Zevenklapper voor Odysseus tegen zwak SVP.

Opstelling Odysseus: Jorrit Hoekstra, Lorin Hendriks (Tim Savenije), Gertjan Vriend, Loek Dresen(c), Rik Molenaar, Gijs Hobbelink, Jöbke
Jansen, Jesse van den Berg, Chris Rogers (Roelant van der Sanden), Jochem Schilders (Thijs Vroegop), Adam Verhaar

Langs de A12 in de stralende zon maakten de mannen zich klaar. De warming-up was gedreven en er was al snel duidelijk dat de harde wind wel is een grote rol zou kunnen spelen. Na de toss gewonnen te hebben, mochten de heren met de zon in de rug en de wind mee beginnen.

Vanaf de eerste minuut werd de thuisclub onder druk gezet. Het eerste kwartier speelde zich dan ook af op de helft van de panters. Na een legio aan corners en vrije trappen was het uiteindelijk aanvoerder Loek Dresen die de openings treffer op zijn naam mocht schrijven. Loek draaide de corner, met een beetje hulp van de wind, schitterend in de verre hoek. 1-0.

Zonder te verslappen werd het offensief vast gehouden wat resulteerde in meerdere kansen en uiteindelijk ook snel de 2-0 wederom uit een corner. Jöbke Jansen schoot de bal voor en Gertjan Vriend kopt op de keeper, waarna hij de bal uit de rebound alsnog scoort. Een "wonderschone" goal voor onze voorstopper. De 3-0 volgt snel. Chris Rogers word op randje buitenspel weggestuurd, hij zoekt de keeper op en verschalkt hem met een listig balletje. De wedstrijd is gespeeld en er wordt gas terug genomen, zonder een kans weg te geven wordt de heerlijke thee bereikt.

Direct na de rust wordt er weer gevlamd wat resulteert in de 4-0. Wederom Chris Rogers die de keeper verslaat in een 1-op-1 duel. De bal wordt op een erg rustig tempo rond gespeeld in de ploeg en het is zowaar SVP dat af en toe wat kleine kansjes krijgt. Dit is van korte duur want al snel krijgt SVP een rode kaart wegens natrappen. De voorsprong wordt simpel uitgebreid naar 7-0, met twee doelpunten van Adam Verhaar en eenmaal Jochem Schilders. Het niveau zakt weg en het publiek kan alleen nog maar genieten van het lekkere zonnetje dat langzaam wegzakt in de horizon.

Een welverdiende overwinning op een mooie zaterdagmiddag. Ondergetekende hoopt dat de heren het scoren vanavond kunnen voortzetten, zodat deze dag nog lang nagesproken kan worden op de training dinsdagavond.