89'
...

Mannen KNVB beker Amateur poule 1, Groep 1 100

21 november 2009 14:30

Opstelling: Sonny- Lorin(Bas), Sebas, Wietse, Rik(Loek) - Gijs, Jesse, Mark - Karim(Chris), Jobke, Adam. Voor de heren van Odysseus 1 stond er een bekerwedstrijd op het programma. Na soeverein de poulefase door te zijn gekomen(3 overwinningen 25 doelpunten voor en maar 2 tegen) en een vrije doortocht door de 2e ronde, mochten ze nu aantreden tegen Apollo '68 uit Hensbroek (uit de welbekende gemeente Koggenland in Noord-Holland). Deze club komt uit op zondag in de derde klasse, een geduchte tegenstander dus. Van de 2000 inwoners uit Hensbroek was 1,5 bus naar het mooie Utrecht gekomen voor deze confrontatie. Voor Odysseus was dit een goede mogelijkheid om zichzelf te kunnen testen richting de Utrechtse topper en derby volgende week tegen medekoploper Elinkwijk. De spelers en supporters van Apollo waren de bus nog niet uitgestapt of Lorin schoot ze alweer naar huis, Binnen een minuut kwam hij voor zijn man en haalde van ver, HEEL VER, hard uit en de bal trof de rechterkruising(Sunday Oliseh zou er trots op zijn). En of de keeper nou last van de zon had of niet, deze had hij van zijn levensdagen niet kunnen pakken. 1-0 voor Ody in de 1e minuut. Daarna moesten Apollo komen, dat deden ze dan ook, maar ze kwamen tot de 16 en verder liet Ody ze niet komen. Op 1 moment na, De spits van Apollo draaide goed weg en schoot laag in, Sonny redde met zijn vingertoppen en Lorin gleed de bal daarna nog bijna in eigen doel, maar de bal ging gelukkig naast. Ody kwam echter wat verder en had meer druk op het doel van Apollo en dit resulteerde in wat mogelijkheden. In de 21e minuut was er een Corner voor Ody, de bal bleef achterin hangen bij de mee opgekomen Wietse die kon zich vrij draaien en schoot, de bal kwam bij Karim die de bal aannam en vanaf dichtbij goed hard raakschoot, 2-0 voor Ody. Dat nam de spanning even van de wedstrijd, Ody liet Apollo komen en kwam er af en toe gevaarlijk uit met de snelheid van Adam en Karim. Apollo kwam niet door de stugge en goed verdedigende defensie van Odysseus. Toen Adam ook nog met een hoogstandje de bal door de benen speelde van een van de Apollo'ers stond het publiek op de banken! Na de rust bleef rik achter in de kleedkamer met een verminderd zicht en een duizelig hoofd, na een ongelukkige botsing aan het einde van de tweede helft. Loek verving hem. In die tweede helft bleef Apollo het proberen en zocht steeds meer de aanval, Dit resulteerde in wat meer druk op het Ody goal, maar echte kansen waren er niet. Wel kwam hierdoor veel ruimte voor onze voorhoede. Waar we tot de 16 meter goed mee omgingen er waren goede kansen maar de laatste pass en de afronding liet het af en toe afweten. Hierdoor bleef het 2-0 en zat Apollo nog in de wedstrijd. Nadat ook nog Chris en Bas in het veld waren gekomen veranderde het spelbeeld niet. Apollo bleef proberen en kwam narmate de wedstrijd vorderde met steeds meer mensen naar voren. Chris had nog bijna het publiek getrakteerd op een 2e wondergoal door vanaf 35 meter de bal net onder de lat te plaatsen, helaas tikte de keeper de bal net over de goal. In de 89e minuut was de Ody defensie voor het eerst van de dag even niet attent en de aanvoeder van Apollo vrij mocht inkoppen, dat deed hij dan ook uitstekend 2-1. Maar de laatste wanhoopspogingen van Apollo waarbij zelfs de keeper mee naar voren ging werden te niet gedaan door de collectieve defensie van Ody. Waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Ody gaat dus door naar de volgende ronde en hopelijk loten ze daarin een mooie tegenstander! Beker,dat blijft toch de kortste weg naar Europees voetbal. Was getekend, SH