Odysseus '91 3

3e klasse H

5 oktober 2019 16:30

Opstelling Odysseus '91 3

IJsselstein uit, ‘dat gaat wat worden’, ‘we kunnen de blamage van vorige week snel vergeten’, ‘voetballend ons eigen spel spelen’, dat was de instelling waar de heren van Ody 3 zaterdag mee het veld op liepen. Veel jongens kampten de week er voor met blessures en het was van te voren niet duidelijk wie er wel en wie er niet konden voetballen. Te makkelijk over deze wedstrijd denken, was zeker geen aanrader. IJFC was nog ongeslagen na twee potten ballen dus ze deden zeker iets goed. Het werd vrij snel duidelijk waar de kracht van IJFC lag, de lange bal en hoge druk. In de eerste helft wist de spits via deze tactiek, een keer of drie, rond de 16 meter op doel te schieten. Het ging redelijk gelijk op met meer kansen voor IJFC, maar grotere kansen voor Odysseus. Zo had Joaquin, na het breed leggen van Joost, alleen de keeper nog voor zich, maar wist deze helaas niet te passeren. Verder waren er nog wat kop kansen uit voorzetten van rik die gevaar voor de doelman van IJFC vormden, maar helaas ook die gingen niet raak en dus werd er gerust met de brilstand. Na de rust was er niet meteen de benodigde scherpte achterin, waardoor de bal voor de 50ste minuut via een snelle ingooi en een uitgekapte verdediger er aan de verkeerde kant in lag. Voetballend ging het minder in de tweede helft en kansen bleven uit. Om dingen nog erger te maken, wist een kleine teen van de middenvelder van IJFC uit een vrijetrap, de bal nog net te raken en buiten het bereik van Tom in de rechterhoek te maneuvreren.  Met 2-0 op het score boord en nog 10 minuten reguliere speel tijd, werd er gekozen om Koen door te sturen naar de spits om zo nog iets te forceren maar te vergeefs… Het leed was al geschiet en ondanks deze alles of niets tactiek bleef de stand 2-0. 3 punten uit 3 wedstrijden is niet een start waar je voor zou teken, en het team moet als geheel evalueren hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.