3994AE
HOUTEN
tel. 030-6562277

Zaterdagochtend 25 september: tijd voor de start van de competitie tegen Delta Sports VR1! Voor een aantal speelsters een weerzien met hun oude club, als ook voor onze trainers. Een gespannen dag dus, zo bleek ook later die dag...

Nadat iedereen veilig bij Delta was aangekomen - de ene sportieveling op de fiets, de andere luilak met de burgerrups of de auto – doken we de kleedkamer in om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Na de wedstrijdbespreking, warming-up en een prima doelpunt van de schattige pupil van de week kon de wedstrijd beginnen.

Onder toeziend oog van de supporters, de bank en twee broodjes gezond hadden we het in de beginfase lastig met de druk van Delta. Toch hielden we stand. Hierop volgden enkele mooie ballen richting buitenspelers Jent en Kayl. We kwamen echter nog niet echt door de verdediging van Delta heen.
Na een kwartier spelen liep een speelster van Delta naast Marloes één op één met Britt, maar Britt kwam als een beest uit en pakte de bal. Marloes liet gelijk ook even zien dat ze een uitstekende hordeloopster zou zijn door op tijd over Britt heen te springen. Een paar minuten later kreeg Kaylee een kans na een pass van Pien, maar het object in het doel van Delta pakte helaas de bal.
In de 18e minuut moest Jente helaas het veld verlaten, want ze had toch te veel last van haar koortslip. Bibi kwam voor haar in het veld.
Even later moest Yasmine, niet voor de laatste keer deze wedstrijd, de scheidsrechter een duw geven omdat hij in de weg stond. Erg onhandig, maar gelukkig konden beiden er om lachen. Hierop volgde een schot van Delta richting de verre hoek, die Britt nog net kon aantikken. In de rebound probeerde Delta het nog vanuit een moeilijke hoek, maar deze belandde gelukkig in het zijnet.
Onder de druk van Delta uit gevoetbald, drong Yasmine zich eigenhandig door twee verdedigers heen en scoorde ze bijna! De scheids floot hierna voor buitenspel, wat op z’n minst interessant te noemen was. Even later volgde een tweede kans voor ons. Kaylee kreeg een enorme kans terwijl ze net in de zestien stond, met een hijgende Delta-speelster in haar nek. Kayl schoot ‘m in de korte hoek, maar helaas kon de keeper de bal er net uit houden!
Hierna volgden wat kansjes over en weer, wat ruzie tussen de bal en Pien en Bibi die maar liefst ‘9 meter buitenspel’ stond.
In de 44e minuut was het dan zo ver, de rappe buitenspeelster van Delta was na een lange bal voor het eerst echt ontsnapt aan onze verdediging en maakte hier gretig gebruik van. 1-0 voor Delta.
In de laatste minuten van de eerste helft volgde verder nog een kans voor Bibi na een goede bal van Lotte, maar de keepster kwam gretig uit en keerde de bal én Bibi’s benen.

In de rust liet Bert in een goede speech weten dat we allemaal beter op elkaar moesten letten en de voorhoede beter moest samenwerken met het middenveld. Ook moest er een tandje bij en moesten we gewoon gaan met die banaan!!

Twee minuten na de start van de tweede helft lag er alweer iemand van Delta op de grond, nadat Britt haar had meegenomen in haar duik. Een paar minuten nadat de Delta-speelster weer wonderbaarlijk was genezen veerde de bank van Delta op, maar het schot eindigde op de lat! Onze Jerry had vervolgens een goede tip voor de trainers van Delta: “Dan moet je ze leren schieten!!”
In een toch al grimmig geworden wedstrijd escaleerde het rond de 60e minuut doordat we werden afgevlagd voor buitenspel, terwijl dit duidelijk niet het geval was. Bert en Jerry stormden het veld op en riepen: “Vies John, VIES!!” Hierop volgden nog een prachtige redding van dichtbij van Britt en een aantal mislukte acties van beide kanten.
Enige tijd later kwam Merel tijdens een aanval van Delta hard in botsing met een speelster van Delta, waarna Merel even niet meer wist of ze nou in Hemelum, Utrecht of Houten was. Terwijl Merel met een duidelijke hoofdblessure op de grond lag, besloot de scheids echter gewoon door te spelen. Marloes maaide daarom maar een speelster van Delta onderuit, waarop de scheids het spel wél stil legde. Marloes liet de scheids daarna ook even duidelijk weten wat hij al eerder had moeten doen. Dit kon de scheids niet hebben want hij was Marloes al “HE-LE-MAAL ZAT”. Gele kaart voor Marloes.
Een paar minuten na deze, was het tijd voor de volgende escalatie. Britt kwam uit tot buiten de zestien en tackelde goed op de bal, maar de scheids floot voor een overtreding. Deze beslissing kon weer rekenen op veel kritiek langs de lijn en na een paar minuten besloot de scheids er mee te stoppen... Ja, echt: HIJ STOPTE ERMEE! Er werden nog een aantal pogingen gedaan om hem terug te krijgen, maar uiteindelijk moesten we toegeven dat zijn ego toch ietwat te groot was. Terwijl de scheids al op weg was naar de kantine en zijn geliefde goudgele rakkers, moesten er echter wel nog ongeveer 7 minuten worden gespeeld. We besloten gezamenlijk dat iemand uit de staf van Delta dan wel kon gaan fluiten. Dit betekende wel dat de laatste minuten (natuurlijk) niet eerlijk verliepen en dat de wedstrijd helaas als een nachtkaars uitging...
Al met al was het een bijzondere wedstrijd die we jammer genoeg hebben verloren. Maar we hebben voor elkaar gestreden en dat is ook wat waard. Volgende week weer knallen thuis tegen SV Achterveld!