“ Odysseus ’91 verliest kostbare punten”

Delta Sports ’95 Fc – Odysseus ’91  4-3 (2-1)

Vandaag de altijd lastige uitwedstrijd in Houten. Nadat iedereen vanuit alle uithoeken van het land aankwam, konden we een start maken met de voorbereiding. We speelden op het hoofdveld wat er erg slecht uitzag; lang gras en dit gecombineerd met een heleboel pollen. En dan ook nog eens de stratenmakers die voor van dat aangename geluid zorgde. Dit alles was het decor voor deze mooie zaterdagmiddag.

Eenmaal in de kleedkamer de opstelling: 1. Jorrit, 2. Lorin, 3. Loek, 4. Gert-jan, 5. Rik, 6. Gijs, 7. Roeland, 8. Jesse, 9. Jochem, 10. Jobke, 11. Chris en op de bank; 12. Bas, 14. Farley. 15. Jacco. Met deze 14 namen moesten we er voor zorgen de 3 punten mee te nemen naar Utrecht.

Odysseus kwam goed uit de startblokken wat resulteerde in enkele kansen. Uiteindelijk was het al in de 7e minuut Jochem die de 0-1 op het scorebord zette. Uit een vrije trap aan de linkerkant genomen door Loek kon Jochem in de korte hoek binnen tikken. Het was het begin wat we nodig hadden. Het was moeilijk om daadwerkelijk te voetballen. Delta Sports hanteerde vaak de lange bal en zat er kort op, hierdoor kon Odysseus geen echt overwicht creëren. Met een goed spelende Jobke als aanspeelpunt op de zogenoemde ‘10’ probeerde Odysseus wel te voetballen en de 0-2 te maken. Helaas was het Delta Sports die de aansluiting vond, uit een corner kon Loek in eerste instantie de bal weg werken maar werd opnieuw in gebracht, waarna de spits van Delta Sports het duel won, 1-1. Voor rust viel helaas ook nog de 2-1 waardoor we gingen rusten met een 2-1 achterstand.

Na de thee waren we van plan meer druk te zetten en zo snel mogelijk de aansluiting te vinden. Lorin was 10 min na rust geblesseerd en kon niet meer verder, Bas was zijn vervanger. Langzamerhand zette Odysseus druk op de helft van Delta Sports en dit resulteerde in een schitterende kopbal van Roeland, 2-2. Iedereen had de overtuiging dat het erop en erover was. Maar dit moest nog wel worden uitgedrukt in doelpunten. We waren gevaarlijk en dichtbij het volgende doelpunt maar dan geldt de oude voetbalwet als je hem zelf niet maakt … dan valt hij aan de andere kant, en dit was dan ook het geval, 3-2. Door middel van vrije trappen van Chris en Jobke waren we wel gevaarlijk maar begon de tijd te dringen. Jacco mocht zich gaan opmaken voor zijn debuut en werd gebracht voor de geblesseerde Gert-jan. Waarna een paar minuten later ook Farley zijn opwachting mocht maken in plaats van Roeland. Weer een vrije trap van jobke die deze met links voor krulde, Bas kwam er net niet bij maar zette hierdoor wel de keeper op het verkeerde been waardoor Jobke de 3-3 maakte. Dit mocht echter niet een punt opleveren aangezien Delta Sports via een uitbraak de 4-3 kon maken door Jorrit te verschalken.

Wat we kunnen concluderen uit deze wedstrijd was dat we te weinig hebben gevoetbald, maar dat we wel voor elkaar bleven knokken waardoor we continu terug kwamen. Helaas mocht het niet baten. Op naar de volgende wedstrijd, hopelijk met een beter eindresultaat.