1 - 3

WV-HEDW 4

1e klasse B

30 november 2019 12:30

Hoewel de laatste zaterdag van November beter had kunnen beginnen- de wedstrijd van Heren 3 werd afgelast vanwege een onbespeelbaar veld- werd het hoofdveld voor de heren van 2 wel goedgekeurd. De mannen van Jvz en Tamar mochten deze week aantreden tegen WV-HEDW 4 uit Amsterdam en werden door Jvz gewaarschuwd voor een slimme en ervaren ploeg. Ondanks dat er vooraf een tweedeling binnen het team leek plaats te vinden (de ouderwetse oude garde was het duidelijk niet eens met de verfrissende muziekkeuze van de ‘new wave’), kon er nog wel een gezamenlijke teamfoto gemaakt worden. Hoe goed iedereen ook zijn best had gedaan om er netjes uit te zien voor de foto’s, de spleetogen waren door de lage stand van de zon niet te voorkomen.

In het doel mocht Onno zijn opwachting maken met Michael, Steven, Bas en Joaquin voor zich in de defensie. Controlerende middenvelders waren Thomas J. en Simon, met op 10 spelend Roman. De aanval die Odysseus met doelpunten moest voorzien bestond uit Jeshua, Ramon en Tycho.

En dit gebéúrde. Spits Ramon tekende al vroeg in de wedstrijd met zijn eerste doelpunt voor Heren 2 voor de openingstreffer, wat hem op een kannetje kwam te staan. Ody begon goed aan de wedstrijd en creëerde de ene grote kans na de andere. Deze kansen konden echter niet worden verzilverd, zo wist Ramon binnen een paar seconden tijd de paal én de lat te raken waarna de bal wonderbaarlijk genoeg niet tussen de palen belandde. WV-HEDW bleef hierdoor in de wedstrijd en werd in de loop van de eerste helft steeds sterker. Vijf minuten voor rust ging het mis voor de Odysseanen. De goed keepende Onno werd geklopt met een onhoudbaar schot in de kruising, waardoor beide ploegen thee konden gaan drinken met een gelijkspel.

Jvz wees in de rust op de conditie van de ietwat oude ploeg, en doel was om de gasten daarop af te troeven in de tweede helft. Nog een voordeel: de Amsterdammers speelden nu tegen de laagstaande zon in. Dit kon nog best een probleem voor ze vormen, zo kan Steven bevestigen. Toch werd de tweede helft er niet beter op voor de heren van Ody. Er werden minder kansen gecreëerd en WV-HEDW kreeg een aantal goede mogelijkheden, zoals uit een indirecte vrije trap in de zestienmeter van de thuisploeg. Hieruit viel op te maken dat beide teams, inclusief trainers en toeschouwers, de spelregels van voetbal niet beheersen, aangezien niemand anders dan de arbiter begreep dat dit een overduidelijk geval was van een indirecte vrije schop, namelijk…........     De vrije bal belandde op de paal. Na ongeveer een kwartier na rust kwam de uitspelende ploeg op voorsprong. Odysseus leek hier zichtbaar van ontdaan. Duels werden verloren en zelfs eenvoudige passes kwamen niet meer aan. Zelfs invallers Ruben, Timo, Stijn, Sieds en Sjoerd konden het tij niet meer keren. WV-HEDW maakte er zelfs 1-3 van, waar grensrechter Thomas M. vlagde voor buitenspel. Hij weigerde mee te gaan met de beslissing van de scheidsrechter en maakte de wedstrijd af zonder de vlag naar beneden te halen of nog een stap te zetten. Odysseus kwam niet meer tot scoren en de wedstrijd eindigde in 1-3 in het nadeel van Ody. Het nummer ‘Zeg me dat het niet zo is’ dat na afloop gedraaid werd (weer typisch zo’n keuze van de oude garde), gaf een goede afspiegeling van hoe sfeer er in kleedkamer voor stond. H2 was duidelijk nog niet ingespeeld in de gele shirts en mag het volgende week in het paars waarmaken in de uitwedstrijd tegen CDW2, dat slecht een punt boven Ody staat.