Vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 08

3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

Opstelling Odysseus '91 VR4

Daar gaan we weer! De derde bekerwedstrijd. Dit wordt de beslissende of Dames 4 door mag: winnen van GVVV en ze maken écht kans op die PK. Nog vers in de koppies van de dames is de quote gegraveerd: ‘Hoogmoed komt voor den val’. Zoals je (jij ja) misschien wel weet, is het heel verleidelijk om na 2x winst(!) dat K al voor je te zien. Maar zo mocht Dames 4 nog niet denken van Lowie de trainert. Voetjes nog laag bij de grond dus. De tegenstander was dan ook niet zomaar een teampje, nee ze speelden bij dames 3 in de competitie. Even rustig blijven dus, en focus op de wedstrijd.

Eenmaal op het veld aangekomen bleek het toch best wel warm te zijn. Het zonnetje scheen (heerlijk voor de toeschouwers), maar voor de speelsters leidde dit tot een hele hete warming up. Hier en daar klonk een ‘Waar blijft Noortje?’. Gelukkig kwam ze daar, nét voor het fluitsignaal, helemaal vanuit Utrecht naar Veenendaal geraced. Het was Noortje de Keeper vanuit dames 8. Na haar eigen wedstrijd nog even bij 4 invallen, topper.

En daar starten ze, pilletje dextro achter de kiezen, en gaan. Al binnen 4 minuten scoort Silles de 0-1. Vanuit een prachtige solo plaatst ze de bal in de linkerhoek. GVVV weet niet wat ze meemaken. Gaat dit dan toch zo’n makkelijke wedstrijd worden voor Ody? Nou, misschien wel. In de 10e minuut is het alweer raak, 2-0. Hoe dat ging? Judith gooide de bal in, Silke geeft een mooie assist op Jamil (die helemaal vrij stond voor de goal) en zij schiet hem – alle rust bewarend – in de rechterhoek. Nadat de keeper van links naar rechts is gestuurd blijft het even rustig. Dames 4 zit er lekker in. Cleo, die nog niet eens een kwartier aan het vlaggen is, vraagt ‘Hoe lang nog?’, terwijl Lara verward schreeuwt DAT ZE HET VERSCHIL NIET ZIET!

We gaan door naar 6 minuten voor de rust. Benthe waagt eens een poging en jaaa hoor, linkerhoekje. 0-3. Vervolgens gooit Ans even alle weekfrustraties van Nick eruit tegen de tegenstander, en dat betaalt zich uit. De tegenstander raakt compleet gefrustreerd: ‘Ze kan niks anders!’. Nee, jíj kan niets anders tegenstandert, anders had je wel voor gestaan.

Dan heeft Cle (die onderhand in het veld mocht staan) nog even een opstootje met haar neus, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is de 52e minuut (ik hoor je (ja jij) al denken, daar gaan we weer): Cleo maakt een solo actie, geeft hem af (!!) aan Room en daar luidt de 0-4. Nu even een klein intermezzootje. Tegenstander wint de bal in de 16 meter en stopt hem in de goal. Waar hebben we het over. 1-4.

Nu dan… Het prachtmoment…… !!! (Je mag raden hoe oud ik ben.) Juud mag een corner nemen, en hoe. Een grandioos mooi voorgegeven bal, Jamilio loopt in een perfecte looplijn naar de bal toe en ramt hem in de goal. Een meestertreffert. 1-5. Om het nog even af te maken dribbelt Juud door de verdediging heen, langs 1, langs 2, langs 3, en de bal raakt het net in de onderhoex. 1-6.

Dat was hem weer! Op naar het K met de PK.