Bloemerd 2
2353BZ
LEIDERDORP
tel. 071-5893450

Dames, we zitten in een sleur. We houden het achterin goed dicht maar we maken geen goalen! Deze wedstrijd leek ons dan ook een goede gelegenheid om daar verandering in te brengen. We spelen tegen niemand minder dan Shan’s oude clubie RCL. Rood-witte tenues, stelt niets voor naast het mooie paars als je het mij vraagt. We kregen de opdracht van Jerry: ‘Meiden de eerste 60-70 minuten hebben wij sowieso de overhand, spelen we conditioneel goed, in die minuten moeten de goals gaan vallen’. Akkoord Jer!

Vol goede moed hebben de duifjes de wekker rond 07.30 uur gezet… Wat een ellende als je om 10.30 uur moet spelen en dan ook nog eens 45 minuten erheen moet rijden! Een enkeling (lees: ondergetekende) kon op haar dooie gemakkie op het fietsie erheen. Zo’n middelbare-scholieren-fiets, met zo’n mand aan de voorzijde weetjewel.

De warming up zit erop, de juiste shirtjes zijn aangetrokken en we wachten op Jutka die de toss heeft gewonnen. Lekker Juut! En we komen direct los, volle druk op de bal, de afspraak is: rennen voor de bal en niet rennen voor het rennen. Dat gaat afgelopen twee weddies ook best goed toch meiden? De tegenstander lijdt al gauw balverlies. Zo hebben we in de eerste minuten al schoten op doel door Marloes en Charlie, maar beide unfortunately peanut butter! Dan in de vijfde minuut krijgt Shan de bal in de 16, draait open en schiet met links in de hoek, precies waar de keeper staat, keeper heeft ‘m niet vast dus dan hebben we Arie die hondsloyaal doorloopt op de keeper en BIEM hoppaaa HUTS lekker Arie! De 0-1 is een feit.

We moeten door. We blijven voornamelijk op de helft van RCL spelen maar in de 11e minuut hebben ze een kleine doorbraak, klein omdat ze in het zijnet schieten. Nina en Arie weten elkaar goed te vinden, hier en daar een steekpass maar we schieten ze naast of over. Minuut 15 loopt Nina op over de rechterflank, Shan sprint richting de eerste paal waar ze de bal perfect ontvangt van Nina, strak over de grond en ze schiet BIEM op de keeper… zonde. Alsof er een vloek heerst op de voorhoede, alsof krachten van hogerop dit hebben bepaald. Of loop ik te hard van stapel? We gaan door. In de 20e minuut is het een corner voor Ody, ik zal dit letterlijk overnemen uit de notities: ‘Bijna Shan gekopt, maar helaas is ze maar 1.58 dus kan ze er net niet bij’. Het volgende kwartier lopen we een beetje achter de feiten aan: opperduif Jutka vraagt een hergroepering aan terwijl de spitta van RCL op de grond ligt. Na dit korte beraad wijzen de snavels weer dezelfde kant op, tempo wordt opgekrikt en we gaan door. Minuut 33 heeft Charlie schijt aan de vloek en haalt uit, buiten de 16 met een semi-volley zo op doel. GOLAZO! Akkoord Charles, 0-2.

Lynn Beunt een vrije trap richting het doel maar dit gaat mis. Eén minuut voor het fluitsignaal van de eerste helft is het tijd voor de derde vrouw van de voorhoede om eentje te prikken. Shan wil de vloek volledig opheffen, passeert de achterhoede van RCL en puntert de bal in de verre hoek. 0-3, maar niet juichen Shan, ook al is het je eerste goaltje sinds je rentree :’).

Rust.

Met 3 goaltjes de rust in voelt wel erg lekker, dit vasthouden meiden. De verdediging staat wederom als een tank. Vijf minuten na start 2e helft volgt een loopactie van Shan, Hannah is scherp en chipt ‘m zo over de verdediging van RCL heen, waar Shan struggelt met de aanname maar er nog een schot uit weet te krijgen, de keeper raakt de bal en de bal raakt in limbo: net niet hard genoeg om in het doel te geraken en net niet scheef genoeg om uit te gaan. Daar hebben we Arie voor! Doorlopend op de keeper tikt zij dit limboballetje over de doellijn. 0-4!

De rest van de tweede helft krijgt een naar smaakje, er is iets aan de hand met de grensrechter van RCL. Haar buitenspel-radar is een beetje stuk. We kunnen er niet omheen dat RCL heel hoog staat en zo onze voorhoede vaak buitenspel weet te zetten, maar het vlaggetje gaat nu wel opvallend vaak omhoog. Tot afgekeurde goals aan toe! Jerry laat zich ook horen vanaf de kant, de scheids heeft het er ook maar moeilijk mee. Als de volwassen duiven die we zijn, bieden we dit niet al te veel aandacht. We moeten door. Met nog 30 minuten te gaan worden Marloes en Tirza bedankt voor hun diensten en komen Laura en Heuvel erin! En weetje, eens in de blauwe maan weet RCL een aanval te creëren maar onze Cherry heeft mooie reddingen. De corners van Ody proberen we nog te perfectioneren, vooral die korte corners. Work in progress. Met nog 20 minuten te spelen worden Han en Arie gewisseld voor Els en Pim, welkom meiden.

Nina geeft aan dat het enorm begint te kriebelen dat ze nog geen doelpuntje heeft gemaakt. Laten we dat dan maar doen Nien? Met assistentie van Beun ontvangt Nien de perfecte steekpass, 1op1 met keepertje schiet ze langs de keeper en wat even een limbobal bleek te zijn, was niets minder dan een mooi goaltje. Door het oog van de naald 0-5!

Verder volgen goede combinaties en Laura begint voorin goed mee te draaien. Ééntweetjes hier en daar maar er wordt naast geschoten. Dan in de 85e minuut draait Shan goed open en speelt de bal naar Lau, zij staat precies op de as van het veld voor de 16, dribbelt de verdediging voorbij recht op de keeper af, hier houd ze haar hoofd koel, trapt niet tegen de bal maar doet wel alsof (schijntrap) waarop de keeper reageert en het bos in wordt gestuurd, ondertussen blijft het balletje rollen richting de doellijn en pas daar geeft Laura de bal een poeier. Lau had de poppen aan het dansen, de spelers, het publiek (welk publiek, mag toch niet?) gaan helemaal los. 0-6 is de eindstand.

Nou is het wel mooi geweest. Bedankt trainers, duiven, supporters, de vloek is opgeheven.

Opstelling: Cherelle, Lynn, Ann H, Tirza (60’ Laura), Marloes (60’ Heuvel), Jutka, Charlie, Hannah (70’ Pien), Arie (70’ Pim), Nina, Shan.