... (schot)

3e klasse H

18 januari 2020 10:00

Opstelling

Na een paar rustige weken mochten de mannen van drie afgelopen zaterdag eindelijk weer het veld op. Op het programma stond de wedstrijd tegen Houten 3, de nummer twee van de ranglijst en de kampioen van vorig seizoen, die zichzelf niet goed genoeg vonden om te promoveren en vrijwillig bij ons in de competitie zijn gebleven. Een wedstrijd die voor de winterstop twee keer werd afgelast, maar nu eindelijk kon doorgaan. Aangezien heren drie zich op het moment slechts met de tiende plek tevreden moet stellen, leek het van te voren een erg lastige wedstrijd te worden. Desondanks stonden alle dertien spelers om 9 uur gretig klaar op Olympos. Na een goede voorbereiding kwam het bestuur helaas met slecht nieuws. De KNVB scheidsrechter die onze wedstrijd zou komen fluiten was betrokken geweest bij een verkeersongeluk en zou niet meer komen fluiten. Op dat moment ging het bestuur snel opzoek naar een vervanger en was het voor beide teams improviseren. Gelukkig kon het bestuur relatief snel de grote vriendelijke reus van de club bereiken en stond Jacco Vilijn binnen een uur klaar om te de wedstrijd te fluiten.

Na een verkorte tweede warming-up stond heren drie nog steeds even gretig klaar om de wedstrijd te beginnen. Voor deze wedstrijd had trainer Jasper de volgende elf namen uitgekozen. Op doel Tom, achterin Tom, Timo, Lars en Rick, op het middenveld Stef, Bernt en Joost en voorin Cas, Pieter en Joren. Hiermee had heren drie Michael en Kevin (H4) nog achter de hand en betekende dit het langverwachte debuut van trainingslid Lars. Aanvoerder Stef wist dat Houten door alle vertragingen een matig tot slechte voorbereiding kende op deze wedstrijd en dat de spelers waarschijnlijk al licht gefrustreerd waren. Daarom besloot heren drie volle bak aan de wedstrijd te beginnen in de hoop de tegenstander in de vroege fase te verassen. Deze tactiek bleek zijn vruchten af te werpen, aangezien Ody, met name door veel gewonnen duels op het middenveld, al vroeg de voorhand kreeg in de wedstrijd. Extra duidelijk werd dit toen de keeper van Houten moeite had met een voorzet van rechtsback Rick en de rebound voor de voeten van spits Pieter belande. Die wist maar al te goed wat hij moet zo’n bal moet doen en schoot resoluut binnen. Zo stond Odysseus al na tien minuten op een 1-0 voorsprong. Na dit goede begin veranderde heren drie niks aan de speelstijl en bleven ze net zo hard doordrukken. Na wederom een balverovering op het middenveld, lag er veel ruimte achter de verdediging van Houten. Pieter ontving de bal en gaf op het juiste moment diep op Joren. De keeper van Houten was niet op tijd bij de bal. Joren kon aannemen en rustig met links tussen de keeper en de laatste verdediger van Houten door spelen, waarna de bal langzaam over de lijn rolde, 2-0 na 15 minuten. Een betere start had Ody zich eigenlijk niet voor kunnen stellen, echter wisten ze wel dat dit tempo niet de hele wedstrijd vol te houden was en besloten de mannen een beetje in te zakken en de tegenstander lager op te vangen. Gedurende de eerste helft kantelde het wedstrijdbeeld licht en kwam Houten steeds beter in de wedstrijd, maar kwam het nog niet tot ontzettend grote kansen. Tot ze in de 40e minuut een vrije trap kregen halverwege de helft van Odysseus. Deze werd op maat bij de tweede paal gelegd en vervolgens goed binnen gekopt door de aanvaller van Houten. Hiermee werd de ruststand bepaald op 2-1. Niet ideaal een tegengoal zo vlak voor rust.

In de rust werd besloten dat Ody de tweede helft op de zelfde manier ging beginnen als de eerste, dus met hoge druk. Dit werkte prima, maar leidde niet tot een uitbreiding van de voorsprong. Heren drie wist hiermee dat de rest van de wedstrijd een hevige strijd zou worden. In de 60e en 64e minuut was Ody geforceerd beide wissels te gebruiken en wisten de overgebleven veldspelers dat ze de wedstrijd vol moesten maken. In de laatste fase werd het spel gedomineerd door Houten en vocht Odysseus met alles wat ze hadden om de voorsprong te behouden. Dit lukte totdat in de 86e minuut een schot van Houten op de paal belandde en terug het veld in rolde. De bal rolde langs meerdere spelers van beide teams om vervolgens voor de voeten van een speler uit Houten te belanden. Deze speler bleef koel en schoof de bal hard in de linkerhoek, Tom was kansloos. Na deze goal bleef de eindstand mede dankzij een ijzersterk debuut van verdediger Lars steken op 2-2. Een prima uitslag als er wordt gekeken naar de ranglijst. Toch brengt de manier waarop wel wat teleurstelling met zich mee.

Als heren drie in de tweede helft van de competitie wil stijgen op de ranglijst zal het na inmiddels vijf gelijke spelen dit seizoen nu echt moeten beginnen met winnen.  Komende zaterdag is daarvoor weer een mogelijkheid. Wederom om 10 uur thuis op het hoofdveld. Ditmaal tegen DHSC 3, de nummer drie van de ranglijst. Na een 1-1 gelijkspel uit bij de DHSC en de uitslag van deze zaterdag is heren drie extra getergd om de drie punten deze keer op Olympos te houden.  Kom dus vooral kijken, elke beetje steun wordt door de spelers van drie heel hartelijk verwelkomt. Tot zaterdag!