tel. 030-2534471

Wedstrijdverslag Odysseus ’91 3 – SV Zeist 2
16-10-2021

16 oktober ’21: de dag van het Odysseus openingsfeest, de een na laatste dag van het Amsterdam-dance-event, de dag van de teamfoto en de dag die in Nederland bekend staat als de Roze Zaterdag. Dit was de dag waarop Ody heren 3 haar eerste drie punten pakten.

De dag begon voor de spelers van Ody heren 3, zoals elke thuisspeeldag, net iets te vroeg. Desondanks stonden alle mannen stipt op tijd klaar voor de bespreking, de ene met wat slaperige ogen, de ander met een nog strak staande kop. Ondanks het verschil in stemming waarmee de heren zich verzamelden, was de instelling hetzelfde en was het voor iedereen duidelijk dat er echt punten gepakt moesten worden. De trainers zetten de heren met een lange maar duidelijke bespreking op scherp; het wedstrijdplan was duidelijk en de neuzen stonden in de juiste richting.

Opvallend was dat de mannen net wat meer aandacht hadden besteed aan de uiterlijke verzorging. Wat de mannen niet hebben gedaan om de tegenstander te imponeren, maar voor de teamfoto die voor de wedstrijd geschoten zou worden. Een foto met de drie trainers, veertien spelers, een Mexicaan en de teamclown.

De messen waren geslepen, wat resulteerde in een vlijmscherpe warm-up en start van de wedstrijd. Het lukte om Zeist hoog op het veld onder druk te zetten en vaak de bal te veroveren op de helft van de tegenstander. Door een sterk staande verdediging, goed voetballend middenveld en een aanval die veel kansen wist te creëren, was Ody de eerste helft de betere partij. De onmacht van Zeist dreef een aantal van hun spelers tot wanhoop wat resulteerde in absurde overtredingen. Onze Alfa kon dit niet aan zich voorbij laten gaan en besloot nog meer agressie in de tegenstander naar boven te halen. Naast dit incident bleven de mannen van Ody rustig en wisten met een 2-0 voorsprong de rust te halen.

De bespreking in de rust was positief, met hier en daar kleine verbeterpunten. Belangrijk was dat de elf spelers de tweede helft even scherp zouden beginnen als de eerste helft. Ervaring leert dat dit een valkuil kan zijn voor de mannen. Met één omzetting in de rust moest de klus in de tweede helft geklaard worden. Door een scherpe start wist Ody de druk op de mannen van Zeist te houden die terug probeerde te komen door met vier man in de aanval te starten. Dit zorgde voor veel ruimte bij de aanvallers wat heeft geleid tot meerdere doelpunten. Lucas wist niet alleen zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken, hij wist de tweede helft zelfs zijn derde achter de keeper te krijgen! Dit op aangeven van Joren en de gebroeders van Veen. Later in de tweede helft liepen de linies van Ody te ver uit elkaar wat Zeist de kans gaf te voetballen. Zo konden zij zelfs nog een doelpunt maken. Al met al hielden de paarse shirts de overhand en bleven de drie punten verdiend op Olympos.

Ondanks de feestelijke stemming vonden een aantal leden van heren drie het te vroeg om aan het bier te gaan. Dit mocht de pret niet drukken, de grote spelers stonden op en de overwinning werd gevierd. Er stond nog een mooi avondprogramma voor de boeg; Woodstock in de Wo. Voorafgaan werden er wat biertjes gedronken in de nogal stinkende kelder van snack en werd er een bodem gelegd met een New York pizza. Waarbij onze normaalgesproken vegetarische aanvoerder besloot voor een mama mia meatlovers te gaan omdat deze in de bonus was. Nadat de pizza’s en biertjes op waren, zijn de spelers van Ody heren drie gezamenlijk naar de ballentent op Janskerkhof gefietst om er een gezellige avond van te maken. Deze schrijver weet hier helaas niet heel veel meer van…