Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het was een zaterdagmiddag, de lucht was grijs en het veld was drassig. Odysseus speelde tegen Hercules en er hing spanning op de bank, de vorige keer hadden we verloren met 4-2. Sander had kerstdiner vanavond, vraag ons ook niet waarom.

Odysseus begon sterk en al in de 5e minuut werd Lau goed aangespeeld in het midden. Ze draaide open en stuurde Nina diep, maar de pass was net te hard. In de 13e minuut kwam de keeper ver uit het goal na een lange bal. Lau jankte hem naar voren en Nina ving op, maar haar voorzet werd net aan weggewerkt door Hercules.

Op dat moment onderbrak de scheidsrechter zijn arbitrage en zei hij: "Meiden, jullie zijn zo goed bezig. Complimenten, heb ik al weken niet gehad! Dit is godsamme leuk voetbal!".

Ondanks dat Bibi niet kon spelen, kwam ze wel ons aanmoedigen. Ze kwam als een verzopen katje met een witte broek aangelopen.

Vlak daarna stuurde Char twee spelers het bos in en bijna brak ze de enkels van de derde. In de 40e minuut speelde Dana een wereldbal diep op Nina. Nina schoot en de keeper liet de bal eenvoudig door. GOALLL Vanaf de bank kan je de volgende woorden horen: "Keeper is geen keeper". Drie minuten later klinkt het goaltune over het veld.

Na de rust kwam Shan in het veld voor Char. Ody ze de druk erop, en de aanvallen volgen. In de 52e minuut is het raak. Pien veroverd de bal net buiten de 16, kapt een speelster uit en schiet rustig in de hoek van het doel. GOALLLL De keeper was geen keeper.

In de 55e minuut kreeg Pim van Hercules de kans om op goal te schieten, maar onze keeper was wel een keeper en hield de bal tegen. In de 62e minuut legde Nina terug op Pien. Pien kapte de speler uit en schoot half tegen de voet, net naast. Het werd een corner. De bal belandt bij Sam, maar ze schoot helaas naast. Wat een kans! Shan nog vers van de bank, besluit om maar liefst 85 mensen uit te kappen voor het doel, maar het mocht helaas niet baten. De bal ging net naast het doel. Maar ja, baadt het niet, dan schaadt het niet; dus prima Shan!

In de 66e minuut bedacht iemand op de bank een marketingideetje. Appie moest de bonus vervangen voor 'deflatie': "Nu in de deflatie, avocado's voor de prijs van 2012!" Voor de zoveelste keer word Laura weer aangetikt. Tot ieders verbazing kreeg ze geen vrije trap toegekend, wat het team als 'ongelofeloos' bestempelde. In de 68e minuut werd Saskia ingebracht voor Pien. Gelijk daarna moet Pien wat kwijt: "20 is echt zo oud."

De druk van Ody neemt toe, de keeper van Hercu maakt een foutje. Ze dacht even mee te voetballen en kwam in botsing met Shan net buiten de 16-meterlijn. Shan wist de bal echter niet door het doel te krijgen en ook de 'hand van god' mocht niet helpen.

Shan zet door, en krijgt deze keer een voorzet. Ze neemt de bal vol op d'r slofje. De bal belandde volledig lekker geraakt in het doel van Hercu, de kansloze keeper was te laat om te reageren. GOALLL

In de 74e minuut werd Merel ingebracht voor Heuv en Lot werd verplaatst naar rechtsback.

Vlak daarna minuut word Char even aangesproken op haar matige vlaggedrag. Ze stond niet eens op de buitenspellijn en kreeg de suggestie om een cursus te volgen. Pien kan het niet meer aanzien en neemt het van haar over.

In de 77e minuut kapte Shan weer iemand uit en stak de bal op Nien. Die schoot tegen de keeper aan, maar de bal belandde voor het lege doel op de 5 meter voor de voeten van de meegekomen Cato. Tot ieders verbazing schoot ze de bal over het doel. Het leek haast onmogelijk, maar blijkbaar lukte het vandaag beter mét keeper in het goal.

In de 80e minuut geeft Shan een mooie voorzet op Suus, maar de bal springt net te ver van haar voet af waardoor de keeper haar eerste redding kan maken. Vlak daarna maakt een tegenstander een overtreding op Suus, waardoor het thuisteam een vrije trap randje 16 krijgt. Cato schiet direct op doel, maar de keeper weet de bal nog net aan te raken, waardoor het een corner wordt.

In de 83e minuut moet de keeper van Hercu gewisseld worden na een blessure van een speelster aan haar hoofd.

In de 90+1 minuut verovert Shan de bal en schiet vanuit de stuit over de keeper heen. Wederom is deze keeper geen partij voor haar. GOALL Nog niet 2 minuten daarna draait Lau goed weg van een tegenstander en schiet in de korte hoek. GOAL! De duifjes winnen met 5-0 en dat betekent een kannetje van de trainers!