1 - 0

Hercules VR2

3e klasse B

5 oktober 2019 12:30

Afgelopen zaterdag op 5 oktober op de mooiste dag van de week mochten de dames van het 2e elftal weer de wei in. Het was een heerlijke thuisdag waarbij af en toe het zonnetje door brak. Het ontbreken van een keeper van de week ervoor werd dubbel en dwars goed gemaakt aangezien we deze dag niet één maar twéé keepers op het wedstrijdformulier hadden staan! Mede hierdoor werd het vertrouwen in de wedstrijd groter en voelden we allemaal dat er zeker wat te halen viel op het hoofdveld tegen Hercules dames 2. En met een goede warming-up en een heerlijke pre-gimma lijst (met name  Gemeenschappelijke Vrienden - IDEM DITO) konden we gefocust aan de wedstrijd beginnen.

Met een mooie redding liet Cherelle ons meteen zien waar ze van gemaakt was en nog geen
paar minuten later kwam ze nogmaals heel sterk uit haar goal. Na een kwartier tijd kwam de
eerste grote kans van Starlight die na een onderschepping op de goal schoot. Helaas was de
keeper een keeper (ook al was het geen Santi) en hield het schot tegen. Vervolgens kwamen
er vrij snel achter elkaar twee corners voor Hercules, waarbij Siets hoogstwaarschijnlijk een
paar zenuwlachjes uitte. Gelukkig stond daar Cherelle weer en bleef het met twee goeie
reddingen voorlopig nog 0-0.

Na een lange bal van Siets op Pleunie, die vervolgens een van haar oude teamgenootjes het
bos in stuurde, werd er een voorzet op Lize gegeven. Helaas werd hij niet afgemaakt, maar
een goaltje hing in de lucht.

Na de rust kwam Elke erin voor Cherelle die ook net als Cherelle heerlijk haar doel heeft verdedigd. We waren nog geen één minuut onderweg, maar na een diepe bal op Pleunie die van achter haar man langs passeerde en zo 1 op 1 op de keeper kwam met 100% scoringskans werd er afgefloten voor buitenspel. We hadden al wel door dat de scheidsrechter een 10 kreeg voor het op appel fluiten, maar dit was echt gekkenwerk. Hij gaf wel toe dat hij fout zat, maar daar hadden wij natuurlijk helemaal niks aan. Weer een minuut later werd ook nog eens Flo onderuit getrapt nadat ze sterk de bal uitverdedigd had. Helaas kon ze niet meer verder en moest ze gewisseld worden waardoor Emma binnen de lijnen kwam.

In de volgende minuten werd er veel slordig gevoetbald met veel balverlies op het middenveld waarbij Hercules nog een paar spannende kansen kreeg. Gelukkig herpakte Ody zich en met mooie driehoekjes met o.a. Wout, Emma en Anne kwamen we weer terug in de wedstrijd. Het werd nog wel even spannend toen Elke, na wat miscommunicatie, net de bal over de achterlijn kon tikken met gevaar voor eigen leven (misschien wilde ze haar opgespoten lipjes van afgelopen donderdag weer terug?).

In de 60e minuut was het Evy haar buurt die er met veel frisse energie in kwam en gelijk een
gevaarlijke actie maakte. Vervolgens kreeg ook Juud van een van de speelsters van Hercules
een goede beuk, met een derde knie als gevolg. Gelukkig is Juud niet van porselein en kon ze
de wedstrijd uitspelen. Vanaf de 70 e minuut kwamen er een aantal mooie aanvallen vanuit
Ody, maar helaas werd er niks afgemaakt. Ondertussen was ook Flip in het veld gekomen
voor Wout die ook nog veel energie in haar beentjes had.

An had opeens dorst dus sloeg ze zichzelf een bloedneus zodat ze even naar de zijlijn kon (niet dat het de scheids ook maar iets boeide).

Hercules kreeg nog twee kansen maar weer stond Elke daar ijzersterk die beide ballen goed
wegwerkte waarnaast vervolgens de bal weer aan de andere kant van het veld bij Evy belandde. Met de snelheid die ze heeft wist ze haar tegenstander uit te spelen en kwam zo langs de achterlijn de 16 binnen. Hier vond ze Sas die onder de bal bij de penaltystip stond om de bal te ontvangen. Wetende dat ze niet kan scoren schoot ze de bal precies zo zodat de keeper hem door kon tikken in de voeten van Pleunie (wat een inzicht heeft ze toch ook). Gelukkig kan Pleunie wel scoren en legde zij hem lekker in het netje (“drink wijn, vier feest, ga je kansen pakken”). 1-0!!!!!

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want na de goal kwam er veel druk vanuit Hercules en  veel chaos vanuit Ody. En met nog een bal op de lat uit een vrijetrap van Hercules werd het al helemaal spannend. Gelukkig wist Ody de score te behouden en hadden we nogmaals een overwinning op zak. We staan nu 3e , woehoee!!

Volgende week tegen oud dames 1 van Ody. Makkie.

Opstelling: Cherelle (45’ Elke), Sietske ('80 Britt), Judith, Evelien, Florence (47’ Emma), Woutertje (72’ Christa), Sterre, Saskia, Pleunie, Lize (60’ Evy), Anne.