“Odysseus heeft een helft lang moeite met 10 man van Brederodes”

Opstelling:

1.Jorrit 2.Lorin 3.Mark 4.Gert-Jan 5.Rik 6.Loek 7.Roelant 8.Jesse (Gijs) 9.Jochem 10.Jöbke 11.Chris (Adam)

Bank: Gijs, Adam, Bas

Op een prachtige zaterdagmiddag was het tijd om de domper van vorige week te vergeten en met 3 nieuwe punten de eerste seizoenshelft af te sluiten. Rond het vriespunt gingen we warmlopen op het bevroren bijveld. Gelukkig was het hoofdveld waar we op zouden spelen al lekker ontdooid door de wedstrijd van het tweede.

Na enkele minuten in de vrieskou gewacht te moeten hebben op Brederodes die laat de kleedkamer uit kwam werd er begonnen. Twee minuten in de wedstrijd kregen we al een ontzettende meevaller. Na een mooie snelle combinatie werd Roelant met een diepe bal alleen op de keeper afgestuurd, hij tikte de bal langs de keeper die Roelant vervolgens aantikte en onderuit haalde. Roelant probeerde vanaf de grond de bal er op z’n Beerens alsnog in te tikken maar hij was te veel gehinderd. Een penalty en een rode kaart voor Brederodes was het logische maar (voor Brederodes) harde gevolg. De nieuwe keeper werd een van de veldspelers van Brederodes die zich vol overgave op z’n eerste taak stortte: het stoppen van de penalty. Deze werd echter toch benut door Jöbke en zo stonden we al heel snel op 1-0.

De rest van de eerste helft verliep erg moeizaam, er werden enkele hele goede kansen gemist maar ook Brederodes liet zich zien. Duidelijk was dat de 10 van Brederodes zich niet zomaar gewonnen gaven, dit tot ergernis van een niet nader te noemen Odysseus speler die zich hardop afvroeg wat die gasten wel niet dachten: ‘Ze staan verdomme 1-0 achter en hebben nog maar 10 man en dan gaan ze zo opportunistisch spelen, daar wordt je toch moe van?!’.

Na enkele felle confrontaties in de kleedkamer tijdens de rust werd de tweede helft weer goed begonnen. Al vrij snel kopte Roelant na een bekeken schot van Jochem uit de rebound de 2-0 binnen. Dit is al zijn zoveelste kopdoelpunt dit seizoen, en dan te bedenken dat hij anderhalf jaar terug überhaupt nog nooit een bal gekopt had! Enkel respect voor deze stormachtige ontwikkeling.

De 3-0 van Jöbke op assist van Lorin was een goal waar deze twee patent op lijken te hebben. De aanvallers houden het breed en het middenveld kan doorsteken en op het juiste moment komt dan de pass, simpel.

Uit het niets scoren de 10 van Brederodes vervolgens 3-1, een teken van vergeefse hoop blijkt later. Na een mooie aanval tikt topscorer Jochem de 4-1 binnen op assist van de over de linkerflank à la Roberto Carlos’ opgekomen Rik. Vervolgens worden Jesse en Chris na een goede wedstrijd gewisseld voor de gretige Gijs en Adam. Niet lang daarna volgt de prachtige 4-2 van Brederodes, onhoudbaar voor de goed keepende Jorrit. Gelukkig breekt kort daarna Adam-time aan. Na een onderschepping in de opbouw van Brederodes, stuurt Jöbke Adam weg en na het op snelheid passeren van een tegenstander trekt hij voor en weer is Jochem scherp en staat hij op de goede plaats: 5-2. Adam bekroont zijn invalbeurt nog met de afronding van een goed uitgevoerde counter: Jorrit vangt de bal uit een vrije trap van Brederodes, gooit de bal vervolgens naar Loek die Jochem vindt en Jochem tikt ‘m vervolgens door naar Adam die beheerst afrond: 6-2.

Volgende week wacht wellicht nog de bekerwedstrijd tegen hoogvlieger uit de eerste klasse AFC’34 in Alkmaar.