5 - 0

Renswoude VR1

Vrouwen Zaterdag DA6, 5e klasse C

14 november 2009 14:30

Het weer was goed en de grasmat lag er weer mooi bij. Een prachtige dag dus voor een leuk potje voetbal. Na een lange stevige warming up, instructies aan de gelegenheidskeepster en goed ingespeeld te zijn, werd er om half drie afgetrapt op het B-veld van de Griekse godenberg. Renswoude zou verslagen moeten worden om de plaats in de top 5 te behouden. Kijkend naar de cijfers en het in grote getale aanwezig thuispubliek zou dit geen probleem moeten zijn en zouden we met een ruime overwinning van het  veld moeten kunnen lopen.

Vol zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Het zelfvertrouwen leek echter al snel te dalen. De vorm van voorgaande weken was ver te zoeken. Er werd wel geprobeerd te combineren, maar echt mooi gevoetbald werd er niet. De kansen die gecreëerd werden waren dan ook minimaal. Al met al werden er drie à vier uitgespeelde kansen gecreëerd in de hele eerste helft die helaas tot niets leiden. Het wachten op een doelpunt duurde dan ook lang, heel lang. Gelukkig voor ons wist Anouk zo’n kwartier voor rust het net wel te vinden. Met een prachtig hoog schot dat met een boogje achter de keepster van de tegenstander in het doel belandde. Renswoude wist enkele keren uit te breken, maar echte kansen kregen zij gelukkig niet. Mede dankzij af en toe optreden van gelegenheidskeepster Emma werd het doel schoon gehouden. Ruststand: 1-0.

Na een donderpreek in de kleedkamer van el Traineur gingen we weer het veld op. De donderpreek en de wind die we de tweede helft in de rug hadden leken ons voort te stuwen. Er werd beter gevoetbald. Iedereen was sneller bij de bal en er werd beter gecombineerd. Er werden serieuze kansen gecreëerd en deze werden ook benut. Linksback Saskia wist als tweede het net te vinden met een afstandsschot. Renswoude zakte in en de derde en vierde goal vielen niet lang na de tweede. Onze topscoorders Maaike en Anouk wisten zoals zo vaak de bal weer in het doel te werken. Zo’n tien minuten voor tijd viel de 5-0 door een poeier van Emma die haar positie van gelegenheidskeep had geruild met die van spits. Renswoude kwam er de tweede helft niet meer door en gelegenheidskeep Marije had dan ook geen moeite de nul te houden. Er werd afgefloten en wij stapten wederom tevreden met een overwinning van het veld. Dit was de vijfde overwinning op rij. Hopelijk weten we deze reeks volgende week voort te zetten tegen ons eigen Dames 6.