Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Afgelopen zaterdag heeft Ody Heren 1 uitstekende zaken gedaan door de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 1-0 te winnen van stadsgenoot Hercules. Het was een weinig spectaculaire wedstrijd die in de slotfase werd beslist door een goal van Ody-veteraan Sven.

Heren 1 trad aan met de volgende 11 basisspelers: Ibi, Pim, Thom, Struuk, Jesse, Gijs, Jeroen, Axel, Luc, Curran en Jelle. De wisselspelers waren: Julian, Steven, Mostafa, Sven en Jaron.

De eerste 45 minuten brachten weinig spektakel. Beide teams oogden futloos en voor de neutrale toeschouwer was het een gezapige wedstrijd. Ody zakte enigszins in en gaf weinig ruimte weg. Hercules had hier moeite mee en wist maar moeilijk de voorhoede te bereiken. Dit resulteerde in een tactiek die zij de rest van de wedstrijd hanteerden: de lange bal op (voornamelijk) de linksbuiten. Gelukkig wist Pim hier wel raad mee, want de linksbuiten van Hercules had een lastig middag met de strijdlustige rechtsback van Ody tegenover zich. Hoewel Ody het verdedigend prima voor elkaar had, was het aan de bal slordig en gehaast. Veel onnodig hoge diepe ballen en onzorgvuldige passes definieerde het spel van de thuisploeg. In verdedigend opzicht wist Ody dus wel raad met het begrip ‘geduld’, maar in aanvallend opzicht schortte het hieraan.

In de tweede helft combineerde Ody een aantal keer goed door de organisatie van Hercules heen, maar koos het toch nog te vaak voor de moeilijke pass. Van beide ploegen was Ody wel het team met ruimschoots de meeste dreiging. Curran, Luc en Jelle waren alle drie regelmatig te vinden in en rondom het strafschopgebied van de uitploeg, maar echt grote kansen bleven helaas uit. De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar verse kracht Sven dacht hier anders over. Hij schoot de bal ongeveer 10 minuten voor tijd onberispelijk in het net en bezorgde Ody daarmee de eerste overwinning van het seizoen.

Volgende week speelt de hoofdmacht van Odysseus ’91 uit tegen wederom een stadsgenoot: DVSU. De wedstrijd vangt aan om 14:30.