Lopik 2

3e klasse H

9 november 2019 10:00

Opstelling

Op 9 november stond de wedstrijd Odysseus ’91 3 tegen Lopik 2 op de planning. Een zeer interessant affiche, zeker wanneer er gekeken werd naar de stand in de competitie. Beide teams hadden namelijk 6 punten uit 6 wedstrijden vergaard. Met twee intensieve trainingen achter de boeg en aardig vertoond spel tegen De Meern leefden we met hoop naar deze wedstrijd toe. Deze hoop werd ook nog eens versterkt door het grote aantal toeschouwers, dat ons, en in het speciaal de jarige Pieter Brocx, kwam aanmoedigen. Deze wedstrijd zou en moest gewonnen gaan worden en versterking vanuit Heren 2 in de vorm van Sieds en Stijn gaf ons alleen maar nog meer hoop. Met de volgende elf namen werd de wedstrijd aangevangen: Keepert, Stijn, Timo, Tom, Arie, Paul, Sieds, Pup, Pieter, Joren en Michael. Op de bank zaten Dennis, Rick, Joost en Hunter, die als welkome verrassing dekentjes hadden gekregen tegen de kou.

De wedstrijd werd gestart. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd, wat resulteerde in weinig kansen. We probeerden met combinaties erdoorheen te komen, maar we liepen onszelf telkens stuk op de verdediging van Lopik 2. Zij probeerden door enkele snelle uitbraken onze sterke verdediging te doorbreken, maar ook dat leverde voor hen zeer weinig op. Er viel daardoor weinig te beleven in de eerste helft met een ruststand van 0-0.

In de rust mocht Rick direct gaan warmlopen. Misschien zou hij dan iets kunnen forceren in de tweede helft om de wedstrijd voor ons over de streep te trekken. Hij kwam erin voor Michael. De tweede helft begon en Jasper had enkele tactische veranderingen aangebracht in ons systeem. Arie mocht centraal gaan staan en Tom kwam daardoor op linksback, zodat zij nóg minder mogelijkheden hadden om met snelheid door onze verdediging te komen. De wedstrijd bleef echter zeer slordig. Na het inbrengen van Joost en Hunter, die erin kwamen voor Stijn en Pup, was de verwachting dat het wedstrijdbeeld iets zou veranderen. Zowaar kregen we een kans via Joost, maar ook Lopik kreeg een enorme kans, waar zij Keepert bijna verschalkte in de korte hoek. Gelukkig schoot de paal hem echter te hulp. Het bleef 0-0, maar in een van de laatste minuten sloeg voor ons helaas het noodlot toe. Na een rare kluts kwam de bal voor de voeten van hun spits en die schoot de bal er helaas in. 0-1 was daardoor de eindstand.

Hopelijk kan een week met twee intensieve trainingen ons voor de wedstrijd tegen DHSC 3 goed voorbereiden, zodat we dan wel de drie punten kunnen binnenslepen. Tot volgende week!