1 - 2

HMS VR1

3e klasse B

7 december 2019 15:15

Vandaag stond voor ons de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Het begon allemaal al goed met Emma die ruzie had met het scorebord, het is ook niet makkelijk natuurlijk.

We beginnen met wat kansen aan beide kanten van het veld. Uit de corner weet de kleinste van HMS de bal op het hoofd te krijgen, maar kopt gelukkig over. Minuutje later direct Pleun met een goede kans, maar helaas kon Yvo niet zien wat er gebeurde omdat het zicht werd geblokkeerd.
Wij krijgen corner mee. Is dat even geluk, wij hebben net donderdag geoefend op de wel bekende trein. Het zag er allemaal heel leuk en professioneel uit, maar helaas koop je daar geen goal voor.
Nog helemaal in de ban van ons treintje krijgt de tegenpartij nu een corner mee. Gelukkig weten Elke, Ginny aka Evelien en Cato de bal weg te krijgen. In de zeventiende minuut lijkt het weer mis te gaan voor de paarse duifjes, maar gelukkig ontsnappen zij weer door het oog van de naald.
Anne doet ondertussen een kritische analyse en komt tot de conclusie dat het wat grabbelen is vandaag.

In minuut 26 Ody met een hele diepe bal op Pleun, niemand kan deze bal meer halen, gelukkig zet Pleun haar giraffe benen aan en gaat. Ja hoor ze heeft hem, helaas wederom geen goal.
Meteen goede kans voor HMS, op de paal, weer een kans, Elke er goed tussen weg met die bal. Ody wordt wakker en creeert aan de andere kant via Evy en Kaylee een kans, helaas net over.
Minuut 35, corner HMS, Britt werkt weg, helaas komt hij terug bij de speelster die de corner nam, geeft hem nog eens voor en wordt er vrij ingekopt. 0-1
Even later kanonschot van Cato tegen de hand van de tegenstander, scheids doet niks. Vervolgens hands van Evy, maar dat geeft niet want de scheids zag het niet. NOG eens hands van HMS, ook dit keer ziet de scheids niks. Intussen is Emma zeer gefocusd op de klok. 44... 44… 44… en hop 45… JA STOP! Klasse Em, vol overgave.

Na een wat warrige bespreking gaan we weer vol goede moed het veld op. Binnen halen, dat is het belangrijkste.

We beginnen weer met volle druk. JAGEN en goalen maken dat is het enige wat telt. Corner voor Ody, helaas kilometertje over van Siets. Jonne erin voor Kaylee en Star voor Lize (‘60). Een minuutje later krijgt Ody een mega kans uit de vrije trap die Loren neemt, Sas kopt hem er bijna in! We blijven lekker bezig en houden de druk hoog. Twee kansen voor Evy kort achter elkaar, laat hem er nou invallen! Na ruim een uur spelen mag het dan eindelijk zo zijn GOAL! Lor geeft de voorzet, Cato voor de goal, maar mist net en zo komt de bal bij Sas die hem vol overgave tegen het net aanlegt, 1-1.

Met nog tien minuten op de klok gaat het mis. Cato maakt een sliding op de tegenstander die vanaf de dug-out als een prima sliding oogde, maar helaas dacht de scheids er anders over. Vrije trap HMS van een metertje of 20. Speler van HMS schiet hem over de verdediging én Elke heen, in de kruising 1-2… Shan had dit voorspeld: “Ik zei nog zo, de tweede goal valt in drie minuten”. De volgende keer iets specifieker zijn in je voorspellingen Shan. Terwijl het avondeten en tante Sil worden besproken blijft Ginny optimistisch, het kan immers nog. In de laatste minuut wordt Jonne onderuit gehaald. Mooie plek voor een vrije trap voor Ody, alle hoop wordt dan ook op Em gevestigd. Bal komt voor, een grote kluts voor de goal en helaas het, veel te vroege, eindsignaal.