JSV Nieuwegein 1

West 1 4G Za - 08/09

29 november 2008 14:30

Odysseus’91 boekt zonder te overtuigen zakelijke overwinning op JSV Nieuwegein.

Koud was het op sportcentrum Olympos afgelopen zaterdag. Het publiek bleef massaal thuis wat ik enigszins kan begrijpen.Toch stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Odysseus de nummer 5 tegen JSV dat slechts op 2 punten achterstand stond. We mochten dus niet verliezen aangezien we nog steeds kampioen willen worden, en dat moet mogelijk zijn met 4 punten achterstand op koploper Hercules.

De eerste helft was van een laag niveau. Zowel Ody als JSV wisten amper kansen te creëren, waarschijnlijk was het te koud en wilden de benen maar niet warm worden. Het tempo lag daardoor laag en vaker dan 4 keer werd de bal niet rond gespeeld. De brilstand bij rust was het logische gevolg.

Over de 2e helft valt gelukkig meer te vertellen:Na een goede actie op links van Adam was het Farley die tegen de grond werd getrokken door een verdediger van JSV. Een terechte pingel gegeven door de tot dat moment goed leidende scheidsrechter.Gevolg van deze pingel was dat de scheidsrechter zich niet meer op zijn gemak voelde. Fout op fout stapelde hij op.De penalty werd overigens uitstekend ingeschoten door Jobke.

In de rust was ons verteld dat de ploeg die de eerste goal zou maken er met de overwinning vandoor zou gaan en dit bleek te kloppen.Vrij snel was het wederom Odysseus dat tot scoren kwam. Ook dit keer een uitstekende actie van Adam die hij knap afrondde, een counter uit het boekje. JSV leek gebroken maar toch troffen ze de paal, de goed keepende Jorrit was kansloos geweest. Na die kans was het vooral Ody dat kansen kreeg op meer goals.

Na een goede aanval kwam de ingevallen Jochem in kansrijke positie, hij kapte zijn man uit kwam alleen voor de keeper…. Helaas redde de keeper de inzet van Jochem..Bij toeval viel de afvallende bal alsnog voor de voeten van de altijd oplettende Gijs die niet nadacht en de bal keurig in de hoek van het doel plaatste. 3-0, dit kon niet meer uit handen worden gegeven.

Even later was het Jesse die goed doorkwam op links en de bal perfect voorgaf op ondergetekende. De bal werd in het doel gekopt, en zoals de meesten wel weten is het dan altijd raak. JSV drong nog wel aan maar echt tot grote kansen leidde dit niet. 4-0 lijkt dus een zeer eenvoudige overwinning. Dit was echter niet het geval, het combinatiespel zal de komende weken beter moeten willen we een kans maken kampioen te worden. Helaas won ook Hercules waardoor Ody 1 plaats stijgt en voorlopig op een 4e plaats staat.

Op naar Deltasports volgende week, de nummer laatst die we zeker niet moeten onderschatten.