Jelle Ros (schot)
Assist: Bas Bos

1e klasse B

8 februari 2020 12:00

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Loosdrecht op het programma. Het was de eerste wedstrijd van de nieuwe en laatste periode. Na de eerste periode op een teleurstellende elfde plaats af te sluiten, was het zaak om de nieuwe periode goed te beginnen. De ambitieuze doelstelling om een periode en een top 6 plaats te bemachtigen staat nog steeds namelijk. Loosdrecht blijkt echter een zeer lastige tegenstander te zijn voor Ody. Ody heeft hier in de laatste jaren niet meer gewonnen en ook vandaag bleek Ody het hier lastig te hebben.

De mannen van het tweede moesten om 10:45 verzamelen bij Loosdrecht. De ov coördinator had de dag van tevoren een mooi ov schema in elkaar gezet waarbij je om 09:12 kon vertrekken, een rit van bijna anderhalf uur. Gelukkig waren er andere oplettende die met het idee kwamen om een ov-fiets te huren vanaf Hollandse Rading. Dit verkorte de totale reis naar ongeveer 20 minuutjes. Het kwam echter wel met een prijs. De speling was niet heel groot en toen het ook nog even duurde voordat de ov fietsen terecht waren, kwamen deze mannen om 10:46 aanzetten in de kantine. Één minuut te laat en dus krijgt de GoCo weer een kans om hun gokverslaving te voeden.

Na een goede warming up en het publiek bedankt te hebben voor hun aanwezigheid, mochten de heren van het tweede aantreden in de volgende opstelling: Onno-Stijn-Steven-Bas-Jesse-Juul-Jaron-Mick-Timo-Ruben-Michael. De bank werd bezet door Thomas, Jelle, Niels en Sieds. De eerste helft was ronduit slordig van Ody. We hadden afgesproken de wedstrijd een beetje ingezakt te beginnen, geen druk dus. Het idee van deze tactiek is dan dat als je uiteindelijk de bal hebt wel weer gaat voetballen. Dit was helaas niet helemaal goed overgekomen en dit leidde dan ook tot 0 kansen voor de goal van Loosdrecht. Loosdrecht kon echter wel profiteren van ons dramatische spel en scoorde al vrij snel de 1-0. Na een half uur stond helaas ook al de 2-0 op het scorebord.

De tweede helft begon al wel wat beter. We kwamen hier wel iets beter aan voetballen toe, ook al was het creëren van kansen nog steeds lastig. Met nog een half uur te spelen mocht Sieds dit gaan verbeteren ten koste van Mick. 5 minuutjes hierna mochten ook Thomas en Jelle hun rentree gaan maken. Jelle was de eerste seizoenshelft gaan ‘studeren’ in Polen en door veel blessure leed was dit weer de eerste wedstrijd van Thomas sinds 5 oktober. Dat Thomas nog moest wennen na lang blessure leed was helaas te merken. Het duurde ongeveer 5 minuten voordat de bal in het goal achter Onno lag en nog geen 5 minuten daarna lag de tweede erin. Ody kon nog wel de eer redden door er zelf nog twee goals in te schieten. Jelle scoorde meteen de eerste kans van de wedstrijd en even later schoot Ruben de tweede voor ody erin. De wedstrijd eindigde nog met een goal van Loosdrecht en zo kwam de 5-2 op het scorebord.

Al met al was het dus een bedroevende start van de tweede periode. Hopelijk kunnen we ons snel herpakken en de volgende wedstrijd tegen Valleivogels wel een goed resultaat neerzetten. Zal toch leuk zijn als we weer een keer omhoog kunnen gaan kijken.