6 - 2

EDO (U) VR1

3e klasse B

16 november 2019 15:15

Na het verlies van vorige week waren de dames van Ody VR2 erop gebrand om op de koude zaterdagmiddag van 16 november de wedstrijd te winnen van EDO VR1. Terwijl de gevoelstemperatuur ondertussen onder het vriespunt zakte, begonnen de dappere dames van Ody 2 vol overtuiging aan hun warming-up. EDO staat onder ons en dat gaan we ook zou houden!

Meteen in de tweede minuut ontstaat er al een grote kans voor Ody, Anne wordt knap aangespeeld en staat 1 op 1 met de keeper, maar de keeper weet helaas de bal buiten haar doel te houden. Enkele minuten later is er echter gevaar aan het andere kant van het veld, EDO breekt snel door, maar gelukkig zien we de bal naast het doel eindigen. Zo blijft het de eerste minuten veel heen en weer gaan, totdat de openingstreffer valt. Emma weet Star met veel precisie dwars door het centrum aan te spelen, waarna Star snel draait en verwoestend uithaalt: 1-0! Wat een heerlijke start voor Ody!

Ody is echter nog allesbehalve veilig, want EDO breekt in de volgende minuten nog een paar keer gevaarlijk uit via snelle counters. Gelukkig staan Siets en Cherelle goed op te letten en weten ze een tegendoelpunt te voorkomen. Bij een zeer kansrijke 1 op 1 situatie van EDO blijft Cherelle goed wachten en weet uiteindelijk knap te redden met haar voet. Ody weet in de tussentijd ook menig kansen te creëren, maar weet er nog geen te benutten. De duels op het veld worden ondertussen steeds feller, zo wordt Pleunie meermaals hard naar de grond gewerkt en weet Siets in een duel, waarbij het gewicht niet in haar voordeel speelt, knap op haar benen te blijven staan, terwijl haar tegenstander op de grond valt.

Ody krijgt ondertussen weer wat meer de overhand in de wedstrijd en daarbij groeit ook het vertrouwen. Zo kapt Cherelle in alle rust nog even de EDO-spits uit waarna ze hem nonchalant inspeelt op onze linksback Christa. Na ruim een half uur spelen weet Anne een klutsbal bij de zestien van EDO af te pakken en schiet genadeloos hard binnen: 2-0! Heerlijk, eindelijk wat meer zekerheid voor Ody. Op de bank ontstaat vanaf de 2-0 bij Yvonne dan ook het doel om elk kwartier te scoren. De grote taak aan de spelers op het veld om Yvonnes wens in vervulling te laten gaan. Go Ody!!!

Nadat de verdediging van Ody even staat te slapen, ontstaat er een gevaarlijk 1 op 1 situatie met Cherelle, gelukkig is EDO tot nu toe niet heel secuur gebleken met haar kansen en wordt ook deze bal ruim over geschoten. EDO begint ondertussen steeds gefrustreerder te raken en loopt elkaar flink uit te foeteren, ook de coach van EDO doet hier, tot groot ongenoegen van de Ody-bank, fors aan mee. De frustratie van EDO wordt uiteindelijk zo hoog dat een middenvelder de bal hard in het gezicht schiet van de arme scheids. De scheids valt vervolgens om, maar weet gelukkig weer snel overeind te krabbelen en laat het spel gewoon verder gaan, wat een HELD!

Elke vraagt zich ondertussen in de dug-out af, wie de viespeuk is die van onze splinternieuwe pionnenhouder een piemel heeft gemaakt. De bank gelooft haar oren niet, totdat Elke uiteindelijk met bewijs komt. Niet alleen de wissels en blessa’s moeten hier hard om lachen, ook de moeders aan de zijkant beginnen luid te gniffelen.

De rust zit er bijna aan te komen, dus volgens Yvonnes schema moet er snel gescoord gaan worden. Gelukkig neemt Nicky die taak maar al te graag op zich en weet ze na een voorzet van Anne met rechts (!) de bal knap over de keeper heen te wippen: 3-0! En we lopen nog steeds op schema!

In de rust probeert iedereen weer even op te warmen met hete thee en wordt de tactiek voor de tweede helft besproken. Iedereen spreekt zijn verbazing uit over de tactiek van EDO, de verdediging blijft namelijk vrijwel constant rond hun eigen zestien staan, waardoor ze het veld heel lang maken en het voor Ody op het middenveld heel makkelijk voetballen is. ‘Gewoon daarmee doorgaan’ luidt dan ook het advies van Tom en Mart.

Ody komt goed uit de kleedkamer en Evy komt dan ook al binnen 5 minuten 1 op 1 tegen de keeper te staan maar helaas komt de keeper goed uit en weet ze de bal met haar voet te redden. Nog geen twee minuten later gaat Ody weer vol in de aanval, Nicky behoudt het overzicht en legt de bal in de zestien af op Pleunie die hem ubernonchalant om de keeper heen weet te krullen, 4-0! Mart kan zijn geluk niet op met het aantal doelpunten: ‘Dit hadden we echt even nodig, dit had IK echt even nodig’. Enkele minuten later wordt een corner van Ody niet goed weggewerkt door EDO, waardoor Emma tot tweemaal toe een schietkans krijgt die wordt gered, maar als de bal vervolgens voor Evy’s voeten verschijnt, is er geen houden meer aan: 5-0! ‘We lopen voor op schema’ roept Yvonne in extase. Het is vervolgens nog iets meer dan een half uur spelen en het lijkt alsof EDO het niet meer ziet zitten, want plotseling gebeurt er iets geks met de wissel en staat EDO een minuut met 12 man te spelen. Gelukkig heeft Mart dit valsspelen snel in de gaten en wordt er 1 EDO-speler van het veld afgehaald.

Het is onduidelijk of het de vermoeidheid is, maar Ody krijgt het in het laatste half uur wat moeilijker met EDO. Na slordig balverlies op het middenveld, staat Cherelle ver voor haar doel en weet EDO knap over Cherelle heen te schieten: 5-1. Dit geeft EDO weer nieuwe moed en enkele minuten later weet EDO er razendsnel uit te komen, waarbij Ody met de schrik vrijkomt, omdat het schot de lat treft in plaats van het net. Ody weet ook nog steeds prachtige aanvallen te creëren. De bal wordt ontzettend snel verplaatst van links naar recht via Do, Wout en Star uiteindelijk naar Kaylee, die maar net naast schiet. Uiteindelijk 5 minuten voor tijd wipt Pleunie prachtig de bal over de keeper van EDO heen: 6-1! De voorspelling van Yvonne is uitgekomen en ze is dan ook zo trots als een pauw! In de 90e minuut wordt er makkelijk gehapt op het middenveld, waarna de bal bij de spits van EDO belandt, die hem knap inschiet, 6-2. Opmerkelijk was dat de aanvoerder van EDO vervolgens over het veld schreeuwde: “pak de bal, pak de bal.” Toeschouwer Marloes kan aan de zijkant haar gelach niet op en riep vervolgens: “Ja EDO, het kan nog, het kan nog”. 1 minuut later werd er afgefloten, zes keer gescoord, dat voelt goed! Dit vasthouden voor volgende week tegen CSW.

Opstelling: Cherelle, Chris, Britt, Emma, Siets, Wout, Star, Pleun, Nicky, Evy (Do), Anne (Kaylee)