2 - 0

CSW VR2

3e klasse B

23 november 2019 10:00

Zaterdag 23 november was een speciale dag voor dames 2 van Ody. Dit was namelijk d e dag van het begin van ons teamweekend met als thema Harry Potter. Maar deze zaterdagochtend staat niet in het teken van zwerkbal, maar voetbal. CSW stond op het programma en ook deze wedstrijd willen we winnen! Voordat de wedstrijd begon moest er een vlagger worden aangewezen, Flo die het vlaggen beter wilde leren krijgt daarom de kans om van Anne en Eveline tijdens de wedstrijd een spoedcursus vlaggen te krijgen.

De eerste helft verliep wat stroef. Het positiespel van Ody is goed, maar de magische kracht van het teamweekend was het team nog niet binnengedrongen. Wanneer we bij de zestien komen, weet de muur van CSW onze aanvallen te ontregelen. Af en toe weten wordt er gevaar gesticht door Evy, Lilli en Kaylee, maar de pogingen weten er net niet door te komen. CSW doet zelf ook verwoede pogingen om over de middellijn te komen, maar onze defensie houdt alles goed dicht. Siets liet zich weer van haar fysieke kant zien door een tegenstander van de bal te blokken, die vervolgens als een stervende zwaan naar het gras ging. Mart had wat last van zijn stem, want wanneer hij ons coachte sloeg zijn stem over, tot grote hilariteit bij de reserves op de bank. De reserves praatten vooral over wie welk personage uit Harry Potter toegewezen heeft gekregen. Vlak voor rust, ideaal moment voor een mentale tik, ontstaat er gevaar voor het doel van CSW. Pleunie schiet vanaf de zestien op de lat, maar helaas wordt de tweede bal van Kaylee gepakt door de keeper. We gingen de rust in met de brilstand 0-0.

In de rust werd de ontevredenheid over de eerste helft uitgesproken en een peptalk gegeven voor een beter vervolg in de tweede helft. De tweede helft begint goed, zeker voor Tom die een bakkie koffie aangeboden had gekregen, hoewel Mart ook wel koffie had gewild. Ody sticht meteen gevaar uit een corner die subtiel op doel wordt geschoten, deze poging wordt van de lijn gehaald en de tweede bal kan wordt helaas over geschoten door Britt en Star. De bal valt hierdoor in het water, waardoor de scheidsrechter even van slag is over welke wedstrijdbal we nu moeten gebruiken en het spel even vergeet. Hierdoor kan het gebeuren dat hij een duidelijke handsbal, en dus penalty voor Ody, over het hoofd zag. Maar onze paarse dames laten zich hier niet door van de wijs brengen en we weten steeds beter aanvallen op te zetten en kansen te creëren. Echter weet de keeper van CSW de ballen nog uit het doel te houden. Opeens besluit CSW uit haar verdedigende posities te komen en een schot op doel te lossen. Gelukkig hebben wij ook een goede keeper op doel staan, Cherelle, die deze poging stijlvol over tikt.

Aan alles kon je voelen dat er een doelpunt in de lucht hangt. Uiteindelijk valt tien minuten voor tijd de bal in het net. De corner, getrapt door Anne, valt bij de tweede paal en Pleunie kopt hem binnen! 1-0 voor ODY!! De tegenstander probeert tegen beter weten in nog een puntje uit het vuur te slepen, maar de verdediging laat dit niet toe. In de slotfase kon Flo opstomen aan de linkerkant van het veld tot aan de zestien van CSW en een perfecte pass tussen de verdedigers kon geven aan Lize, die de bal tussen de benen van de keeper door het doel in werkt! 2-0!!! En dit was ook de eindstand. Een professionele overwinning, zoals dat zo mooi heet en een goed begin van het weekend. En nu snel omkleden en onze Harry Potter outfits aan doen zodat we konden beginnen een magisch restant van het weekend.

Opstelling: Cherelle, Chris (Flo), Britt, Emma, Siets (Eveline), Wout, Star, Pleun, Kaylee (Leo), Lilli (Anne), Evy (Lize)