Wim de Kruijf (vrije trap)

Mannen Zaterdag reserve 10, 6e klasse 618

27 maart 2010 12:30

Heren 10 pakt weer zege in tweede seizoenshelft

De paarse helden moesten deze zaterdag afrekenen met subtopper DVSU uit het pittoreske Lunetten. Heren 10 startte in de inmiddels vertrouwde 4-4-2 formatie en creëerde in de eerste helft een aantal uitgespeelde kansen die helaas niet konden worden afgewerkt door het spitsenduo Vincent en gastspeler Arjen (H7), laatstgenoemde raakte nog wel de lat. DVSU werd na het missen van enkele kansen wat sterker dan Odysseus en scoorde twee keer via een goed schot van hun spits. Ausputzer/Sweeper/Libero Milan had nog een zeer gevaarlijk schot van afstand die knap werd gepareerd door de DVSU-keeper en ‘nummer 10’ Roeland was in de eerste helft nog een keer gevaarlijk met zijn hoofd bij een corner maar Odysseus keek dus bij rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Aanvoerder Martin stond daarom op in de kleedkamer en zorgde er met een bulderspeech (Jeroen werd nog geraakt door een massagetafel die door de captain door de kleedkamer was geschopt) voor dat de ‘Galacticos Morados’ scherp uit de startblokken kwamen. De aansluitingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Een laaggetrapte corner stelde de gevaarlijk ogende bebaarde verdediger Joris in staat op doel te schieten en na een scrimmage kon Vincent afdrukken. DVSU werd verder weggedrukt en de frustratie bij Lunettense ploeg werden steeds groter, dit leidde ertoe dat een DVSU-speler Roeland tweemaal een kopstoot uitdeelde wat hem op rood kwam te staan. Daarna zorgde de tweevoudige doelpuntenmaker er zelfs voor dat de paarse bengeltjes nog maar tegen 9 man hoefden te opereren, de aanvaller zette trapte de immer sportief spelende Joris na en werd ook van het veld gestuurd. Snel na de rode kaarten zorgde rechtsmidden Wim met een effectvol schot van 25 meter voor de gelijkmaker. De winnende treffer bleef lang uit, Milan zette aanvaller Arjen met een slimme vrije trap nog vrij voor de keeper maar de spits kon niet scoren. Ondanks het enorme overwicht was H10 niet in staat tot het creëren van een kans. In de laatste minuut van de blessuretijd werd op de rand van zestien meter Martin neergehaald en nam Wim plaats achter de bal. De middenvelder riep nog naar Roeland dat hij verwachtte dat deze bal er niet in zou gaan omdat hij zijn geluk voor vandaag wel verspeeld dacht te hebben. Het geluk had de rechterflankspeler echter nog steeds aan zijn zijde want met een streep door de muur zorgde hij voor de zege voor Odysseus Heren 10.