Elinkwijk 1

Mannen Zaterdag standaard 1, 4e klasse G - 09/10

27 maart 2010 14:30

Odysseus pakt belangrijk punt in triller op Olympos.

Het was een belangrijk voetbalweekend voor Ody 91. Dames 1 moest winnen om degradatie te voorkomen. H2 moest winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven.  H1 uiteraard ook. Vandaag was de ervaren ploeg van Elinkwijk op bezoek. De volgende jongens moesten het doen:

14. Chris Rogers

Na 45 minuten stond er een 0-2 ruststand op het scorebord. Het was stil in het kleedlokaal van Odysseus. Het was een terechte tussenstand. Ody had in de eerste helft moeite om het spel te maken.  De meeste duels werden verloren en er werden nauwelijks kansen gecreëerd.

De tweede helft begon beter. Ody had meer balbezit en begon zowaar te voetballen. Iedereen wist dat een doelpunt broodnodig was en dat deze wedstrijd kon kantelen. Wietse was de man die het voortouw nam. Uit een corner maakte hij 1-2. Het geloof kwam terug. Supporters gingen achter de ploeg staan. Enkele minuten later was het weer raak, weer Wietse en weer uit een corner.

Ody was terug.  De nieuwe krachten Gijs en Rik hadden een goede invloed op het spel van de studentenploeg. Zonder veel kansen te creëren bleef Ody de bovenliggende partij. Willem wist hoe hij Jochem een bal moest vragen. Spelen nu!!!  Vervolgens stond Willem alleen voor de keeper. Met een diagonaal schot was het raak 3-2!

Elinkwijk bewees een geslepen ploeg te zijn. Met nog vijfentwintig minuten te spelen kwam er geen paniek in de ploeg. Er kwam nog  1 kans en deze werd benut: 3-3.

Het publiek was de grote winnaar. De twee beste ploegen uit de 4e klasse G komen elkaar op de laatste speeldag weer tegen. Na een week rust wacht de voor Odysseus de cruciale match tegen DVSA. Winst kan eventueel het kampioenschap betekenen.

Door het gelijkspel van H1, de overwinningen van D1 en H2 was er weer genoeg reden om wat kannetjes te vullen.  Een hand van een student is zo gevuld. Het beste kan dit gebeuren met een kan bier.

Daarom worden allerlei regels bedacht om handen te vullen. Een grote boodschap, verjaardag, domme gele kaart, en jawel…. het te laat inleveren van een wedstrijdverslag…