speler benschop
43'

Competitie Dames 5 08/09

18 oktober 2008 11:30

“Zaterdag was de mooiste dag van de week..”, zingt het duo Acda en de Munnik. De vraag is of zij helemaal gelijk hebben, gezien het feit dat wij zaterdag verloren met 2-0 van de vereniging Benschop. Hoe dan ook, om er toch een spannende zaterdag van te maken: hier is het wedstrijdverslag!

‘Negenennegentig procent’, zei trainer (en fervent NEC fan )Hugo afgelopen zaterdag in de kleedkamer. Zo goed ging het. We presteerden goed en renden ons een ongeluk. Geen tegenstandster kreeg geheel de mogelijkheid vrij te bewegen en ook wij zetten een aantal goede aanvallen op. In de eerste helft begonnen wij wat stroef. Het liep wat moeilijk en we moesten er in komen leek het wel. Na ongeveer tien minuten keerde het tij en kregen ook wij de kansen om een sterke aanval op te zetten en kansen te creëren. Emma, Anna, Iris en Doortje jaagden voorin telkens op de verdediging en speelden de flanken vrij. We kregen een aantal corners en maakten daarbij soms gebruik van een speciale techniek die Hugo wel eens uit wilde proberen waar wij hier niet verder op in zullen gaan.

Hoe dan ook. De spanning liep op en Benschop en wij hadden gelijke kansen. Punt was, dat wij 99 procent hadden en zij 100, waardoor zij in de 38e en 43e minuut twee fouten van ons benutten om zo twee maal te scoren. Hierbij moet vermeld dat één van deze twee goals eigenlijk gescoord is door Doortje – niet express natuurlijk. Nummer zeven (een geleende speelster uit een hoger team) liep van hot naar her en was duidelijk te beschrijven als de spelverdeelster.

Met het fluitsignaal voor rust gingen we met 2-0 achterstand de kleedkamer in. Daar stelde Hugo ons gerust over ons spel met de mededeling dat we erg goed bezig waren en sterk speelden. Met dit vertrouwen (en een opgewarmd lichaam door de lekkere thee) liepen wij vervolgens het veld weer op om onze tegenstander nog 45 minuten een flink (spreekwoordelijk) poepie te laten ruiken. Deze tweede helft gaven wij hen bijna geen enkele kans een geslaagde aanval op te zetten. Zij creëerden er vier en wij ook. De spanning liep hoog op toen Emma (?) KEIHARD tegen de lat schoot waarna de bal helaas niet goed terug het veld in kwam om nog een goede rebound te hebben. We hielden alle doelpunten buiten het goal, waarbij nog een magnifieke redding werd gedaan door onze keepster Cora. Zij zei eerder dat zij van mening was dat de keepster van de tegenstander echt heel angstaanjagend was. Het middenveld bleef tot de laatste minuut de sterke schakel die we nodig hadden om kansen te creëren en sterk te verdedigen. Om nog eens terug te komen op Acda en de Munnik, was het toch best een goede zaterdag en kijken we met veel plezier uit naar de thuiswedstrijd tegen V.V. Benschop, want dan zijn wij aan de beurt!