UTRECHT
tel. 030-2717091

Datum: zaterdag 16 oktober

Uitslag: 2-1

Op zaterdag 16 oktober streden twee Griekse helden, Odysseus en Hercules, om de winst op het voetbalveld. Zullen de paarse helden, na hun overwinning van vorige week, opnieuw in staat zijn om drie punten mee te nemen naar Olympos?

Het startsignaal luidt en al snel blijkt dat Ody VR2 nog niet helemaal wakker is. We krijgen direct een corner tegen, maar er wordt naast geschoten. In de zesde minuut zet Merel een klasse sliding in binnen onze zestien; de tegenstander eist een penalty, maar Merel raakte keurig de bal! Goed gezien scheidsie! Even later kopt Britt H de bal nét over eigen goal. Ody speelt rommelig. Hercules speelt op onze helft en hun spits stormt 1-op-1 af op keeper Britt, een 100% doelkans zou je het kunnen noemen. Britt maakt echter een fantastische redding; vastgesteld staat nú al (in minuut ‘9!) dat zij de woman of the match wordt. Een paar momenten later fluit de scheids niet terwijl Rinus vlagt, dat hebben we vaker gezien! ‘’Zet dan een computer aan!’’, aldus Rinus. In de 15e minuut maakt Britt weer een heerlijke redding. Ody krijgt vervolgens een corner tegen: de bal beland op de paal. We worden flink onder druk gezet door Hercules, hoewel de bank zich vooral druk maakt over wespen. Tirza krijgt geel voor shirtje trekken; de scheids voelt zich erg cool, is het oordeel van de bank. Eindelijk bereiken we de helft van de tegenstander, wat uiteindelijk leidt tot een corner voor Ody. De bal valt voor de voeten van Anne H… met een ziedend schot wil zij de lat wat hoger leggen. Dat lukt niet, maar wel: GOLAZOOO! 1 kans, 1 goal – wel zo effectief! Yas merkt op: ‘’je vriend moet vaker komen kijken’’. Ja, dat moet hij inderdaad… slechter dan MVV kan het nooit zijn! Na de 0-1 staan we gelijk weer onder hoge druk van Hercules; ze krijgen veel kansen. Opnieuw maakt Britt een uitstekende redding. In minuut ’30 krijgt Ody een vrije trap mee, die genomen wordt door Kaylee. Tirza kopt, maar de bal gaat helaas naast. Enkele minuten later fluit de scheids voor een 100% schwalbe van de tegenstander: uit de onterechte vrije trap wordt gescoord… 1-1. Lichtpuntje: Evelien van oud-dames 2 is vandaag ook even aanwezig, gezellig! We strijden stug door. De tegenstanders staan héél vaak buitenspel, maar gelukkig staat Rinus op scherp. Toch krijgen ze veel kansen, want wij spelen wat rommelig. Even later krijgen wij een vrije trap mee: Thirz neemt, maar tevergeefs, de 1-2 valt niet. Meteen countert Hercules; Rinus vlagt (again) voor buitenspel, maar hier is de scheids het wederom niet mee eens. Gelukkig houdt Britt de bal opnieuw tegen. Nogmaals een kans voor Hercules, deze gaat net over.

Rust! In het begin van de tweede helft komt Suuz erin met de woorden ‘’effe scoruh’’. Yas geeft een prachtig steekpassje op Anne, maar als echte verdediger weet zij even niet meer wat ze moet doen als ze de zestien van de tegenstander nadert; ze puntert de bal net naast. Even later krijgt Hercules weer een kans, die gaat ook net naast… de volgende zit er wel in: 2-1 voor Hercules. Even een zijstraatje in (voor de geïnteresseerden onder ons): de conclusie over de wespen is nu dat er een nest aanwezig is in de dugout; ook op de bank voeren zij dus oorlog. Juul neemt ondertussen d’r wedstrijd-dextrootje en wisselt Yas af. Enkele minuten later geeft Tirza een mooie crosspass op Ann, die van rechtsachter opkomt en de bal in de loop naar voren krijgt! Helaas wordt de voorzet eruit gehaald. Ondertussen voeren Jerry en Lize een geheimzinnig telefoongesprek. Beide staan ze aan een andere lijn van het veld. Bert neemt de telefoon over… Wat wordt er besproken!? De naam Lotte valt. Bibi: ‘’Hebben wij een Lotte?’’… Bibi geeft vervolgens d’r kater toe… ‘’Het spijt me Lotte, je bent een van m’n favoriete teamgenootjes!’’, aldus Bibi. Sanne en Anne A komen erin voor Merel en Ann. Tirza kopt de bal goed weg bij een corner van Hercules en Britt vangt de bal na een volgende corner. Even later maakt Tirza een mooie actie langs de lijn, een goede voorzet volgt, maar Lot kan ‘m niet afmaken. Britt H krijgt het weer eens voor elkaar om een lekkere wond op d’r bil te creëren, maar voorkomt daarmee wel een schot op doel van Hercules. De aanvoerster geeft het goede voorbeeld: alles voor het team! Even later klinkt het eindsignaal… geen punten mee naar huis voor de paarse helden, maar ’s avonds wel een feestje voor de boeg! Dan maar scoren tijdens de derde helft.