5 - 1

Delta Sports DA3

Competitie Dames 5 08/09

11 oktober 2008 10:00

Na de teleurstellende afgelasting van zeven nachten eerder mochten we vandaag aantreden tegen de geel-blauwe heldinnen van Delta Sports uit Houten. Een tegenstander die we nog niet kenden uit eerdere competities en die net als ons met zes punten begon aan de wedstrijd. Het beloofde dus een heet ochtendje te worden onder frisse doch zonnige weersomstandigheden in de Domstad. Het aanvangstijdstip van 10:00 viel velen zwaar, maar het feit dat we als lijstaanvoerders op het hoofdveld mochten aantreden verzachtte de pijn!

De partij begon qua veldspel evenwichtig maar al snel werd de bezoekende verdediging onder druk gezet door de snelheid van onze spitsen. Aan de andere kant gaf onze defensie niet de indruk dat er voor Delta veel te halen viel vandaag door elk vijandelijk balbezit snel in de kiem te smoren. De openingstreffer viel dan ook terecht aan onze kant: Anna bediende met een schitterende steekpass haar medespits Emma die de keeper kundig omspeelde en scoorde (alweer haar 8e seizoenstreffer!). Enkele minuten later leidde een knappe aanval over rechts tot het vrijspelen van opnieuw Emma, die ditmaal breedlegde op de volledig vrijstaande Kriste: beheerst schoof zij de 2-0 in de lange hoek. We zaten binnen no-time op rozen en leken daarvan een stuk meer geschrokken dan de tegenstander. De concentratie verslapte een klein beetje en Delta kreeg voor het eerst in de wedstrijd ruimte om te voetballen, zonder daarbij kansen te creëeren. Vlak voor rust ontsnapte Annelies echter plotseling aan de buitenspelval van Delta. Zij bleef oog in oog met de keepster erg rustig en zag Janneke bij de tweede paal in komen lopen. Laatstgenoemde zorgde met een harde knal voor de 3-0 ruststand.

In het tweede bedrijf kreeg het uitstekende spel een vervolg en werd de voorsprong onder luid gejuich van de 12e man verder opgevoerd. Janneke maakte haar tweede doelpunt van de wedstrijd na een schitterende aanval over veel schijven. Even later werd Kriste in het strafschopgebied onderuit geduwd door een verdediger, waarop de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees. Anna liep aan en schoot de penalty à la Neeskens binnen: 5-0. Net als in de eerste helft volgde een periode waarin Delta iets meer uit haar schulp kroop. Ditmaal kwamen zij wel dichter bij ons doel, maar hield Tieke de Houtense spitsen enkele malen knap van een doelpunt af. Tien minuten voor tijd moest zij echter toch capituleren na een schitterend eigen doelpunt van Wies (die verder overigens een zeer puike partij speelde als rechtsback). Daarna stelde de verdediging orde op zaken: er werd niets meer weggegeven en we speelden de wedstrijd prima uit. Iedereen kon wat mij betreft terugkijken op een geweldige wedstrijd, waarin de koppositie opvallend eenvoudig verdedigd werd!