88'

3e klasse H

7 december 2019 14:30

Opstelling Odysseus '91 3

De mannen van Heren 3 mochten deze zaterdag het veld weer bestormen om dit keer Benschop 3 te verslaan. Ten opzichte van Ody 3 heeft het plaatselijke derde hun voorkeurstijd wijselijk wat later gekozen. Dit resulteerde erin dat iedereen toch wat langer uit kon slapen er fris en fruitig aan de wedstrijd kon beginnen. Met de shirtjes gewassen en de auto’s getankt vertrokken wij richting Benschop. Het team was vastberaden deze wedstrijd te winnen om zo vlak voor de winterstop nog een lichtpuntje in het tot nu toe tegenvallende seizoen te vinden. Het zou een degradatiekraker gaan worden waar nog lang over zal worden gesproken. De basisopstelling van Ody 3 luidde als volgt (rechts naar links, achter naar voren): Tom-Rick-Koen-Timo-Paul?-Pup-Bernt-Joost-Joren-Pieter-Dennis. Met dit sterrenensemble moest Benschop 3 verslagen gaan worden.

De eerste helft vloog voorbij. Weinig kansen aan beide kanten, afgezien van een paar schoten van afstand. Benschop wist maar op één manier vooruit te komen en dat was de lange bal. Gelukkig had Ody zijn luchtmacht weer achterin staan, dus hiervan kwam weinig uit de voeten. Er werd van Ody kant fanatiek gevoetbald en er werd gewerkt voor elkaar. De verdediging stond potdicht en stond bij de rust de brilstand nog op het scorebord. Trainer Jasper kon er overigens zeer spijtig niet bijzijn door ziekte. Daarom klonk in de kleedkamer de stem van (alleen) Bart. Het team werd nog eens scherp gesteld, maar het team deed het behoorlijk, dus die goal zou nog wel gaan vallen.

Zo begon de tweede helft en de paarse strijdmacht mocht het weer gaan laten zien. Gelijk werd de tegenpartij (Benschop) vastgezet en hierdoor kreeg Odysseus de controle over de wedstrijd. Odysseus begon gevaar te creëren voor het doel van Benschop en een goal hing in de lucht. Uit een snelle aanval gebeurde het. Dennis werd weggestoken op de linkerflank. Door zijn snelheid was hij niet weer bij te houden en hij kwam de bal netjes afleveren in de zestien. Daar stond natuurlijk, zoals het hoort, een goede spits die de bal zeer vaardig met zijn chocoladebeen in de korte hoek prikte. De keeper was verschalkt en het stond 0-1! Het was wel even geleden dat Heren 3 op voorsprong had gestaan, maar het misstond ze niet. Het gevoel was goed en de wedstrijd werd hervat met de aftrap van Benschop. Odysseus hield de hoge druk aan en Benschop kon hier nog steeds niet onderuit voetballen. En ja hoor, als een duveltje uit een doosje stond het zo maar opeens 0-2! Wederom Dennis was op de linkerflank weggelopen om een goede voorzet te verschaffen. De voorzet kwam in eerste instantie niet aan, maar door een zeer attente spits werd de bal voor de handen van de keeper in het doel geprikt. De grote teen van de knappe spits velde het oordeel. De vreugde was uiteraard groot, maar de voorsprong moest nog verdedigd worden. Er was immers nog ruim een halfuur te spelen.

Om de voorsprong te verstevigen werden wat versterkingen aangebracht aan de kant van Ody. Zo mochten Arjan, Tom en Stef aantreden. Na een lange blessure mocht Stef eindelijk weer schijnen op het veld. So far, so good en het scorebord liet zien dat de 70ste minuut inmiddels was verstreken. Toch kwam daar de kans op de aansluitingstreffer van Benschop. Ze kregen en penalty na een overtreding van Arjan in het strafschopgebied. Arjan grapte in de rust nog over het weggeven van een paar penalties, maar het was duidelijk dat dit niet helemaal zijn bedoeling was. De keeper koos een hoek en de penaltynemer de ander, en het stond 1-2. Zo kwamen er nog een aantal spannende minuten aan aangezien Benschop dat punt al kon ruiken. Odysseus probeerde met man en macht de punten in eigen hand de houden maar het schip wankelde en kraakte. Door de aanvalsgeest van Benschop kwamen er echter ook grote gaten achterin te ontstaan. Hiervan kon Odysseus na een aantal gemiste kansen dan in de 87steminuut toch nog van profiteren. Joren soleerde vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal om de keeper. Het moment dat de bal Jorens schoen verliet wist de keeper al hoe laat het was. Hij liet zijn armen hangen en de overwinning was veiliggesteld. 1-3 was dus ook de eindstand. Odysseus mocht eindelijk weer eens 3 punten mee naar huis meenemen. De overwinning werd in de kleedkamer al gevierd met een heerlijk biertje en de dag kon eigenlijk niet meer stuk. Wel zat de wedstrijd van volgende week toch ook al in het achterhoofd. Houten, kampioen van vorig jaar zou thuis ontvangen gaan worden. 10:00, 14-12-2019 dus weer de volgende aflevering van uw favoriete soap. Komt dat zien, komt dat zien.