Odysseus '91 3

3e klasse H

21 september 2019 11:30

Opstelling Odysseus '91 3

De zon schijnt met een warme gloed over de toppen van de bomen op zaterdag 21 september als de mannen van heren 3 zich verzamelen voor de kantine van Brederodes te Vianen. Op deze nazomer middag mogen de mannen zich klaarmaken voor hun eerste krachtmeting van het seizoen 2019/2020. Nu resultaat halen zal een goed begin zijn om het gestelde doel van dit seizoen, kampioen worden, te kunnen gaan waar maken. Tactisch hoeft er niet meer veel te worden besproken in de kleedkamer, omdat dat donderdag tijdens de teambespreking lang en uitgebreid is gedaan. Nadat de basis elf, Keepert op goal, Hunter rechtsback, Timo en Koen als centraal duo, Arjan linksback, Stef op 6 met Bernt en Emiel ervoor, Joren, Pieter B en Rick respectievelijk links buiten, spits, rechts buiten, hun juiste shirtjes aan hadden kon er worden begonnen met warmlopen.
Het veld waarop zou worden gespeeld was nog bezet dus moest er worden warmgelopen op een tussenstukje grasveld wat bezaait lag met eikels en valkuilen. Niet de optimale omstandigheden voor een warming-up en in combinatie met het stroeve kunstgras kon voor blessures worden gevreesd. Om 11:30 blies de scheids op zijn fluit en kon de wedstrijd beginnen. In de eerste fase van de wedstrijd was het aan beide kanten zoekend, er waren niet veel kansen en het spel aan de bal was onrustig. De vrees voor blessures was niet geheel onterecht want na een minuut of 10 viel Bernt uit en moest de eerste wissel aan de kant van Odysseus91 plaats vinden. Frank mocht zijn debuut maken in de ploeg van Jasper en Bart, en Stef en Emiel komen versterken op het middenveld. Zonder zelf nog kansen weg te hebben gegeven en zelf meerdere keren gevaarlijk te zijn geweest, uit door Emiel goed genomen corners, die de goalie van Brederodes er knap uit wist te houden, werd het duidelijk dat de Odysianen het overwicht begonnen te krijgen in deze wedstrijd. De mannen van Brederodes waren stuk voor stuk gretig aan het uitstappen en tackelen, maar door al dat uitstappen vielen er gaten achterin en via een snelle uitbraak van Ody kreeg Pieter de bal in de voeten gespeeld van Stef in het strafschop gebied van de tegenstander, na rustig te hebben aangenomen en even na gedacht te hebben over in welke hoek hij de bal nou zou gaan schieten en onder aandringen van zijn teamgenoten, deed Pieter wat er moest gebeuren en kon de doelman van de thuisploeg de bal uit het netje vissen. 0-1 de stand en gretig naar meer bleven de jongens doorgaan met aanvallen, via een actie van Rick over de rechter kant kwam de bal weer bij Pieter terecht, maar hij stond nog in het krijt bij Stef dus in plaats van zelf de bal tussen de palen te knallen liet hij de kans over aan Stef die de bal koelbloedig langs de laatste man van Brederodes schoot, 0-2. Maar daar bleef het niet bij want na bal verovering op het middenveld en een goede steekbal van Frank, kon Joren zijn directe tegenstander opzoeken. Alvorens zelf naar binnen te gaan maakte hij een goede schijnbeweging naar buiten die zijn tegenstander compleet op het verkeerde been zette. Nu was het alleen nog een kwestie van de bal, vanaf de 16 meter, buiten bereik van de keeper en tussen de palen zien te krijgen. Maar ook dit was voor de linksbuiten geen enkel probleem, en met een stand van 0-3 gingen de teams de rust in.

Odysseus kwam de rust uit met dezelfde 11 op het veld die ook bij rust de kleedkamer in waren gegaan. Maar vroeg in de 2de helft moest daar wel verandering in komen, omdat Stef zijn knie ernstig had verdraaid. De 3de captain pup moest zijn plaats overnemen. Ook aan de kant van de tegenstanders bleven kruisbanden niet gespaard, en het spel heeft een tijd stilgelegen voor het behandelen van de blessures. Desondanks sloeg de vermoeidheid wel toe bij beide ploegen, het spel beeld was er een van veel lange ballen aan beide kanten, maar lange ballen leken niet effectief tegen de lange achterhoede van de Griekse godenzonen.  In de laatste fase van de wedstrijd mocht Pieter R ook nog zijn energie stoppen in menig actie over de rechterflank, maar deze mochten deze keer niet tot een treffer baten. Na nog een stiftballetje van Joren die de keeper maar net met de vingertoppen over de goal wist te werken en een bal op de lat aan de andere kant, vond de scheids het wel weer mooi geweest en blies de wedstrijd tot een einde. Met dit goede resultaat en een schone auto gewassen door de dames van het eerste van Brederodes ging iedereen weer op Utrecht aan. We kijken nu natuurlijk allemaal uit naar wat de rest van het seizoen in petto gaat hebben. En hopen dat Bernt en onze aanvoerder weer snel zullen revalideren.