Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Ein-de-lijk was het dan zo ver, Odysseus dames 1 mocht weer haar eerste officiele wedstrijd spelen! Op zaterdag 4 september om 8:45 waren de Duifjes al uit hun warme nest gekropen en aanwezig op Olympos. De eerst bekerwedstrijd tegen VSV Vreeswijk, die trouwens ook erg aanwezig waren. We werden een beetje geïntimideerd met speaker waar een eental decibel uitkwam waar je u tegen zegt. Maar goed, tijd om de kleedkamer in te gaan en onze plannen te smeden. Snel scoren en gaan met die banaan.

1E HELFT

Na het nodige gezeur over het weer (Het is pas september! De wind is echt koud! Het zou toch warm worden vandaag?!), werd de warming up gedaan en om 10:00 klonk het fluitsignaal. We zijn los! Vreeswijk trapte af en daaruit ontstond gelijk een aanval tegen. Even scherp worden! Een paar momenten later krijgt Ody nog een aanval tegen, maar tegelijkertijd weten de Duifjes ook de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. Lau wordt een keer diep gestuurd en ook Nina komt dichtbij, maar tevergeefs. Het spel kan zeker beter maar desalniettemin valt in de 9e minuut al een goal voor Ody! Charlotte speelt goed dr man uit en speelt Pim in, die de bal strak in de linkerhoek schiet. Yes! De periode erna volgen er (te veel) kansen voor de parels in het paars. In de 15e minuut zetten Aïsa en Charlotte een gevaarlijke aanval op, die Nina helaas niet weet te verzilveren. Er zijn mooie combinaties te zien tussen de verdediging, het middenveld en de aanvallers, maar toch blijft het spel bij vlagen rommelig. Britt zorgt er in ieder geval voor dat de lange ballen van Vreeswijk iets minder gevaarlijk worden door verder uit haar goal te gaan staan. Toch word het in de 21e minuut nog spannend doordat er in onze verdediging verkeerd wordt doorgeschoven, maar gelukkig wordt de bal weggewerkt. Aan de andere kant komen Pim en Nina weer een paar keer dichtbij de 2-0, maar mag het niet baten. In de 24e minuut gaat Vreeswijk wisselen, en wel 3 tegelijk! Duidelijk nog niet fit! Kan Ody hiervan profiteren?? 33e minuut: Pien en Aisa maken plaats voor Fleur en Lieke. 36e minuut: Pim scoort voor de 2e keer: Pim verovert uit de kluts de bal en gaat 1 op 1 op de keeper, en scoort! De rest van de eerst helt blijft Ody goed druk zetten en erg fel.

2E HELFT

Tijdens de rust wordt besproken dat we onrustig en gehaast spelen. Jerry spreekt het team toe en zegt dat we de bal sneller moeten rondpassen en de 3e man moeten zoeken. Met goede moed betreden de Duifjes het veld, hongerig voor nog meer goals. In de 48e minuut verovert Lieke de bal op het middenveld, geeft een diepe bal op rechts op Nina, die de bal voorgeeft. De bal bereikt Pim, die 'm er zo inloopt! 3-0. Direct daarna volgt er nog een aanval, maar helaas net naast. Ondertussen bijft Vreeswijk niet ongevaarlijk verricht Britt een mooie redding andere kant in de 51 minuut. 55e minuut: uit een combinatie tussen Charlotte en Nina volgt er een voorzet op Pim, die de 4-0 maakt! Nu is het hek echt van de dam. Ody krijgt deze wedstrijd veel corners mee en in de 66e minuut geeft Cato de bal voor en wordt er bijna uit een kopbal gescoord. In precies de 67e minuut begint de zon eindelijk te schijnen, en regent het dus niet alleen doelpunten, maar ook zonnestralen. De ene aanval na de andere vindt plaats en in de 80e minuut is het weer raak. Doordat het hele team goed druk zet wordt er een foute bal van de verdediging van Vreesweek onderschept door Nina die de bal direct in de goal schiet! Het is 5-0. Enkele momenten daarna wordt Pim op links diep gestuurd, speelt 2 verdedigers uit, en weet de bal voor te krijgen bij Nina, die een rustig hoekje kiest. 6-0! In de 81e minuut maken Jutka en Nina plaats voor Anne H. en Lynn. Lynn, die afgelopen week kampte met een kleine blessure, besloot dat ze wel even gelijk ging laten zien hoe de vork in de steel zit. In de 83e minuut schiet ze de bal over de keeper het en sluit deze wedstrijd af met een 7-0 Het publiek houdt het niet meer!! De eerste helft was misschien net voldoende, maar de tweede helft heeft alles goed gemaakt!