-goal in de weg. Na 35 minuten was het dan toch raak. Na een actie van Shan op de linkerflank komt zij goed naar binnen en geeft de bal hard voor. De bal gaat via een verdediger van Sporting in de goal. Een terechte voorsprong voor Ody!

In de laatste 10 minuten van de eerste helft zijn de kansen vooral voor Bibi. Een goede steekbal zet Bibi 1 op 1 met de keeper, die schrikt van de tijd die ze heeft. De twijfel slaat toe waardoor de keeper van Sporting de bal tegenhoudt. Verder worden alle steekballen door de grensrechter van Sporting, die een uitstraling heeft van “fuck iedereen” afgevlagd voor buitenspel. De vraag blijft, was dit allemaal buitenspel?

In de rust heeft Rick maar 1 ding aan te merken. Het staat maar(!) 1-0. De doelstelling van winnen, wordt aangepast naar winnen met 4-0 of 5-0. Zo gaan de duifjes weer gemotiveerd naar het veld.

Ody begint de tweede scherp. Sma wordt diep gestuurd, ze haalt de achterlijn en geeft de bal voor op Sas. Helaas schiet Sas de bal in de handen van de keeper. Daarna een aanval over de linkerkant. Lot passt de bal op Shan en loopt zelf door. Lot wurmt zich door de verdediging van Sporting heen en geeft de bal voor op Lau. Die schiet op de goal maar tevergeefs.

Sporting wordt iets sterker. Ze spelen de bal wat vaker rond. Ody houdt het team compact waardoor Sporting er niet doorheen komt. Sporting probeert het met een lange bal maar Cato kopt de bal terug naar Keeppien die de bal in haar handen pakt. Daarna volgt er weer een lange bal van Sporting. Ditmaal zit gelegenheidskapitein Fleur er goed tussen. De druk van Sporting was van korte duur. In de 61ste minuut wordt Sas van achteruit ingespeeld. Ze draait goed open en geeft de steekpass op Shan. Shan rondt koelbloedig af. 2-0 Ody!

In de 65ste minuut volgt er een volgende goal van Ody. Na een afgeslagen corner van Cato wordt deze opnieuw ingebracht. Shan maakt haar tweede van de middag maar de goal wordt door de scheidrechter afgekeurd doordat zij een overtreding op de keeper heeft geconstateerd.

In de 80ste minuut gaan Arie en Lilli warmlopen. Voor Lilli is dit een zeer lange tijd geleden wat een hoop spanning met zich meebrengt. Sporting bereidt zich ondertussen voor op een slot offensief. De wissels van Sporting nemen een papiertje mee met de tactische omzet. Dat papiertje doet Ody denken aan het papiertje van Ronald Koeman in 2018. De centrale verdediger gaat naar de spits verder is het papiertje niet op het veld gevonden voor een eventuele veiling.

In de 85ste minuut is het dan toch zo ver. Na een revalidatie van ruim 3,5 jaar maakt Lilli haar rentree!! Ody speelt de wedstrijd goed uit. Ze blijven combineren en komen niet meer in de problemen.

Wederom een goede revanche van de Ody duifjes. Komende week zullen de duifjes uitvliegen naar onder de rivieren om daar carnaval te vieren maar zaterdag 4 maart zullen zij er weer staan voor een nieuwe revanche tegen Rivierwijkers.