Vrouwen Zaterdag (landelijk) DA1, 1e klasse A

14 november 2009 12:15

Damesselectie houdt 6 punten op Olympos

Dames 1 en 2 zaten een beetje in een dipje. Zo'n maand voor de winterstop werd het toch tijd daar iets aan te veranderen. En om de lezer maar niet te lang in spanning te laten: vandaag was de dag, het is gelukt!

Om 12.15 uur trapte dames 1 af tegen RCL uit Leiderdorp. Een tegenstander die een aantal plekken hoger stond. Wederom gold het verhaal dat we vanaf het begin scherp moesten zijn, veel duels aan moesten gaan en moesten uitstralen dat we wilden winnen. Toch was het helaas weer het geval dat we vanaf het begin flink onder druk stonden en dit al snel moesten bekopen met een 0-1 achterstand. Gelukkig bleven we wel met de koppies omhoog voetballen en gaven we weinig weg, maar dit kon niet voorkomen dat RCL met een mooie kopbal, die overigens zeker weten geen buitenspel was, op 0-2 kwam. Daar gingen we weer… RCL wist de score tot de rust niet uit te breiden en dus hadden wij de tijd te bedenken hoe we deze wedstrijd toch nog in ons voordeel konden keren. Wat er precies is gezegd in de kleedkamer weet ik niet, want ik hield me bezig met de warming-up, maar wat zeker is, is dat er de 2e helft een heel ander team in het veld stond. De knop was om en we gingen voetballen. Dit werd door een prachtig afstandschot van Marlien beloond met de 1-2. Niet veel later wist Addy de bal van links mooi voor te zetten op Fraukje, die de bal goed afwerkte, 2-2. Nu wilden we door. Er werd ons door de grensrechter van RCL nog een aantal corners ontnomen, maar dit belette niet dat Addy na een lange bal van Nicole de verdediging van RCL achter zich liet en de bal vervolgens beheerst in de touwen schoot, 3-2! Toen de spannende laatste 10 minuten, waar het bij Odysseus dit seizoen al zo vaak fout ging. Dit keer hielden we ons allemaal goed aan onze taak, bleven we goed voetballen en hielden we RCL voornamelijk op eigen helft. En bij het eindsignaal van scheidsrechter Nielen was de stand nog steeds in het voordeel van de Ody-dames! Een goede en zeker op basis van de 2e helft verdiende overwinning. Ik ben trots dat we deze wedstrijd zoveel (mentale) veerkracht hebben getoond dames!

Om 14.30 uur was het de beurt aan dames 2, door het gelijkspel van Buitenveldert vorige week inmiddels hekkensluiter. Al meerdere tegenstanders gaven aan dat Odysseus helemaal niet thuishoort op de laatste plaats in de competitie. Het voetbal is goed, er is regelmatig wedstrijdoverwicht, alleen de doelpunten willen niet vallen en dan wordt het lastig wedstrijden te winnen. Afspraak was deze wedstrijd een vliegende start te laten hebben. En zo geschiedde. KDS had de warming-up overgeslagen en hier werd door Odysseus volop van geprofiteerd. Na ongeveer 15 minuten voetballen stond het al 2-0 na een goede goal van Yvonne en een mooi afstandsschot van Sanne na een goede aanval met maar 5 balcontacten. Meer is er niet voor nodig… Echter, KDS leek warmgedraaid, werd steeds dreigender en Odysseus werd meer en meer teruggedrongen op eigen helft. Gelukkig bleef de score tot aan de rust gelijk en kon er daar een en ander tactisch worden aangepast en werd ons op het hart gedrukt dat we er nog niet waren. Ook in de 2e helft werd er volop strijd geleverd en zo nu en dan goed gevoetbald. Helaas wist KDS uit een corner op 2-1 te komen, waardoor het toch nog behoorlijk billenknijpen werd. Nivis keepte een erg goede wedstrijd. Ze wist het één keer nog wel heel spannend te maken door een bal aan zich voorbij te laten gaan die via de paal en haar eigen voet tot een corner werd gemaakt. Femke had na onderschepping van de bal nog een goede kans op de 3-1, maar had de pech dat de keepster van KDS snel weer op de goede plek in haar doel stond. Heel wat fanatieke aanmoedigingen, felle duels, spannende corners en onuitstaanbare minuten later, klonk dan echt het eindsignaal. De eerste overwinning voor Ody-dames 2 dit seizoen met een record aantal doelpunten in 1 wedstrijd! Loon naar werken, wat een heerlijk gevoel!

Alle supporters, geblesseerd, half-geblesseerd of fit, heel erg bedankt! Jullie hebben ons ook naar de overwinning geschreeuwd!

De praatgroepjes waar door de heren zo nu en dan de spot mee wordt gedreven, werpen misschien toch hun vruchten af. Leuk, dat damesvoetbal.