Assist: Chris Bekker
Chris Bekker (intikker)

Groep 3 28

12 september 2020 15:00

Zaterdag 12 september 2020 was een heugelijke dag voor dames 4+1. Voor het eerst sinds juni 2019 stond de gehele machine weer op het veld. Na langdurige afwezigheid van de geheel vrijwillige auteur van dit stuk. Dat moest haast wel tot een spektakel leiden. Onder begeleiding van de tokkie techno tunes van Edo begon de dag in ieder geval goed. Om te beginnen werd de kortpittige speler/trainer van Edo over het hoofd gezien door Lucas, kan gebeuren uiteraard. Spelend op onze positie gingen we aan de slag. We begonnen sterk met duidelijk overwicht in de duels  en het leeuwendeel van het balbezit. Voorin werden dan ook snel kansen gecreëerd, schoten van onder andere Eline, Chris en Anna gingen rakelings langs of werden door de keeper van Edo gekeerd. Het hele team ging vervolgens flink drukken waardoor het linker beckkie (niet te verwarren met Bekker, zie ook Christina; informeel Chris) tot fouten werd gedwongen, geheel zoals geïnstrueerd door de trainers. Rond de 35ste minuut kwam de verdiende voorsprong in stand na een slim één tweetje tussen machine leden Kracht en Techniek waarna de bal over de keeper heen zeilde, 1-0. De rest van de helft was rommelig maar hard werk door de verdediging en het middenveld zorgen ervoor dat Emma de wedstrijd eigenlijk alleen maar als ‘saai’ kon bestempelen. Vlak voor rust werd er gevoelsmatig een aanslag gepleegd op onderstaande wat resulteerde in een vrije trap op zo’n 25 meter van het goal. Onze top centerback Eva demonstreerde daarbij ook over een uitstekende traptechniek te bezitten door net binnen de paal te plaatsen deze inzet kon de keeper nog keren maar de rebound was voor Chris,  bam 2-0. Rust, oppeppende speech van de trainer theetje maar vooral knuffels met het hondje van Edo. Een lief en klein gepoot model dat reageerde op de fluitjes van de bank van Ody.

In de tweede helft begon de Edo wat meer agressie te vertonen in de duels. Eline werd meermaals omver gelopen door haar vrouwtje wanneer ze de turbo erop zette. Dat leidde tot een paar goede kansen, met als hoogtepunt een poging tot een omhaal na een uitstekende corner van Jet. Veer kon na goals van de andere machine leden natuurlijk niet achterblijven.  In de 65ste minuut werd er dan ook een klassieke Veer actie uitgevoerd; op snelheid door de verdediging heen , tikje naar rechts en netjes in de hoek afgerond, 3-0.  Ondertussen was Micky door het wegvallen van Noor een linie teruggezet waar ze als een ware stofzuiger te keer ging. De laatste goal viel vlak voor het einde en wie anders dan de machine. Veer brak door en gaf een goed boogballetje wat ik kon afmaken met een volley net buiten bereik van de keeper 4-0.
Deze overwinning is ‘s avonds goed gevierd met heel wat kratten bier en gratis pizza, een kapotte oven houd ons niet tegen.