Odysseus '91 VR5 - Odysseus '91 VR6

Vrouwen Zaterdag DA6, 5e klasse C

21 november 2009 10:00

21 november 2009 was het zover: de wedstrijd van vandaag was voor ons toch wel een van de belangrijksten van het seizoen. Als we deze wedstrijd zouden verliezen, zou de hele club het weten en zouden we onze eer als dames 5 speelsters voorgoed kwijt zijn… We speelden tegen de hekkensluiter, onze eigen dames 6. We waren van tevoren erg zenuwachtig, aangezien Ankie, Rosa en Anouk afwezig waren, naast Irene en Romy nu ook Geertje en Marleen geblesseerd aan de kant stonden en we dus maar één wissel hadden. Bovendien waren er binnen het team nog een aantal speelsters niet topfit. We moesten het dus nog maar zien waar te maken, en Peter zei dat we vooral niet moesten verwachten dat we met een glanzende 8-0 overwinning het veld zouden verlaten.

Tot overmaat van ramp speelden we al om 10 uur in de ochtend en toen wij het veld op sjokten bleek dames 6 de warming-up al lang en breed afgerond te hebben. Wat een professionaliteit! (Later bleek dat de speelsters tijdens deze warming-up bij bosjes neervielen, maar dit terzijde).

We begonnen de wedstrijd erg rommelig, mede door een zeer vluchtige warming-up en wat improvisatie qua opstelling. Voor de verandering stond Joline op doel, met Imke voor haar als laatste man, en Marije en Mara als centrale middenvelders. Hoewel we ons grotendeels op de helft van de tegenstander bevonden, speelden we erg afwachtend en het afmaken van een aanval wilde maar niet erg lukken. Na enkele afstandsschoten en wat mislukte klutsballen was daar eindelijk de openingsgoal: Saskia nam een indirecte vrije trap, die door Mara werd afgemaakt. Even later zorgde Emma vanaf de zestien voor de 2-0. Nu begon het spel op gang te komen. Er werden mooie combinaties gemaakt en ook al werden er een aantal kansen gemist (mede door het voortreffelijke spel van Sandra, de laatste man van dames 6), de aanvallen werden goed opgezet en ook vanaf de zijlijn zag het er prima uit. Floor maakte haar eerste doelpunt van het seizoen dankzij een prachtige steekpass van Nienke en zette ons daarmee op 3-0 voorsprong. We gingen de rust in met 4-0, ingeschoten door Saskia.

In de rust bleek dat Susanne nog steeds last had van haar blessure van de week daarvoor, waardoor we dus onze laatste wissel kwijt waren. Maar gelukkig stond Marleen te springen om te gaan keepen, zodat Joline, die het doel toch maar goed verdedigd heeft, de tweede helft ook het veld in kon. Ook al kreeg Marleen het iets drukker (mede doordat ze met haar keeperervaring meer uit haar doel kwam), de lijn van de eerste helft werd mooi voortgezet en niet veel later volgde de 5-0, wederom een mooi afstandsschot van Saskia. Maaike kon natuurlijk niet achterblijven als topscoorder, dus na een tijdje viel het zesde doelpunt van de wedstrijd, ook van afstand. Ook de backs kwamen naar voren en Linda en Carly kwamen af en toe gevaarlijk dicht bij het doel van dames 6. Marije scoorde de 7-0 (een mooi schot met links) en Mara maakte met haar tweede goal duidelijk dat het wel goed zat op het centrale middenveld. Af en toe kwam de tegenstander op onze helft, maar de meeste aanvallen waren niet gevaarlijk. We verlieten het veld toch echt met een glanzende 8-0 overwinning!

We kunnen terugkijken op een erg leuke en vriendelijke wedstrijd, die we doorgekomen zijn zonder ook maar één overtreding van beide kanten. Bedankt dames 6! En dat op Super Saturday! Onze 6e overwinning op rij (waarbij we ook nog eens de nul hebben behouden) hebben we gevierd met een pitcher bier. Op naar Zwaluwen!