Mannen Zaterdag standaard 1, 4e klasse G - 09/10

5 december 2009 14:30

Budding, R.

Odysseus  wint eindelijk  eens van Delta Sport

Hoewel de stand anders zou doen vermoeden, is Delta Sport een traditionele angstgegner voor Odysseus. Delta dat, lijkt het, alleen goed speelt tegen de utrechter studenten, werd dan ook niet onderschat.  De paarse helden moesten zich dus weer eens beroepen op de mythologische krachten  waarmee in het verre verleden tegenslagen en uitdagingen het hoofd werden geboden. Door niet te stappen, listigheid en een flinke dosis doorzettingsvermogen werden de kostbare  3 punten dan ook op Olympos gehouden. Een wedstrijd waarin de ‘mooi weer voetballers’ dan ook fier het weer, het veld en de tegenstander trotseerde, kende een verdiende overwinnaar. Hierdoor gaat Ody 1 aan kop in de 4e klasse G.

Odysseus dat dit seizoen zijn wedstrijden erg sterk begon kende een wat moeizame start.  Na een goede aanval van de good old purple, counterde Delta richting Sonny.  Hierop greep Wietse in maar werd afgefloten, omdat eerder genoemde, volgens de leidsman zijn voet doorhaalde. De indirecte vrije bal die hierop volgde, werd via de arm van Mark in de goal gewerkt. Een ongelukkige 0 -1 vroeg in de wedstrijd was hiervan het resultaat.  Aangezien het merendeel van het balbezit en daarmee het veldoverwicht voor Ody was, maakte niemand zich ditmaal zorgen over een positieve voortzetting.  Door het balbezit kwamen de kansen en uit de tweede corner werd door Mark een strafschop afgedwongen.  De meeverdedigende aanvaller van Delta, wist met een ippon de kuitenbijter van Ody naar de grond te werken, opzich erg goed, vooral voor Ody, dat wist dat Jobke zo’n buitenkans niet onbenut zou laten.  1 – 1. Dit was tevens de ruststand na een sterke eerste helft.

Na de thee en de toezegging van Adam om weer gefocust te zijn, werd er afgetrapt voor de tweede helft.

Dat de profetische woorden van Adam door de rest van het team zo goed opgepakt zouden worden had niemand aan zien komen. Na een gefocuste aanval over de linkerflank,  een gefocuste pass en zeer gefocust afronden,  konden de paarse helden zich focussen op het oud Hollands juichen.  Wederom Jobke die, met een geplaatst schot, de keeper aan de grond genageld deed staan. 2 -1. De rest van de tweede helft stond in het teken van echte mannen voetbal.  Dat de combinatie van paars en student tot mooie dingen kon leiden wisten we natuurlijk allang, maar dit huzaren stukje was van grootse klasse.  Met levenslust ontnemend voetbal wist Ody Delta te bedwingen. Dat het gastteam  zelf verantwoordelijk was voor deze lelijke tweede helft,  zullen ze ook wel in zien.  Hadden ze maar geen verdediger door moeten schuiven. Door miraculeuze reddingen van Sonny en zijn verdediging werden de 3 punten op Olympos gehouden en kunnen we het Delta niet kwalijk nemen dat ze verantwoordelijk waren voor zo’n lelijke tweede helft.

Komende week staat er wederom een pracht match gepland. Dan mogen de jongens het opnemen tegen DEV uit doorn. De kans dat deze wedstrijd door zal gaan, is niet bepaald groot. DEV wordt geplaagd door blessures en het weer zou weleens een mooi excuus kunnen zijn om de winterstop in te luiden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zien wij u allen graag in Doorn.