Vrouwen Zaterdag (landelijk) DA1, 1e klasse A

5 december 2009 12:30

Graaf, H.G. de

Smerdiek Da1 – Odysseus’91 Da1:          3-0

Om 9.00 uur vertrok het grootste deel van de Ody-dames in de stromende regen richting Olympos. Daar vertrokken we rond 9.30 uur in twee Universiteitsbusjes richting Zeeland. Een tocht van anderhalf uur dit keer. We arriveerden netjes om 11.30 uur, deden de wedstrijdbespreking en daarna onze warming-up om goed scherp aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Thuis hadden we een 2-0 voorsprong weggegeven en verloren we de wedstrijd met 2-3. Dit mocht nu niet weer gebeuren.

Odysseus begon fel aan de wedstrijd. Na een minuut of tien spelen, hadden we het heft in handen en probeerden we voetballend naar voren te komen. De scheidsrechter gaf al vroeg in de wedstrijd resoluut twee gele kaarten aan Nicole, respectievelijk Karlijn. Overigens beide terecht. Halverwege de 1e helft werd een schot door een van de speelsters van Smerdiek met de hand van de lijn gehaald. Helaas werd dit door de scheidsrechter gemist. Het grootste gevaar kwam van onze corners. Erg zonde dat er meermalen niemand bij de 2e paal te vinden was. Ondanks enkele grote kansen bleef het tot de rust 0-0. We kunnen onszelf verwijten dat we de 1e helft niet hebben weten te scoren.

We besloten na de rust op dezelfde voet verder te gaan. Uiteraard was Smerdiek ook toegesproken. Het team begon feller aan de 2e helft en het spel verplaatste zich langzamerhand naar Odysseus-helft. De verdediging kraakte af en toe, met als gevaarlijkste momenten een schot op de paal en een speelster die alleen kon doorlopen op de goal, maar goed werd afgestopt door Hilke, maar werd nog niet gebroken. Zo’n 20 minuten voor tijd besloot de scheids dat het tijd werd dat hij zelf in het spel voor zou komen. Een schot van Smerdiek belandde op het hoofd van een van de Odysseus-verdedigsters, maar de scheids beoordeelde dit als een handsbal. Toen de leidsman de balafdruk op het hoofd van de Odysseus-speelster zag staan, wist hij dat hij fout zat. Echter, hij kon de beslissing niet meer terugdraaien. Heel zuur. Dit gaf de wedstrijd een onaangename wending. Op zo’n manier kun je er nog zo hard voor knokken, maar wordt het wel heel moeilijk een wedstrijd te winnen.

Maar we lieten de koppies niet hangen en gingen met z’n allen strijden voor de gelijkmaker. Het was nog mogelijk. Toen de scheids 5 minuten na de eerste penalty de bal nog een keer op de stip legde voor Smerdiek was de woede bij veel van de Odysseus-speelsters groot. Een rush van een van de Smerdiek-speelsters werd met een sliding op de bal afgestopt. Een dubieus geval, welke naar mijn idee niet op de stip had gehoeven, temeer omdat de scheids wist dat hij de 1e penalty onterecht had toegekend.

Na de 2-0 was het verzet bij Odysseus gebroken en werd het ook nog 3-0. Na de wedstrijd veel frustratie en boosheid, maar later ook berusting. Eigenlijk was het een 0-0 wedstrijd. Van een afbouwende scheidsrechter valt nou eenmaal niet te winnen.