SCH '44 3

3e klasse H

12 oktober 2019 10:00

Opstelling

Op een regenachtige zaterdagochtend in oktober, verzamelden de mannen van USVV Odysseus ’91 zich om 9 uur ’s ochtends al in de kantine van Olympos. Om 10 uur stond namelijk de wedstrijd tegen SCH ’44 op het programma. Dat dingen anders moesten dan vorige week, was duidelijk. Na de 0-2 nederlaag uit tegen IJFC werd in de kleedkamer al gezegd dat de mentaliteit anders moet. “Willen werken voor elkaar,” bleek de belangrijkste strekking. De trainingen in de week erop wezen uit dat het goed zat in de koppies van heren 3, maar dat het lichaam van een handjevol spelers daar niet in meekon. Door een aantal blessures en ziektes, was de opkomst maar matig. De wedstrijdselectie moest daarom worden aangevuld door Timo en Pietje van heren 2. De basis elf: Keepert, Arjan, Tom V., Timo, Hunter, Frank, Timo, Puppy, Pietje, Joren en Rick.

Dat het anders moest ten opzichte van vorige week, bleek ook uit de wedstrijdbespreking. Verdedigend veranderde er niet veel, maar aanvallend “laten we jullie vrij,” sprak Jasper. In de motregen begonnen de mannen aan de warming-up en even later aan de wedstrijd. Na een minuut of drie bleek dat de lichamelijke klachten niet volledig over waren. Ditmaal was het Frank die vroeg in de wedstrijd uitviel doordat hij verkeerd terecht kwam. Na een korte warming-up kwam Bernt voor hem in de plaats. Niet lang daarna zag de koud in het veld gekomen middenvelder zijn directe tegenstander uit zijn rug weglopen en de 0-1 maken.
Het antwoord kwam vanuit de dug-out: Bernt en Timo (H2) moesten wisselen van positie. Na deze wisseling kwam de wedstrijd meer in handen van de mannen in het paars. Het middenveld werd dynamischer, waardoor er meer mogelijkheden kwamen om naar voren te voetballen. Odysseus werd gevaarlijker. Op een gegeven moment kwam Pietje op links aan de bal, waarna hij een precies uitgemeten balletje op Bernt gaf die daardoor opeens tegenover de vijandige keeper kwam te staan. Na een korte rekensom of hij zich zijn eerste doelpunt voor Odysseus (en het daarbij behorende kannetje) kon veroorloven, besloot hij dat hij zich financieel wel kon redden tot de 24e van de maand en schoof de bal langs de doelman. 1-1.

Hoewel Odysseus hierna de beste ploeg was, bleef de stand gelijk, totdat Tom Visscher besloot het heft in eigen hand te nemen en daar verandering in te brengen. Een voorzet van SCH schoot hij prachtig in eigen kruising. Nadat de rest van zijn team besloot dat het leuk gedaan, maar niet per se nodig was, moest Odysseus wederom op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel nog voor rust, nadat de rechtsback van SCH Pietje onhandig naar de grond bracht in het zestienmetergebied. De scheidsrechter kon niet anders dan de mannen in paars een penalty toekennen. Joren meldde zich en schoot de bal koelbloedig binnen. De stand werd 2-2 en met die stand werd theegedronken.
In de tweede helft moest er meer druk naar voren worden gezet en de spelers moesten scherp blijven bij de tweede bal. In de tweede helft ging dit nauwelijks fout. Een enkele keer kon SCH doorbreken, maar gelukkig stonden Keepert en Koen daar. Met name de verdedigende actie van Koen, waarin hij de bal voor de voeten van een doorgebroken speler van SCH weggleed, is een kandidaat voor de verdedigende actie van het jaar. De druk naar voren was goed. Er werd hard gestreden om de bal zoveel mogelijk in eigen bezit te houden en Odysseus kreeg zelfs enkele kansen. De schoten vanuit de tweede lijn en de diverse kopballen van de paarse luchtmacht vonden echter niet het net. Eindstand: 2-2. Desalniettemin mogen de spelers trots zijn op hun strijdlust. Niemand heeft het veld verlaten zonder bebloede knieën. Volgende week op teamweekend kunnen de moegestreden lichamen herstellen, zodat we de week erna weer gretig op zoek kunnen naar de drie punten.