Adam Verhaar (kopbal)

Mannen Zaterdag standaard 1, 4e klasse G - 09/10

6 februari 2010 14:30

Spermon, F.G.

Wat een makkelijke middag had moeten worden voor het vlaggenschip van Ody, liep uit op een zwaarbevochten overwinning. De nummer 1 in de 4e klasse G moest aantreden tegen de hekkensluiter uit Bunnik. De eerste competitiewedstrijd van 2010 werd met 1-0 gewonnen, maar om nu te zeggen dat het makkelijk ging: nee!

Er werd zoals gewoonlijk verzameld op Olympos. Kijkend naar het prachtige spel van Dames 3 werden de jongens almaar gemotiveerder. Er kon eindelijk weer op gras gevoetbald worden. Iedereen had er zin in. Met een goed gevulde bank (l’Enfant Terrible, Koning Kluts en De K.) mochten de volgende elf spelers aantreden voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd: op goal Sjonny de kampert, Dexter op links, Dengue en de Zeebaars in het centrum van de verdediging en Herman op rechts. Een driemansmiddenveld met Loek, Jöb en Richie en voorin begonnen Rogers, Joechoem en Street.

De wedstrijd begon lafjes. Met slecht voetbal van twee partijen werden er bijna geen kansen gecreëerd. De acties bij Odysseus over de linker- en rechterkant resulteerden zelden in een goede voorzet. Het eerste kwartier was mede door het slechte voetbal dan ook niet om aan te zien. De eerste grote kans van de wedstrijd deed zich, geheel tegen de verhoudingen in, voor voor Bunnik. Eén van de eerste keren dat Bunnik in de zestien van Ody kwam, werd een speler van Bunnik volgens de scheidsrechter aan zijn shirtje getrokken en laatstgenoemde besloot de bal op de stip te leggen. Olympos schudde op zijn grondvesten. Een afgevaardigde van Bunnik mocht de bal niet op de penaltystip, maar in de penaltykuil leggen om een poging te wagen. Gelukkig voor Odysseus had Sjonny net eventjes zijn mat goed in zijn nek gelegd, waardoor hij goed zicht had op de bal. Hij wachtte tot het schot kwam, dook in de goede hoek en stompte met zijn vuisten de bal het doel uit. Na dit eerste wapenfeit van Bunnik begon Ody iets beter te voetballen. De bal ging makkelijker rond en er werd niet geforceerd om de openingstreffer te maken. De eerste grote kans kreeg Ody na een steekbal van Jöbke, die met geluk door de benen ging van een verdediger en voor de voeten van Rogers belandde. Helaas wachtte hij iets te lang met schieten, waardoor de bal niet in het doel van Bunnik verdween.

In de rust werd Chris gewisseld voor Adam, die zijn bijnaam de eer aandeed die het verdient.

In de eerste minuut van de tweede helft liet Adam al direct zien belangrijk te willen en kunnen zijn voor Ody. Hij omspeelde knap zijn man en gaf een afgemeten voorzet op Jochoem. Uit een moeilijke hoek schoot de spits van Ody jammer genoeg op buitenkant paal. Maar Ody had wel de toon gezet voor een felle tweede helft. Het veld werd goed breed gehouden, er werd rustig rond getikt en Bunnik kwam er eigenlijk niet echt aan te pas. Het was alleen wachten op die bevrijdende 1-0. Die kwam er na ongeveer 20 minuten spelen. Uit een goede corner kon ons eigen Enfant Terrrible de bal knap binnenkoppen. Dit vierde hij puur en alleen om zijn bijnaam eer aan te doen met een paar uppercuts op de kaken van vrolijk meefeestende teamgenoten. Dit werd hem door iedereen zeer in dank afgenomen. Nu zou je verwachten dat Ody door zou drukken en op zoek zou gaan naar de 2-0 en 3-0. Dit gebeurde echter niet. Ody bleef rustig voetballen, creëerde ook wel kansjes, maar meer doelpunten bleven uit. Na een overtreding op Joechoem kreeg Ody geheel terecht ook een penalty. De specialist bij Ody is uiteraard Jöbke. Helaas speelde de penaltykuil ook hem parten; de bal verdween via de vuisten van de keeper uit het doel. Bunnik kreeg daardoor wat hoop. Het laatste kwartier was dan ook vooral aan Bunnik. Zonder één keer echt gevaarlijk te worden, drukten de gasten de Paarse Helden terug op hun eigen helft. Bij een vrije trap in de laatste minuten van de wedstrijd kwam zelfs de keeper van Bunnik mee naar voren om in de zestien van Ody te gaan staan. Helaas voor hem had de trapnemer dit niet goed gezien en besloot de bal alvast te trappen terwijl de keeper nog richting het paarse doelgebied aan het rennen was. De bal sloeg af, kwam op rechts bij de K. terecht, maar die wist niet dat het doel van Bunnik leeg was. Dus in plaats van te schieten gaf hij de bal voor op Joechoem, maar deze kon de bal door goed meeverdedigen van Bunnik niet in het doel krijgen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor de laatste maal en kan er gerust gezegd worden dat het neutrale publiek de grote winnaar was; twee gemiste penalty’s, een mooi doelpunt en wat K1 freefighting was hen deze middag voorgeschoteld.

Na de wedstrijd ging het kratje Hertog-Jan, wat de trainert had meegenomen er in als zoete koek bij de jongens van 1. Uiteraard werd er ook nog in het sportcafé een goede goudgele rakker gedronken en waren de broodjes hamburger en patatjes met niet aan te slepen. Het was dan ook hier dat er werd besloten om maar niet meer over de wedstrijd te praten, tevreden te zijn met de drie punten en vooruit te kijken naar de volgende wedstrijd. Of was het het volgende biertje???