Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Eindelijk weer tijd voor een wedstrijd en niet zo maar één. De tegenstander op deze zaterdag ochtend was Hercules H4, ongeveer de enige club die ook uit Utrecht komt in deze competitie. De tweede wedstrijd van het seizoen staat punt te beginnen en de mannen willen de nederlaag van vorige week goed maken. Hercules is nog ongeslagen in de beker en competitie, dus het zou geen makkelijke pot worden, maar dat weerhoudt ons niet natuurlijk. Het recept zou je zeggen voor een gemotiveerd team hunkerend naar revanche.

Vrijdagmiddag werd de selectie bekend gemaakt waarin stond dat we de wedstrijd met 18 man zouden gaan oppakken. Ook werden twee belangrijke krachten met heren 4 meegestuurd. Dit mocht de pret niet bederven en we zouden alles geven om de wedstrijd te winnen. De basis elf (van achter naar voor en van links naar rechts): Boris, Raf, Ijsbrand, Hunter, Diede, Tijn, Jerome, Rens, Rick, Jorno, Hugo. Ook moeten we even een shout out gooien naar de vrouwelijke scheidsrechter Isa van het bestuur. Wat houdt ons nog tegen om de drie punten te pakken?

Na een tactische bespreking in de kleedkamer liepen de mannen naar het veld. Bij heren 3 zijn zinnen als “op kunstgras hadden we ze ingemaakt” of “op kunstgras hadden we het deze tegenstander een stuk lastiger kunnen maken” eerder regel dan uitzondering. Nu we dus om 10:00 op het hoofdveld (kunstgras) mochten spelen waren de verwachtingen hoog. De eerste paar minuten begonnen we sterk aan de wedstrijd. Al concludeerde de reservespelers op de bank, gevuld met een stel veteranen, dat Hercules al langer samenspeelt en dat het nog een behoorlijke opgave zou worden om dit te winnen. Dat bleek ook snel nadat Hercules ons positioneel uitspeelde en de eerste goal maakte. Al snel kwam de volgende en stonden wij met 0-2 achter. De mannen op de bank had steeds minder zin om zich klaar te maken totdat Jerome de bal tegen de touwen schoot na een goede aanval van Ody. Ineens was het weer mogelijk en het rustsignaal klonk.

Vier wissels kwamen erin, Luke, Jonathan, Ynze en Kosja mochten gaan warmlopen en de tweede helft aftrappen. Later zouden Thomas en Caio het team versterken. Helaas was het toch Hercu dat het eerste doelpunt scoorde in de tweede helft. Ody probeerde nog terug te vechten maar echt spannend werd het niet meer. Wel zag Jorno de goaly van de tegenstander als de hele wedstrijd een ietsje voor zijn doel staan en greep zijn kans. De nummer 9 van het team schoot de bal van buiten de 16 in een streep over de keeper.

Kort analyse: Vorige week hebben de mannen van Heren 3 met 5-2 verloren en dat gebeurde nu weer. 10 goals in twee wedstrijden is veel en veel te veel. Volgende week reizen we af naar Almere tegen het team dat laatste staat, is dit dan het moment voor een ommekeer?