Vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 08

3925HM
SCHERPENZEEL GLD
tel. 033-2772443

Opstelling Odysseus '91 VR4

Op zaterdag 9 september reed Ody dames 4 in een scala van auto’s, taxi’s en teambusjes naar s.v. “de Valleivogels”. Na een pittoreske tour door Scherpenzeel en omstreken, inclusief lokale Scherpenzelers die op hun klompen naar de kerk gingen, kwamen we om 11:45u aan. Met de nieuwe doelstelling en het motiverende teamweekend nog vers in het achterhoofd begonnen we serieus aan de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuten ziet het er veelbelovend uit. Er komen mooie acties voor de goal van de tegenstander en het spel bevindt zich grotendeels op de helft van de Valleivogels. Toch blijven de punten uit, deels door de keeper en deels door het feit dat onze aanval vooral recht op de keeper schiet. In de 21minuut is het eindelijk zover! Na een mooie steekpaas van Veergil uit de counter krijgt Lanting de bal. Wederom op de keeper, maar hij raakt het net ook!

Nu we de smaak eenmaal te pakken hebben, blijven de doelpunten om de vijf minuten vallen. 30eminuut: een voorzetje van Laura geeft Cleo de bal, die hem tegen de achterkant van het net knalt. 35eminuut: Juud haalt de bal achter op en brengt hem naar Lanting, zij legt hem in de verre hoek op de keeper. 40minuut: Sillus geeft de bal aan Laura, die langs de lijn loopt en hem vakkundig in de hoek gooit. 45minuut: Bo bedenkt zich dat ze er ook wel zin in heeft en loopt met de bal langs de gehele verdediging en maakt de vijfde goal. Tijd voor de rust, met 0-5

Na de rust staan we even met 10 man in het veld, omdat Luca de Toeter even niet doorhad dat ze pas in de 60minuut gewisseld werd. Fanatiek als ze is, rent ze op haar sokken het veld op! Zelfs met 10 man weten we het doel snel te vinden, Lanting loopt met de bal op langs de lijn en wanneer ze deze aan Jamila geeft, werkt die hem rustig het doel in. Een paar minuten later zorgt chaos in de zestien voor een kansje voor Lanting, die haar derde goal bemachtigd. Tussen al deze doelpunten wordt er ook erg veel over de goal heen geschreven, vooral Juud en Cleo kregen de coaching om ‘voorover te buigen!!’.

De doelpunten regen gaat door. 55e: een perfecte vrije trap van Bo landt op het hoofd van Sil, die vrij voor de goal staat. 57e: wederom een prachtbal van Bo in de hoek, waar Lanting wel raad mee weet. 62e: Juud Linkerhoekx doet haar naam eer aan en knalt hem vanaf de zestien meter de hoek in. 67e: Stolk is weer terug van weggeweest en loopt door de gehele verdediging heen en neemt een schot vanaf de zestien.

Uiteindelijk laten de Valleivogels ook iets van zich horen en een lange afstandsschot valt in ons net. Lucca was natuurlijk vergeten dat ook zij bezig was met een wedstrijd spelen. Bij de aftrap gaat de bal toch meteen weer het doel van de tegenstander in, door een knal van Cleo. Na een minutenlange chaos voor de goal van het tegenstander, waarin zowel de keeper als de palen keer op keer geraakt worden, krijgt Juud hem er uiteindelijk in. Twee minuten later vindt Jamila het fijner om het veld te knuffelen dan om haar aanval af te maken (al helemaal jammer aangezien dat net het moment was dat haar vader kwam kijken). De bal weet het net uiteindelijk te vinden door de nummer 4 van de Valleivogels, Cleo wilt wel graag de assist opeisen.

Al in al, een lekkere bekerwedstrijd. Nog lekkerder: de trainers trakteren op een kannetje wanneer we de dubbele cijfers halen! Alhoewel in Scherpenzeel wellicht niet zoveel te vinden is, is de kantine van de Valleivogels ontzettend gezellig!